واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
معاون ترامپ؛ دیک چنی دیگری در راه است ترامپ دانش مشروحی درباره سیاست خارجی ندارد، از سوی دیگر لحن تهاجمی را دوست دارد، و با این احتساب نامزد معاونت، یعنی نئومحافظهکاری معتقد به پلیس آمریکایی، ممکن است تبدیل به مدیر بعدی سیاست خارجی کاخ سفید شود
به گزارش فرهنگ نیوز، اصولا در تاریخ جدید آمریکا معاونین رئیسجمهور نقش چندانی نداشتند. در حالیکه باراک اوباما قوانین مصوب کنگره را امضاء کرده و به نشستهای بینالمللی مهم میرود، جو بایدن، معاونش، تبدیل به معاونی تشریفاتی گشته که بیشتر حضوری نمادین دارد تا تأثیرگذار.
اما این فرآیند استثنایی هم داشت. دیک چنی معاونی بود که دوران زمامداری بوش پسر خود را به صورت کامل در فرآیند سیاستگذاری تزریق کرد، چنان که مخالفینش وی را متهم کردند رئیسجمهور از همه جا بیخبر آمریکا را دستنشانده خود کرده است.
دستکم در حوزه سیاست خارجی ممکن است بار دیگر این رویداد تکرار وشد. ترامپ اصول بنیادینی در سیاست خارجی نداشته و در عین حال همه جای نقشه از عراق گرفته تا افغانستان و لیبی و توافق هستهای ایران تا سوریه را مورد بحث قرار داده و البته دیدگاههای بسیار متناقضی درباره مسائل مطرح کرده است. مهمترین مشاور سیاست خارجی ترامپ تاکنون خودش بوده است: «زیرا من مغز خیلی خوبی دارم.»
این دمدمیمزاجی ترامپ نشان میدهد که شاید مایک پنس، فرماندار ایندیانا و کسی که قرار است در صورت انتخاب ترامپ، معاون رئیسجمهور شود، میتواند تأثیر بسیاری بر سیاست خارجی بگذارد.
دیک چنی جدیدی ظهور میکند
بونی کریستین در وبسایت «هیل» مینویسد: «پنس خود را به عنوان فردی علاقهمند و دانشمند در حوزه سیاست خارجی ترسیم میکند، و مدتی طولانی از حامیان سرسخت یک خطمشی مداخلهگرایانه تهاجمی و بیپروا بوده که قصد ندارد از اشتباهات گذشته درس بگیرد.»
کریسیتن در ادامه میگوید: «پنس به عنوان یک حامی محکم حمله سال 2003 به عراق و از چهرههای مطلوب نهاد جمهوریگرایی و نئومحافظهکاری است، پنس شاهین شاهینهاست که علیه هر نوع جدول زمانی برای خروج نیروهای آمریکایی از عراق است. اکنون اوباما، جرج بوش و هر کس دیگری نقش تهاجم آمریکا را در خیزش داعش تأیید میکنند، اما پنس هنوز هم اصرار دارد که کاهش مداخله آمریکا در منطقه عامل این مسأله بوده است.»
از نظر پنس آمریکا باید برای همیشه پلیس جهان باشد. وی در ماه فوریه در «کنفرانس اقدام سیاسی محافظهکاران» (CPAC) با اشاره به اینکه سیاست خارجی مسألهای اصلی در انتخابات ریاستجمهوری 2016 خواهد بود، گفت: «[انتخابات] سال 2016، در حقیقت میتواند اولین انتخابات ملی سیاست خارجی از سال 1980 باشد. متأسفانه دولت فعلی ارتش ما را به کوچکترین اندازه آن ازسال 1940 تقلیل داده است.»
وی در ادامه گفت: «از سال 1960 تاکنون تعداد کشتیهای نیروی دریایی تا این اندازه کم نبود، نیروی پروازی تاکتیکی نیروی هوایی در کمترین میزان خود در تاریخ است. تاریخ یاد داده که نمیتوانیم توان نظامیمان را بدون تحریک دشمنانمان تقلیل دهیم.»
وی افزود: «مهم است که محافظهکاران بار دیگر نقش آمریکا به عنوان رهبر جهان آزاد و زرادخانه دموکراسی را پذیرا شوند. زمان آن رسیده که مخارج دفاعیمان بپردازیم تا تهدیدهای دانسته و ندانسته رویارو شویم.»
مایکل برندان دافرتی، ستوننویس محافظهکار، در نشریه «ویک» هشدار داد که پس از پیروزی ترامپ، «سیاست خارجی آمریکا روی به افکار عمومی خواهد نهاد، و این امر ترامپ و حس اغراق شده وی به شرافت را به سوی درگیر ساختن کشورمان در تعهداتی نظامی که وی نمیخواهد درکشان کند یا صبر کافی برای فهمشان داشته باشد، رهنمون خواهد کرد.
ممکن است چنین اتفاقی بیفتد، اما خطر یک سیاست خارجی که توسط معاون رئیسجمهور دیکته میشود نیز زیاد است. ترامپ دانش مشروحی درباره سیاست خارجی ندارد، از سوی دیگر لحن تهاجمی را دوست دارد، و با این احتساب نامزد معاونت – کسی که شخصا توسط رأیدهندگان انتخاب نشده– ممکن است تبدیل به مدیر بعدی سیاست خارجی آمریکا شود. و از آنجایی که این نامزد پن است، یقینا سیاست خارجی مسیر غلطی را در پیش خواهد گرفت.
اسرائیل و حمایت ایدئولوژیکی پنس
پنس زمانی که در کنگره آمریکا فعالیت میکرد، یکی از حامیان کمک نظامی ویژه به اسرائیل بود. وی در سال 2009 و زمانی که نماینده کنگره بود در کنفرانس آیپک شرکت کرده و گفت: «دین مسیحی من مرا وادار میکند که از دولت اسرائیل تمجید کنم.»
پنس همچنین به عنوان فرماندار ایندیانا در سال 2014 ریاست یک هیأت تجاری در سفر به سرزمینهای اشغالی را بر عهده گرفت. هدف این هیأت عمیقتر کردن روابط آمریکا با مردم، کسب و کار و رژیم صهیونیستی معرفی شده بود.
پنس با چند مقام رژیم صهیونیستی از جمله نتانیاهو و وزیر جنگ کابینه دیدار کرد. وی به صورت علنی از حق اسرائیل برای استفاده از نیروی نظامی به منظور سرکوب حماس در غزه یا علیه ایران در صورتی که تصمیم بگیرد تأسیسات هستهای را هدف قرار دهد، دفاع کرده است.
وی در اوایل سال جاری میلادی، قانونی را امضاء کرد که بر اساس آن کسب و کارهایی که وارد جنبش بایکوت، محرومسازی یا تحریم اسرائیل شدهاند از همکاری با دولت ایالتی منع میشوند.
مخالفت با توافق هستهای ایران
مایک پنس و 14 فرماندار دیگر جمهوریخواه در سپتامبر سال گذشته و پس از نهایی شدن توافق برجام در نامهای به باراک اوباما مخالفت خود را با برنامه جامع اقدام مشترک اعلام کردند.
این فرماندهان همچنین اعلام کردند که به اجرای تحریمهای ضد ایرانی ادامه خواهند داد. «برچیده شده تحریمهای فدرال در نتیجه این توافق تنها متنج به این خواهد شد که ایران پول بیشتری برای کمک به گروهها و حملات تروریستی داشته باشد.»
در بخش دیگری از این نامه آمده بود: «مردم ایالاتهای ما در نتیجه این توافق ایمنتر نخواهند بود، چه رسد به شهروندان اسرائیل که ایران تهدید به نابودیاش کرده است.»
آنها در پایان نوشتند که قصد دارند «اطمینان حاصل کنند تحریمهای مختلف در سطح ملی به قوت خود باقی میمانند. این تحریمهای ایالتی بسیار اهمیتی حیاتی داشته و باید تداوم یابند.»
قوانین ایندیانا هر گونه سرمایهذاری صندوقهای بازنشستگی ایالتی در داراییهای تحت کنترل ایران را ممنوع کرده و همچنین به پیمانکاران دولتی محلی اجازه نمیدهد که بیش از 20 میلیون دلار در کالاها،خدمات و یا اعتبار در بخش انرژی ایران سرمایهگذاری کنند.
سیاست خارجی جنجالی در برابر سیاست خارجی نئومحافظهکار
پنس علاوه بر اینکه به جنگ عراق رأی مثبت داد حتی یکی از حامیان قطعنامه حمله به این کشور در کنگره بود، مسألهای که اندکی تضادبرانگیز است زیرا ترامپ بارها به خاطر همین کار به هیلاری حمله کرده است.
اما تضادهای بین پنس و ترامپ به جنگ عراق ختم نمیشود. در حالیکه ترامپ دوست دارد اظهاراتی جنجالی در باب سیاست خارجی بیان کند، پنس بیشتر متمایل به حفظ اندیشههای نئومحافظهکاری خود است.
پس از هک ایمیلهای کمیته ملی دموکراتهای آمریکا که منجر به استعفای رئیس این کمیته به دلیل حمایت از کلینتون شد، گزارشهایی مبنی بر اینکه هکرهای روسی در این افشاگری نقش داشتهاند منتشر گشت.
نامزد حزب جمهوریخواه که پیشتر از پوتین به عنوان رهبری مقتدر تمجید کرده بود ابتدا از روسیه خواست که ایمیلهای گمشده از سرور شخصی هیلاری کلینتون را نیز بیابند زیرا احتمالا شامل «چیزهای زیبایی» هستند.
پس از آن پنس در بیانیهای اعلام کرد که اگر روسیه در حال دخالت در فرآیند انتخاباتی آمریکا است باید منتظر «عواقب جدی باشد.»
پنس در ادامه افزود: «هر دو حزب و دولت آمریکا تضمین خواهند کرد که عواقبی جدی» در برابر هر نوع هک وجود دارد.
اظهارنظرهای ترامپ درباره پیمان آتلانتیک شمالی نیز حملاتی را از جانب منتقدینش در پی داشت. وی از اعضای ناتو خواسته بود که هزینه حفاظت از خود را پرداخت کنند، اظهاراتی که با واکنش تقریبا تمام سطوح دولت آمریکا بالاخص باراک اوباما منجر شد.
پنس در واکنش به این حملات با رد قوی این احتمال که ممکن است ترامپ در مقام رئیسجمهور ناتو را ترک کند گفت: «ما نیروی نظامی خود را بازسازی کرده و قوی خواهیم شد. اما در همین حین پس از اینکه تعهدات خودمان بر اساس پیمان را به جای آوردیم، از دیگر شرکایمان نیز خواهیم خواست که تعهدات خود را اجراء کنند.»
منبع: تسنیم
95/5/10 - 07:51 - 2016-7-31 07:51:27
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]