تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نادانى ريشه همه بديهاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829565215




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تنبورها برای زنده کردن خاطرات همنوا شدند/ شب پورناظری‌ها


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: کنسرت گروه «شمس» برگزار شد
تنبورها برای زنده کردن خاطرات همنوا شدند/ شب پورناظری‌ها

کنسرت گروه موسقی شمس


شناسهٔ خبر: 3720229 - جمعه ۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۳
هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی

.jwplayer{ display: inline-block; } شب گذشته، سی و یکم تیرماه در حالی کنسرت گروه موسیقی «شمس» به سرپرستی کیخسرو پورناظری در تالار وحدت برگزار شد که کل سالن و بالکن ها پر از جمعیت بود. به گزارش خبرنگار مهر، شب گذشته سی و یکم تیرماه در تالار وحدت نه خبری از خواننده پاپ بود و نه خواننده های پرطرفدار موسیقی سنتی، حتی خبری از اجرای ارکسترال یا اجرای گروه موسیقی سنتی با نوآوری های کنجکاوی برانگیز نبود ولی با اینهمه سالن و بالکن های تالار وحدت لبریز از جمعیت بود؛ جمعیتی که برای شنیدن نوای «تنبورها» آمده بودند. کیخسرو پورناظری پس از ۳ سال تنبورش را در تهران دست گرفته بود و ابتدا به تنهایی، سپس با دو پسرش سهراب و تهمورس و در انتها با گروه «شمس» نواخت.

قسمت اول اجرا به تک نوازی ساز تنبور و دونوازی این ساز با ساز «کوزه» اختصاص داشت و کیخسرو پورناظری و آیین مشکاتیان نخستین کسانی بودند که در میان تشویق مردم روی صحنه آمدند. پسر مشکاتیان مانند عموی خود همایون شجریان سازهای کوبه ای را به عنوان ساز اصلی انتخاب کرده است. هر چند در این کنسرت جایی برای نشان دادن توانایی های این نوازنده جوان نبود. در این قسمت پورناظری نواخت و دو خطی هم از مولانا خواند که: رفت این دل سودایی گم شد دل و هم سودا/ کو برتر از این سودا، سودای دگر دارد. کیخسرو پورناظری حتی در جایی میان خواندن، نواختن ساز را برای لحظاتی متوقف کرد، اما این کنسرتی برای شنیدن آواز و شعر نبود بلکه یک کنسرت صد در صد موسیقیایی بر پایه ساز تنبور بود و ملودی هایش قرار بود برگرفته از تمامی قطعات اجرا شده گروه «شمس» در دهه های ۶۰  و ۷۰ و یک کنسرت نوستالژیک باشد. کم کم صدای ساز آیین مشکاتیان هم اضافه شد اما اینجا جایی برای رخ نمایی سازی به جز تنبور نبود و تنها قرار بر  یک همراهی دلنشین بود.

بخش دوم کنسرت در حالی آغاز شد که پدر با همراهی پسرانش به صحنه آمد. آیین مشکاتیان برای نواختن سازهای کوبه ای و حسین رضایی نیا با ساز دف خانواده پورناظری ها را همراهی کردند. این بخش شاید یکی از جذاب ترین بخش های کنسرت شب گذشته بود. پدر در میان و پسران در دو طرف و اجرا به یک پرفورمنس شبیه شده بود. بداهه نوازی. تک نوازی پدر و سکوت ساز پسران. تک نوازی ساز پسران و سکوت ساز پدر. جایی در میان اجرا هر سه ساز به نوبت ادامه یک ملودی را اجرا کردند تا نشانی باشند بر ادامه راه هر یک از اعضای خانواده پورناظری ها بر مسیری که پدر پیش پایشان نهاده است. حتی اگر در این سال ها هر کدام از پسران راهی متفاوت از سلیقه پدر را در آهنگسازی و نوازندگی رفته باشند.   زیباترین بخش این همراهی آنجایی بود که پدر می نواخت و پسران پاسخ ساز پدر را با همراهی هم می دادند. این بخش از اجرا با آوازهای سهراب پورناظری همراه شد و بخش دوم در اوج به پایان رسید.

در قسمت سوم و پایانی همه اعضای گروه «شمس» روی صحنه آمدند. گروه ۱۰ نفره‌ای متشکل از ۶ مرد و دو زن که هشت نفرشان تنبور می نواختند. حالا در کنار کیخسرو پورناظری و پسرانش، کاوه گرایلی، سپند دادبه، خورشید دادبه، نیکناز میرقلمی و علیرضا جوادی هم قرار داشتند. رضایی نیا و مشکاتیان هم کماکان با دف و سازهای کوبه ای گروه را همراهی کردند. همه گروه به جز کیخسرو پورناظری که سیاه به تن داشت، یک دست سفید پوشیده بودند. آنها کنار هم قرار گرفتند تا ملودی های نستالژیک «راز»، «مطرب مهتاب رو» و «همراز» را بنوازنند و بخوانند؛ ملودی هایی که ناخودآگاه جای شنیدن صدای شهرام ناظری را خالی می‌کرد. در این بخش بیش از همه سهراب پورناظری خواند و مورد تشویق و توجه حضار قرار گرفت. خصوصا در دو بخش که تک نوازی های سهراب پورناظری و تهمورس پروناظری هیجانی عجیب به حضار داد تا در میانه نواختن ساز هر کدام به تشویق آنها بپردازند.  تنبور کهن ترین ساز زهی زخمه ای و بیش از هر ساز دیگری به سازی عرفانی شهره است. از همین روست که در پایان هر بخش اجرای گروه «شمس» در پس زمینه، تصویری از سماع تک نفره روی پرده ای سیاه به نمایش درآمد. گروه که اجرا را به پایان می برد طبق روال با تشویق حاضران دوباره به صحنه باز می گردند تا یک بار دیگر بنوازند و بخوانند. حالا دیگر تماشاگران با رضایت این اجرای نوستالژیک و تالار وحدت را ترک می کنند در حالیکه تنها صدای ساز تنبور است که در خاطرشان تکرار و تکرار می شود. 









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن