واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عضو مجلس اعلای اسلامی عراق در گفتوگو با فارس:تعطیلی پارلمان عراق تعطیلی همه کشور است
عضو مجلس اعلای اسلامی عراق با اشاره به تردید دادگاه فدرال در صدور حکم قطعی مشروعیت آخرین جلسات پارلمان عراق گفت: امید است طی 2 هفته آینده، پارلمان برای بررسی راه حل بحران سیاسی تشکیل جلسه بدهد.
«محمد جمیل المیاحی»، عضو مجلس اعلای اسلامی عراق در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در بغداد گفت که دادگاه فدرال عراق هنوز در خصوص رسیدگی به شکایات مربوط به قانونی بودن دو جلسه ماه آوریل پارلمان این کشور مردّد است. المیاحی با پیشبینی ادامه بحران سیاسی عراق طی 2 هفته آینده گفت: هیچ نشانههای واقعی برای باز شدن گره سیاسی عراق وجود ندارد. وی با بیان اینکه اصلاحات سیاسی نمیتواند اقدامی شتابزده و بدون مطالعه باشد، گفت: رسیدن نمایندگان پارلمان به دیدگاه مشترک و تعیین سقف زمانی مشخص برای ایجاد اصلاحات در دستگاه سیاسی میتواند عراق را از بحران کنونی خارج کند. عضو مجلس اعلای اسلامی عراق ادامه داد: فراکسیونهای سیاسی سه ماه به حیدر العبادی نخست وزیر عراق برای ایجاد اصلاحات فرصت دادند که تا پایان ماه مبارک رمضان است و دیگر این فراکسیونهای سیاسی هستند که سرنوشت العبادی را با پایان این مهلت مشخص خواهند کرد. المیاحی گفت: طی2 هفته آینده جلسه پارلمان برای بررسی راه حلهای واقعی بحران سیاسی عراق برگزار خواهد شد، چرا که تعطیلی پارلمان در این مدت به معنای تعطیلی کامل همه کشور بوده است. شنبه یازدهم اردیبهشت شماری از هواداران «مقتدا صدر» رهبر جریان «صدر» وارد پارلمان شدند که از آن تاریخ نمایندگان کُرد به اعتراض اینکه مورد تعرض معترضین قرار گرفتهاند بغداد را به مقصد کردستان عراق ترک کردند و از آن زمان تا کنون پارلمان هیچ نشستی را برگزار نکرده است. هزاران تن از هواداران جریان مقتدا صدر رهبر جریان صدر روز گذشته نیز طی یک راهپیمایی اعتراض آمیز به منطقه سبز حمله کرده و تلاش کردند دفتر نخست وزیری عراق را در اختیار بگیرند.
در جریان این اعتراضات نیروهای امنیتی عراق وارد عمل شده و ضمن برخورد با مخالفان و بازداشت تعدادی از آنها مانع بروز آشوب بیشتر شدند.
جریان صدر با راه اندازی یک سلسله اعتراضات در صحنه عمومی کشور ،مطالبه خود را «تغییر وزرای کابینه حیدرالعبادی» و «اصلاح فساد» در دستگاه دولتی عراق اعلام کرده است.
این در حالی است که بغداد و برخی مناطق دیگر عراق طی دو هفته اخیر شاهد یک سلسله انفجارهای انتحاری گسترده بودند که تلفات انسانی زیادی درپی داشته است. کارشناسان معتقدند جریان مقتدی صدر یک جریان افراطی متشکل از نیروهایی است که ثبات عراق را بر هم میزند، این گروه یک جریان شیعی افراطی طایفهگراست و بیش از آنکه در پی رشد و توسعه باشد بر هم زننده امنیت هستند و به طور کل برای دستیابی به قدرت همیشه در حال شورش هستند و همین شورشها و اعتراضها هم نمیتواند آینده خوبی برای عراق رقم بزند. ساختار حکومت عراق به دلیل عدم توسعه سیاسی فاقد احزاب و گروههای ملی است و بیشتر گروهها، طایفهای و قومی و خانوادگی هستند از این رو عراق دچار بحرانهای عمیق است و جدا از این جریانهای افراطی که هر از گاهی در عراق به وجود میآید، کُردها و داعش از هر طرف ساز خود را میزنند و همین امر باعث شده که این کشور دچار بی ثباتی شود. انتهای پیام
95/03/02 :: 12:37
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]