تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833025394
پرونده ناتمام تحصیل دانش آموزان مناطق محروم/ترازوی عدالت آموزشی به کام مجلس
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: پرونده ناتمام تحصیل دانش آموزان مناطق محروم/ترازوی عدالت آموزشی به کام مجلس
بسته حمایتی آموزش و پرورش و آگاهی نداشتن از محورهای آن، این طرح را با اما و اگرهای بسیاری برای جامعه دانش آموزی مواجه کرده است.
به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با روی کارآمدن دولت جدید و تحول برخی سیاست ها در این دوره، شاهد تغییراتی در سیستم آموزشی هستیم که برخی از این طرح ها نگاه ویژه ای به مناطق محروم و رعایت عدالت آموزشی دارد اما به سبب ناشناخته بودن و ابهاماتی در آن با اما و اگرهایی روبه رو شده است.
براین اساس مدارس غیردولتی وارد عمل شده و برای تحقق عدالت آموزشی تلاش های قابل توجهی کرده این امر تا جایی پیش رفت که در تابستان سال 93 مرضیه گرد رییس سازمان مدارس غیر دولتی و توسعه مشارکتهای مردمی خبری مبنی بر ابلاغ بستههای حمایتی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که با توجه به هفت محور این طرح واکنشهای بسیاری را به همراه داشت، این در حالی است که انتظار میرفت مدارس بسته حمایتی با توجه به رویکردهای تعریف شده برای آن مفید واقع شود اما گویا شرایط به گونه ای دیگر رقم خورد و کشمکش بر سر خصوصی سازی و توسعه مدارس دولتی در میدان پیکار قرار گرفت.
هفت قطعه از پازل بسته حمایتی
رییس سازمان مدارس غیردولتی با اشاره به بسته حمایتی از این مدارس اظهار داشت: به منظور حمایت از این مدارس، بسته حمایتی ابلاغ شده، در این بسته هفت برنامه با هفت محور پیشبینی شده که خرید خدمات آموزشی، تأمین منابع انسانی مورد نیاز و اعطای وامهای کمبهره از جمله آنهاست.
گرد در ادامه به تبیین این محورها پرداخت و عنوان کرد: محور نخست در این بسته حمایتی، تسهیل فرایند صدور مجوز تأسیس و راهاندازی مدارس غیردولتی است که فرآیند اداری طی مدت 20 روز انجام شده و دستور مجوز تاسیس مدارس غیردولتی دریافت میشود.
وی محور بعدی را خرید خدمات آموزشی و تکمیل ظرفیت مدارس غیردولتی نام برد و یادآور شد: واگذاری بخشی از امور مورد تصدی در آموزش و پرورش به بخش غیردولتی محور سوم پیشبینی شده در بسته حمایتی است.
رییس سازمان مدارس غیردولتی افزود: طبق ماده 22 قانون مدیریت خدمات کشوری، آموزش و پرورش میتواند در راستای آموزش، سازماندهی، ایجاد تسهیلات و کمکهای مالی و رفع برخی از موانع اداری و خرید خدمات آموزشی بر اساس آیین نامه مربوطه اقدام کند.
وی گفت: تأمین منابع انسانی مورد نیاز در مدارس غیردولتی یکی دیگر از راهکارها است و در صورت کسر ساعت موظف برای معلمان آنها را به سمت مدارس غیردولتی سوق می دهیم.
کیفیت بخشی آموزشی و پرورشی به مدارس غیرانتفاعی محور پنجم در این بسته حمایتی است که گرد در این خصوص یادآور شد: طبق ماده 27 تأسیس مدارس غیردولتی ادارات آموزش و پرورش موظفند با همکاری مؤسسان این مدارس دورههای آموزشی بدو خدمت و ضمن خدمت را برای معلمان و کارکنان مدارس غیردولتی برگزار کنند.
براساس توضیحات رییس سازمان مدارس غیر دولتی اعطای تسهیلات کمبهره بانکی به منظور تجهیز و تکمیل فضا و تجهیزات آموزشی در مدارس غیردولتی محور ششم این طرح است، هم چنین در محور هفتم به مدارس غیردولتی که نسبت به جذب دانشآموزان بیبضاعت در مناطق محروم و مرزی اقدام میکنند از محل درآمدها بخشی به عنوان کمک بلاعوض اعطا می شود.
مدارس بسته حمایتی از پیدایش تا تحول
برای سال تحصیلی ۹۳-۹۴ فرآیند خرید خدمات آموزشی انجام شد به این معنا که اگر در منطقهای فشار فراوانی از لحاظ جمعیت آموزشی و تراکم بیش از حد وجود داشت، مدیران مدارس بتوانند با توافقی که با مسئولان هر منطقه انجام میدهند از سرانه دانش آموزی مصوب استفاده کنند و ظرفیت خالی مدارس غیردولتی را مورد بهره برداری قرار دهند اما با شروع سال تحصیلی در مهر ماه ۹۳ برخی از مدارس دولتی به مدیران مدارس غیر دولتی برای تامین نیروی انسانی در طرح بسته حمایتی واگذار شد.
با توجه به برآوردهای انجام شده برای مدارس بسته حمایتی در اواخر سال 93 علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش از دستورالعمل جدید «بسته حمایتی» مدارس غیر دولتی که تا پایان سال 93 ابلاغ می شود، خبر داد و گفت: به هیچ وجه واگذاری مدارس دولتی در طرح بسته حمایتی به مدارس غیر دولتی وجود ندارد بلکه مدارس دولتی طی یک قرارداد حقوقی و روشن و برای مدیریت یک سال مسائل آموزشی را به موسسان مدارس غیردولتی واجد شرایط اجاره میدهند که قوانین آن مطابق قوانین مدارس غیردولتی مصوب سال 1367 مجلس شورای اسلامی است.
رییس سازمان مدارس غیر دولتی و توسعه مشارکتهای مردمی اردیبهشت ماه سال 94 گفت: به منظور تقویت این مدارس در صدور مجوز و حمایت از مجموعه آموزش های غیر دولتی از سال گذشته بحث بسته حمایتی معلمان مطرح شده است.
وی هدف از ایجاد این طرح را نظارت بر حقوق و بیمه معلمان عنوان کرد و افزود: یکی از بندهای این بسته حمایتی شناسایی افرادی است که حاضر به همکاری در آموزشهای غیر دولتی هستند که این افراد با گزینشها و بررسی تواناییهای لازم با این مراکز میتوانند همکاری کنند.
گرد تأکید کرد: ما از مؤسساتی که از لحاظ مالی ضربه خوردهاند حمایت کرده و در عین حال با افرادی که از قوانین مدارس غیردولتی تبعیت نمیکنند، برخورد میکنیم.
در اسفند ماه سال 94 بود که رییس سازمان مدارس غیردولتی در خصوص طرح خرید خدمات آموزشی گفت: با سیاست های اتخاذ شده از سوی دولت در این طرح، استقبال مردم از این مدارس بیشتر شده و گواه این مدعا افزایش پوشش دانش آموزان از 11 هزار به 16 هزار نفر است.
مسیر ناهموار پیشرفت در انتظار مدارس غیردولتی
با توجه به اقداماتی که سازمان مدارس غیردولتی برای کیفیت بخشی این سازمان به خرج می دهد و اقداماتی نظیر اصلاح الگوی شهریه برای ثبت نام مدارس و هم چنین ساماندهی نیروهای غیردولتی که سال گذشته به طور آزمایشی انجام شد و نتایج مثبتی در پی داشت، امسال لایحه مدارس غیردولتی به مجلس ارائه شد که پس از طی مخالفتهای بسیار مجلس و گذراندن روند قانونی تصویب و به شورای نگهبان ارجاع داده شد.
با ارجاع این لایحه به شورای نگهبان ایراداتی به آن وارد و این امر موجب شد تا باز هم جریان سازی های منفی برای مدارس دولتی به گوش برسد، این در حالی بود که گرد اظهار داشت: لایحه تاسیس مدارس غیردولتی وارد بیست و نهمین سال اجرای خود میشود و دائمی شدن آن کمک میکند تا آییننامههای اجرایی برای قوت بخشیدن به عملکرد نظارتی تدوین و به مرحله اجرا در بیاید.
وی با بیان اینکه اصلاحات را انجام میدهیم و امیدواریم از ابتدای سال تحصیلی جدید این موضوع اجرا شود، یادآورشد: متاسفانه برخوردهای ناصحیح و غیرمنصفانه جامعه را دچار شک و شبهه میکند، در حالی که این ایرادات خیلی بزرگ نیستند و ما آنها را اصلاح میکنیم.
مدارس غیردولتی زیر ذره بین مجلس
هر چند بحث بسته حمایتی با ابهامات بسیاری از سوی جامعه و مجلس روبه رو بود و به جرات می توان علت مخالفت بسیاری از نمایندگان مجلس را اختلاط بحث خصوصی و مدارس بسته حمایتی برشمرد که براساس اظهارات مسئولان مربوطه در آموزش و پرورش چنین مساله ای وجود ندارد.
الیاس حضرتی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص واگذاری مدارس به بخش خصوصی گفت: این مسئله میتواند از بار مالی آموزش و پرورش بکاهد اما باید به این نکته توجه داشت که این خصوصیسازی به هر قیمتی انجام نشود.
حضرتی با بیان اینکه برای واگذاری به بخش خصوصی بایستی با دقت این امر اجرایی شود و هر شخصی برای آن انتخاب نشود، در خصوص وضعیت تخصیص بودجه به آموزش و پرورش و حل مشکلات اقتصادی این نهاد آموزشی اظهار کرد: برای آموزش و پرورش بودجه کمی اختصاص پیدا کرده لذا وجود مسائل مالی و کمبود در آن اجتنابناپذیر است.
علاوه بر این مساله سلیمی عضو کمیسون آموزش مجلس با بیان اینکه ایرادات کلی لایحه مدارس غیردولتی رفع شده، گفت: این تغییرات به طور کامل رافع ایرادات اساسی شورای نگهبان نیست با وجود آن که دغدغه اساسی بایستی تحصیل در مدارس دولتی باشد.
عضو کمیسیون آموزش مجلس عنوان کرد: علاوه بر توجه به تحصیل در مدارس دولتی در لایحه مدارس غیردولتی دیده شده به بخش خصوصی یارانه و تسهیلات بانکی اعطا میشود اما اینکه تعیین صلاحیت بر چه اساسی انجام میشود جای سؤال دارد.
وی بیان کرد: براساس این مسئله ممکن است فضایی برای رانت به عدهای خاص فراهم شود که مغایر با بند 9 اصل سوم قانون اساسی است.
سرنوشت دانش آموزان در هالهای از ابهام
بحث مدارس بسته حمایتی و هم چنین خرید خدمات با وجود آنکه در ابتدای راه از سوی خانواده ها با مقاومت هایی مواجه بود اما با اجرای آن نه تنها خانواده ها و دانش آموزان مخالف نبودند بلکه از بسته شدن این پرونده شاکی نیز هستند همانطور که در گفت و گو با یکی از مدارس تحت پوشش این طرح شاهد بودیم که خانواه ها برای احیای آن تلاش میکنند.
آنها معتقد بودند با اجرای طرح کیفیت آموزشی و پرورشی در مدارس نسبت به سالهای قبل از طرح بهبود چشمگیری داشته هم چنین معلمانی هم که در این مدارس مشغول بودند از فعالیت در چنین طرحی شکایت نداشتند.
حال باید دید این ابهام بین خصوصی، بسته حمایتی و قوانین که گاه در اثر تبیین نامناسب طرح به نظر مغایر با شرایط کشور است، برای سال تحصیلی آینده رفع میشود یا خیر؟ هرچند هر چه این مساله زمان بیشتری را اشغال کند علاوه بر آنکه مدارس غیر دولتی از تمرکز کامل بر فعالیتهای خود تا حدی باز می مانند، دانش آموزان مناطقی که تحت پوشش این طرح بودند نیز بزرگترین قربانیان این کشمکش به حساب می آیند.
گزارش از آتوسا دولتیاری
۰۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]
صفحات پیشنهادی
نماینده مجلس در گفتوگو با فارس: آموزش و پرورش بهجای دغدغه مدارس غیردولتی دنبال حل مشکلات دانشآموزان مناطق
نماینده مجلس در گفتوگو با فارس آموزش و پرورش بهجای دغدغه مدارس غیردولتی دنبال حل مشکلات دانشآموزان مناطق محروم باشد نماینده مجلس گفت مسئولان آموزش و پرورش به جای آن که دغدغه مدارس غیر دولتی را داشته باشند دنبال حل مشکلات دانشآموزان مناطق محروم باشند محمد حسن آصفری دبیر کدر انتخاب "رشته تحصیلی" اجباری در کار نیست/ مراجعه دانشآموزان به کمیتههای هدایت تحصیلی
کفاش در انتخاب "رشته تحصیلی" اجباری در کار نیست مراجعه دانشآموزان به کمیتههای هدایت تحصیلی ایلنا معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش گفت در هدایت تحصیلی و انتخاب رشته توسط دانش آموزان اجباری وجود نداشته است تا الان حذف شود به گزارش ایلنا حمید رضا کفاش شیوه نامه اجرایی هدایت تحصیلی دانش آموزان پـایه نهم
توسط اداره مشاوره تحصیلی تشریح شد شیوه نامه اجرایی هدایت تحصیلی دانش آموزان پـایه نهم شیوه نامه اجرایی هدایت تحصیلی دانش آموزان پـایه نهم در سال تحصیلی 95-94 توسط رئیس اداره مشاوره تحصیلی اداره کل تشریح شد ۱۳۹۵ چهارشنبه ۲۳ تير ساعت 13 57 به گزارش پانا از زنجان "حمیددرج مطالب آموزشی ارگونومی در کتاب های درسی دانش آموزان
رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت خبر داد درج مطالب آموزشی ارگونومی در کتاب های درسی دانش آموزان شناسهٔ خبر 3725099 - چهارشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰ ۳۹ سلامت > بهداشت jwplayer display inline-block; رئیس مرکز سلامت محیط و کار از درج مطالب آموزشی ارگونومی در کتب مقاطع مآینده تحصیلی دانشآموزان رشته «علوم و معارف اسلامی»
آینده تحصیلی دانشآموزان رشته علوم و معارف اسلامی دبیرکل شورای عالی آموزش وپرورش از برگزاری نخستین همایش˝جایگاه رشته علوم ومعارف اسلامی درنظام آموزش و پرورش˝روز چهاردهم مردادماه 95 درشهرمشهد خبر داد ۱۳۹۵ سه شنبه ۵ مرداد ساعت 14 33 مهدی نوید ادهم دبیرکل شورای عالی آموزش ودرج مطالب آموزشی ارگونومی در کتابهای درسی دانش آموزان
رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت خبر داد درج مطالب آموزشی ارگونومی در کتابهای درسی دانش آموزان رئیس مرکز سلامت محیط و کار از درج مطالب آموزشی ارگونومی در کتب مقاطع مختلف تحصیلی دانش آموزان خبر داد ۱۳۹۵ چهارشنبه ۶ مرداد ساعت 11 51 به گزارش خبرگزاری پانا خسرو صادق نهدایت تحصیلی دانش آموزان کشور به پایه نهم منتقل شد
معاون وزیر آموزش و پرورش در سمنان هدایت تحصیلی دانش آموزان کشور به پایه نهم منتقل شد معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه اجباری برای هدایت تحصیلی دانش آموزان به ادامه تحصیل در شاخههای کاردانش و فنی و حرفهای وجود ندارد گفت هدایت تحصیلی دانش آموزان کشور به پمسؤول بسیج دانشجویی گرمسار و آرادان خبر داد افزایش گروههای جهادی اعزامی به مناطق محروم گرمسار و آرادان
مسؤول بسیج دانشجویی گرمسار و آرادان خبر دادافزایش گروههای جهادی اعزامی به مناطق محروم گرمسار و آرادان مسؤول بسیج دانشجویی دانشگاههای گرمسار و آرادان از افزایش گروههای جهادی اعزامی به مناطق محروم این دو شهرستان به هشت گروه در تابستان 95 خبر داد محمدتقی بابکی در حاشیه جلسه قراريك كشته و ٩ مجروح در برخورد مینیبوس حامل دانشآموزان دختر با کامیون
يك كشته و ٩ مجروح در برخورد مینیبوس حامل دانشآموزان دختر با کامیون رئیس پلیسراه راهور ناجا گفت در پی برخورد مینیبوس حامل دانشآموزان دختر با کامیون کشنده در کیلومتر 8 محور سلفچگان یک تن کشته و 9 تن مجروح شدند به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان سرهنگ حمیدی رئیس پلیسلیمانی: دولت حاضر نشده مناطق آزاد کرمانشاه را با بقیه مناطق کشور به مجلس بدهد/ چرا مردم ما از این امکانات محر
به گزارش دیوانگاه به نقل از مرصاد حسن سلیمانی خبرسازی کارگزاران در خصوص نشست نمایندگان کرمانشاه با این حزب و تغییر موضع در قبال پافشاری بر خواست مصوبات حیاتی کرمانشاه از دولت را تکذیب کرد وی گفت کسانی که این خلاف گویی ها را منتشر می کنند بگویند که این جلسه کی و کجا بوده کدام-
گوناگون
پربازدیدترینها