واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهدنیمه شعبان میعادگاه منتظران/ مهدویت افق سبز شیعه
نیمه شعبان تنها یک جشن عادی نیست، بلکه میعادگاه منتظران ظهور است. منتظرانی که با دین و آیینهای مختلف ظهور یک موعود را به انتظار نشستهاند و خود را وقف بسترسازی برای ظهورش کردهاند.
به گزارش خبرگزاری فارس از قم، نیمه شعبان وعده گاه تمام مستضعفین عالم است. همه آنانی که به افق تاریخ امیدوارند و جهانی بیظلم و پر از داد را در سر میپرورانند به انتظار موعودی نشستهاند که همه ادیان ابراهیمی و غیرابراهیمی آمدنش را نوید دادهاند. گویی او جزوی جدانشدنی از سرنوشت بشریت است و بیآمدنش انسان به معنای حقیقی خود نمیرسد. مهدویت افق روشنی است که شیعه در پیش روی خویش ترسیم کرده است و به امید فردای بهتر امروز را میسازد. هرچند عدهای از دیرباز تلاش داشتهاند تا مهدویت را با جمود و خمودگی پیوند بزنند اما انتظار چیزی جز یک آمادگی رو به جلو نیست. منتظران پیش از قیام و آمدن او بسترهای حکومت جهانی را مهیا میسازند و این نه تنها ایستایی نیست، بلکه یک پویایی تو ام با عشق و امید است.
البته باید هوشیار بود که برخی نیز دانسته یا نادانسته تلاش دارند تا مهدویت را با خرافات پیوند بزنند و این فلسفه عمیق را در علامتهای خارقالعاده پیش از ظهور محصور کنند اما حقیقت آن بوده که مهدویت یک فلسفه عمیق دینی است که از بطن تاریخ و فطرت انسانی بیرون آمده است. پایان تاریخ و کمال بشری صرفاً با حضور او معنا پیدا میکند و هیچ دین و مذهب و فرقه مهمی تاکنون آمدن موعود در پایان تاریخ را انکار نکرده است. در این میان اما به نظر میرسد انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) را باید یکی از گامهای بزرگ برای بسترسازی ظهور حضرت حجت عنوان کنیم. امام راحل عظیم الشأن در این زمینه میفرمایند: «امید است وعده الهی «اراده منت بر مستضعفان»، به زودی تحقق یابد و دست قدرتمند حق تعالی هرچه سریعتر از آستین ملتهای مظلوم بیرون آید و تحول الهی که در ملت ایران به وجود آمده است، در همه ملل و نحل، به خواست خداوند تعالی تحقق یابد که دست ستمکاران از جنایت نسبت به مستضعفان جهان کوتاه شود و مظلومان به حقوق از دست رفته خود دست یابند یا در مقطعی دیگر ایشان میفرمایند: این تحول و دگرگونی جهانی، جرقه و بارقهای الهی بوده که از انقلاب اسلامی ایران ناشی شده است، امید است که این انقلاب، جرقه و بارقهای الهی باشد که انفجاری عظیم در تودههای زیر ستم ایجاد کند و به طلوع فجر انقلاب مبارک حضرت بقیةالله ـ ارواحنا لمقدمه الفداء ـ منتهی شود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در این زمینه میفرمایند: «امروز مسیر تاریخ، مسیر ظلم است؛ مسیر سلطهگری و سلطهپذیری است؛ یک عده در دنیا سلطهگرند، یک عده در دنیا سلطهپذیرند. اگر حرف شما ملت ایران پیش رفت، اگر شما توانستید پیروز شوید، به آن نقطه موعود برسید، آن وقت مسیر تاریخ عوض خواهد شد؛ زمینه ظهور ولىامر و ولىعصر(ارواحنا له الفداء) آماده خواهد شد؛ دنیا وارد یک مرحله جدیدی خواهد شد. این بسته به عزم امروز من و شماست، این بسته به معرفت امروز من و شماست». حجتالاسلام و المسلمین مرتضی احمدیزاده مدرس حوزه و دانشگاه نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس در قم با تأکید بر اینکه مسئله مهدویت جزء لاینفک دین اسلام و به ویژه مذهب تشیع است، خاطرنشان کرد: مهدویت نوعی امید به آینده و داشتن افق برای ساختن دنیای امروزی است. وی با تأکید بر اینکه اسلام پایان تاریخ را پایان توام با صلح و عدل جهانی میداند، گفت: البته برخی تلاش دارند تا مهدویت را توأم با خشونت جلوه دهند اما باید توجه داشته باشیم که واقعیت مهدویت چیزی جز ارتقای عقل بشری و دستیابی به یک جهان عاری از خشونت نیست.
احمدیزاده با بیان اینکه مهدویت برای هر مسلمانی این ایده را ایجاد میکند که باید بسترهای ظهور انسان کامل فراهم شود، گفت: البته متأسفانه در مقطعی و با توجه به نفوذ استعمار تلاش شد تا جریان مهدویت از مسیر اصلی خود خارج شود و گروههایی مانند انجمن حجتیه تلاش داشتند تا فهمی نادرست از مسأله ظهور و انتظار را در سطح جامعه دینی نهادینهسازی کنند که با پیروزی انقلاب اسلامی و غلبه اندیشه اسلام ناب امام خمینی(ره) ایده سکون بار حجتیه نیز از بین رفت. مدرس حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی ایران به واقع یک حرکت بسترساز برای امر ظهور است، ادامه داد: مهمترین اهداف و آرمانهایی که در انقلاب اسلامی دنبال میشود دقیقاً آرمانهای جهان مهدوی است و در طی سه دهه گذشته نیز نگاه مهدویت در سطح جهانی رشد فزایندهای داشته است.
حجتالاسلام والمسلمین سعید محمدنژاد از اساتید حوزه نیز با بیان اینکه داشت افق و آینده در پیش روی هر فرد و جامعه یک ضرورت عقلی و نقلی است، گفت: البته در این میان یک اشتباه نیز وجود دارد که برخی فکر میکنند ظهور به معنای پایان جهان است. وی با بیان اینکه همه ادیان الهی برای آغاز و پایان جان نظریات تقریباً مشاهبی دارند و اغلب آمدن یک منجی را بشارت میدهند، افزود: برای مثال حتی آئین بودا نیز تأکید بر ظهور موعود وجود دارد. همچنین در میان برادران اهل تسنن نیز به طور جد تأکید بر وجود حضرت مهدی(عج) به عنوان منجی بشریت دیده میشود. محمدنژاد در این خصوص گفت: تنها فرقی که بین اهل تسنن و شیعه در مورد حضرت مهدی(عج) وجود دارد؛ مسأله عمر طولانی ایشان است به طوری که اهل تسنن معتقد است حضرت مهدی(عج) در پایان جهان متولد خواهد شد در حالی که شیعیان بر این باورند که به لطف خداوند ایشان عمری طولانی دارد. این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه آنانی که خود را منتظران موعود میدانند باید امام منتظر خود را نیز بشناسند و اهداف و آرمانهایش را درک کنند، خاطرنشان کرد: حضرت قائم(عج) برای عدالت، رفع ظلم، رشد علم، تأمین امنیت جهانی و ... میآید و منتظران ایشان نیز باید در همه حال پیگیر این اهداف و آرمانها باشند. وی با تأکید بر اینکه باید شناخت و آگاهی دقیقی نسبت به مسئله مهدویت برای قشر جوان جامعه ایجاد کرد، گفت: وقتی شناخت و اشراف کافی وجود نداشته باشد برخی شیادان و کاسبان که دزد افکار مردم هستند از آب گل آلود ماهی گرفته و این مسأله مهم را آغشته به خرافات میکنند. در نهایت باید گفت که نیمه شعبان تنها یک جشن عادی نیست بلکه میعادگاه منتظران ظهور است. منتظرانی که با دین و آیینهای مختلف ظهور یک موعود را به انتظار نشستهاند و خود را وقف بسترسازی برای ظهورش کردهاند. انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) نیز بنیانگذار حرکتی بزرگ برای نزدیکی فرج بوده است. این انقلاب با در بر داشتن آرمانهای جهان مهدوی طی سه دهه گذشته توانسته است تأثیر و تأثرات متعددی برای فضای منطقه و جهان داشته باشد که رشد بیداری اسلامی در منطقه و بیداری جهانی از این قسم است. در این میان و با توجه به گستره جنگ نرم دشمنان ضرورت دارد تا بیش از پیش نسبت به امر مهدویت در میان نسل جوان اطلاعرسانی و آگاهی بخشی صورت گیرد و اجازه داده نشود تا برخی با سطحی نگری یا عناد خود امر مهدویت را توأم با خرافات کنند. .................................... گزارش از سمیه رضایی عکس: زهرا خلج تیموری .................................... انتهای پیام/2258/ت40
95/03/02 :: 13:24
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]