واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
ردپای یقهسفیدها در فروش شرکتهای تامیناجتماعی به زنجانی/ مرتضوی گفته سهوا ۶۰میلیارد چک صادر کرده!
وکیل شاکیان تامین اجتماعی میگوید: چکهایی به ارزش82 میلیارد ین ژاپن از سوی تامین اجتماعی برای سورینت قشم صادر و به عنوان ضمانت قرارداد در اختیار این شرکت قرار گرفته است. نکته در اینجاست که رقم این چکها با رقم نوشته شده در متن قرارداد یکسان نیست؛ قرارداد عدد 80 میلیارد ین ژاپن تعیین شده اما رقم چکهای صادر شده 82 میلیارد ین است.
روز نو : وکیل شاکیان تامین اجتماعی میگوید: چکهایی به ارزش82 میلیارد ین ژاپن از سوی تامین اجتماعی برای سورینت قشم صادر و به عنوان ضمانت قرارداد در اختیار این شرکت قرار گرفته است. نکته در اینجاست که رقم این چکها با رقم نوشته شده در متن قرارداد یکسان نیست؛ قرارداد عدد 80 میلیارد ین ژاپن تعیین شده اما رقم چکهای صادر شده 82 میلیارد ین است.
به گزارش روز نو، پرونده تخلفهای فروش تعدادی از شرکتهای شستا (شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی) در انتظار تشکیل جلسه دادگاه (۱۴ شهریور) است. ای درحالی است که همین هفته بگو مگوی دادستان فعلی و سابق تهران درباره یکی از پرونده های مربوط به تامین اجتماعی، رسانهای شد (اینجا). مصطفی ترک همدانی که وکالت گروهی از بیمه شده های تامین اجتماعی را در این پرونده بر عهده دارد معتقد است که در این معامله تخلفاتی روی داده که فرد متخلف میبایست در برابر قانون محاکمه و مجازات شود. او میگوید افراد یقه سفید در جامعه به تخلفات بزرگی را نظیرآنچه در تامین اجتماعی رخ داده مرتکب میشوند و به همین دلیل میبایست قانون در برابر یقه سفیدها ایستادگی کند.
به گفتهی این وکیل دادگستری تخلف 82 میلیارد ینی تامین اجتماعی نمونهی بارزی از بیاعتنایی به قوانین را در جامعه به نمایش میگذارد و بر وجدان عمومی جامعه خدشه وارد میکند و از همین رو از دستگاههای ذیربط میخواهد که در پیگیری این نوع جرمها از هیچ کوششی فروگذار نباشند.
گفتگوی خبرآنلاین با ترک همدانی را بخوانید:
واگذاری شرکتهای شستا با چه عنوان و به چه دلیل انجام شده است؟
مدیر عامل سابق تامین اجتماعی مدعیاند که شرکتهای زیانده شستا را در یک سبد واگذار کردهاند.
یعنی واگذاری یا فروش قطعی شرکتهای شستا را میپذیرند؟
ایشان گفتهاند که قصد واگذاری این شرکتها را داشتهاند اما این واگذاری را انجام ندادهاند و یک سبد متشکل از شرکتهای خوب و بد شستا را برای تشویق و ترغیب خریدار تعییین کرده و قصد فروش آن را داشتهاند.
فروش شرکتهای شستا به خودی خود جرم محسوب میشود؟
سازمان تامین اجتماعی مدعی است که اکثر شرکتهایی که در این سبد برای فرش عرضه شدهاند سودده بوده و بازدهی مناسبی داشته اند.
تا کنون مشخص شده که وضعیت سود و زیان این شرکتها چگونه است؟
کارشناس دادگستری از طریق شرکت فرابورس و شرکتهای بورسی در این زمینه اظهار نظر کرده است. اما مدیر عامل وقت شستا دربارهی پیشنهاد قیمت گذاری حرفهایی زده که در رسانهها هم منتشر شده او گفته که یک شب مرتضوی درخانهاش آمده و از او خواسته که به عنوان کارشناس و نخبه شرکتها را برای ما قیمت گذاری کن اما مدیر عامل شستا زیر بار این خواسته نمی رود و به مرتضوی تذکر میدهد که این کار بوی پولشویی به مشام میرسد، اما ماجرا به همین جا ختم نمیشود و 3-2 روز بعد مرتضوی باردیگر خطاب به مدیر عامل وقت شستا میگوید که "آقای احمدی نژاد نسبت به شما دید خیلی مثبتی دارد و قصد دارد که شما را به عنوان مدیرعامل بانک ملی معرفی کند" و همین جا بوده که مدیر عامل شستا متوجه میشود که به زودی برکنار خواهد شکه این اتفاق چند ماه پس از این مکالمه انجام می شود.
پس هیچ نوع قیمت گذاری کارشناسی برای تعیین ارزش این شرکتها انجام نشده ؟
هیچ سندی تا کنون در این باره ارایه نشده اما آقای مرتضوی هم چنان مدعیاند که با نظر هیات مدیره قیمت گذاری انجام شده بود.
اختلاف نظر بر سر انعقاد تفاهمنامه و یا عقد قراداد فروش هم در این معامله وجود داشته این اختلاف از کجا ناشی شده؟
اما این تفاهمنامه با اجازهی چه مرجعی بسته شده، آیا لازم نبود که مجمع عمومی تشکیل میشد هیات مدیره انعقاد یک چنین تفاهمنامهای را تصویب میکرد. که البته به ما گفتند که مصوبهای در تایید انعقاد چنین متنی در اختیار دارند اما تا آخرین لحظه هم اسنادی برای اثبات این ادعا ارائه نکردهاند. مدیر عامل سابق تامین اجتماعی مدعیاند که معامله نکرده اما پنج فقره چک صادرو به عنوان ضمانت طرحها تحویل سورینت قشم شده پس عمل بیع صورت گرفته چرا که در متن چکها عبارت " بابت واگذاری " قید شده است و در این شرایط علم حقوق میگوید که معامله انجام شده فقط تشریفات تغییر و تحول باقی مانده است. به استناد همین مدارک هم ما معتقدیم که عمل انجام شده در بحث شرکتهای شستا تفاهمنامه نبوده بلکه یک قرارداد بوده است.
این تفاهمنامه کاملا شخصی نوشته شده یعنی از یک سو مدیر عامل تامین اجتماعی و از سوی دیگر بابک زنجانی این تفاهمنامه را امضاء کردهاند؟
بله بین مدیر عامل وقت سازمان تامین اجتماعی به عنوان فروشنده و شرکت سورینت قشم متعلق به آقای زنجانی به عنوان خریدار نوشته و امضاء شده است.
ارقام این چکها چگونه تعیین شده ؟
در این مرحله ما میبینیم که چکهایی به ارزش82 میلیارد ین ژاپن از سوی تامین اجتماعی برای سورینت قشم صادر و به عنوان ضمانت قرارداد در اختیار این شرکت قرار گرفته است. نکته در اینجاست که رقم این چکها با رقم نوشته شده در متن قرارداد یکسان نیست.
یعنی رقم چکها بالاتر از عددی است که در قرارداد قید شده؟
بله در قرارداد عدد 80 میلیارد ین ژاپن تعیین شده اما رقم چکهای صادر شده 82 میلیارد ین است یعنی در همین مرحله هم 2 میلیارد بیش از آنچه لازم بوده از حساب سازمان تامین اجتماعی چک صادر شده، ببینید ما اینجا با به خطر انداختن منافع گروه زیادی از مردم کشور روبرو هستیم. این که به راحتی دو میلیارد ین بیشتر از آنچه که حتی در همان قرار بین دو نفر هم گذاشته شده خرج می شود.
برای این 2 میلیارد ین (60 میلیارد تومان امروز) اضافه بر توافق ارائه چه توضیحی دادند؟
گفتهاند که من خسته بودم و آخر شب بنابراین سهو قلم پیدا کردم. اما شما فکر کنید که این سهلانگاری در یک مورد فقط 2 میلیارد ین از داشتههای بیمه شدگان را برباد داده است. معاون مالی وقت سازمان به رسانهها گفتهاند که آقای مرتضوی ساعت 22 از من خواستند که بهمراه دسته چک سازمان به دفترش بروم و اعدادی را روی کاغذ نوشته و از من خواستند برابر با همین ارقام چک صادر کنم که پنج فقره چک نوشته و تحویل دادم. اگر چه انتظار میرود که معاون مالی سازمان باید تشریفات قانونی را رعایت کند اما به این نکته که بر حسب اعتمادی که به آقای مرتضی داشته مبالغ را نوشته وچکها را صادر کرده است.
این چکها الان کجاست؟
آقای بابک زنجانی این چکها را در بازار خرج میکند، در واقع این چکها به جای بدهی یا احیانا خرید نفت به وزارت نفت تحویل داده میشوند. یکی از چکها هنوز هم نزد وزارت نفت است. وزارت نفت هم در ازاء در یافت طلبش چک تامین اجتماعی را مسترد خواهد کرد و از آنجای که هنوز طلب وصول نشده یک فقره چک همچنان نزد وزارت نفت باقی مانده است. سایرچکها در پرونده سورینت بابک زنجانی در دادگاه انقلاب ضمیمه شده است.
بر چه اساسی توانسته بودند ارزش ریالی شرکت های شستا را به ین ژاپن تبدیل کنند، مبنای محاسبهی این تبدیل واحدهای پول چگونه انجام شده؟
این هم یک نکته است که برای ما هم مطرح بوده و ازمدیر عامل وقت تامین اجتماعی پرسیده شده که تبدیل ریال به ین بر چه اساسی صورت گرفته است و ین را با کدام قیمت پایه محاسبه کردهاند.ایشان گفتند که از بانک مرکز استعلام کردهاند که البته سندی دال بر وجود این استعلام بدست نیامده ،یک باردیگرهم گفتند به صورت شفاهی از یک بانک دولتی قیمت گرفتهام که ادعای دوم هم از سوی مدیر عامل بانک مربوطه رد شده است.
به جز این معامله تخلفهای دیگری هم ازسوی مدیرعامل سابق تامین اجتماعی رخ داده است؟
بله در زمان ایشان بودجهی غیر شمول این سازمان را بین معاون رئیس جمهور، وزیر کار و نمایندگان وقت مجلس تقسیم شده و عنوان شده که این پولها را برای کمک به نیازمندان تخصیص داده شده بوده است. اما مدیر عامل وقت تامین اجتماعی درباره ی اینکه چه پولی به چه کسی داده شده هیچ فهرستی در اختیار مراجع قضایی قرار نداده است و در پاسخ به درخواست ارائهی فهرست اعلام کرده که اعلام این فهرست بهانهای برای تضعیف نمایندگان مجلس خواهد شد.
خواسته موکلان شما در طرح این شکایت چیست؟
خواسته ما این است مجازات کسی هست که به عنوان یقه سفید در ایران فعالیتهای سرشار از تخلف دارد و نامش به عنوان مشهورترین دادستان پایتخت سرزبان هاست. این معامله را فقط یک فرد یقه سفید میتوانسته انجام بدهد کسی که مشرف به قوانین بوده و از قدرت و نفوذ کافی نیز برخوردار بوده، اگر این فرد محاکمه نشود وای به حال سایر افراد جامعه.
منبع: خبرانلاین
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]