واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: 14 راه برای تازهنگهداشتن میوهها و سبزیجات
آیا میدانید بیشترین هدررفت مواد غذایی متعلق به کدام دسته است؛ تولیدات تازه. تنها ۴۸درصد از مواد غذایی تولید شده خورده میشود و باقی آن هدر میرود.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آیا عادت دارید پولتان را برای خرید چیزهای بیدوام دور بریزید؟ احتمالا خیر. با این حال، بسیاری از افراد بهطور معمول پولشان را صرف خرید مواد غذایی بیدوام میکنند. به گزارش سازمان حفاظت از منابع طبیعی، ۴۰درصد از مواد غذایی تولید شده در ایالاتمتحده پس از فروش به هدر میرود. اگر بتوانیم یکسوم از مقدار هدر رفت مواد غذایی را کاهش دهیم، میتوانیم به تعداد زیادی افراد گرسنه غذا بدهیم.
14 راه برای تازهنگهداشتن میوهها و سبزیجات
آیا میدانید بیشترین هدررفت مواد غذایی متعلق به کدام دسته است؛ تولیدات تازه. تنها ۴۸درصد از مواد غذایی تولید شده خورده میشود و باقی آن هدر میرود. به گزارش سازمان ملل متحد، فروشگاههای مواد غذایی در بسیاری از کشورهای توسعهیافته، فرصتهایی دراختیار مصرفکنندگان قرار میدهند که آنها را به خرید مواد بیشتر از آنچه نیاز دارند، تشویق میکنند. تنها راهحل این مشکل این است که محصولات تازه کمتری بخرید یا حین خرید، هوشمندانهتر عمل کنید.
سیب
سیب باید در دمای ۳۰ تا ۳۲درجه سانتیگراد نگهداری شود؛ کافی است دما ۱۰درجه گرمتر باشد تا سیب بهسرعت پخته شود. اگر میخواهید سیب تا چندین هفته دوام بیاورد، باید آن را در یک کیسه پلاستیکی و به دور از سبزیجات در یخچال نگهداری کنید، چون گاز اتیلنی که از سبزیجات منتشر میشود، باعث رسیدن سریعتر میوهها میشود. در ضمن بهتر است سیبهایی را که زیادی رسیدهاند یا فاسد شدهاند از بقیه جدا کنید، چون این سیبها میتوانند تمام محتوای سبد میوه شما را فاسد کنند. بهتر است اول سیبهای بزرگ را بخورید، چون سریعتر میرسند و پخته میشوند.
چغندر
چغندر بین ۲ تا ۴ماه در یخچال و فریزر دوام میآورد. قبل از بستهبندی، قسمتهای سبز چغندر را جدا کنید و بعد آنها را در یک کیسه پلاستیکی سوراخدار در یخچال بگذارید.
کلم
کلم تازه بهترین طعم را دارد؛ اما میتوان آن را تا ۲ماه درون یک کیسه پلاستیکی در یخچال نگهداری کرد. شما میتوانید از کلم در کنار کاهو و سایر سبزیجات برگدار در تهیه سالاد استفاده کنید.
بیشتر سبزیجات سالادی بهدلیل محتوای آبشان زود پژمرده میشوند. در ضمن بهتر است کلم را بدون برش و خرد کردن درون یخچال قرار دهید، زیرا باعث خراب شدن طعم و مزه آن خواهد شد.
هویج
رمز نگهداری از هویج این است که آن را خشک نگه دارید، چون رطوبت زیادی دارد و سریع پوسیده میشود. اگر هویج را در کیسههای پلاستیکی نگه میدارید، یک دستمال کاغذی در کیسه بگذارید تا رطوبت کیسه را جذب خود کند. با این کار میتوانید آنها را چند هفته یا حتی چند ماه تازه نگه دارید.
سیر
سیر در دمای ۶۰ تا ۶۵درجه سانتیگراد و رطوبت متوسط، بیشترین دوام را دارد. اگر خانهای بزرگ و خشک دارید، بهتر است سیر را در کابینت آشپزخانه نگهداری کنید. همچنین میتوانید بوتههای سیر را درون کیسههای پلاستیکی در یخچال نگهداری کنید. اگر سیر برش خورده را در یخچال بگذارید، تمام مواد غذایی موجود در یخچال عطر و طعم سیر میگیرند. اگر سیر را در سرما نگه دارید، پس از قرار گرفتن در دمای اتاق سریعا جوانه خواهد زد، بنابراین تا حد امکان سیر را در یخچال یا فریزر نگهداری کنید و تنها برای مصرف آنها را از یخچال بیرون بیاورید.
سیبزمینی
بهترین دمای ممکن برای نگهداری از سیبزمینی 40درجه سانتیگراد است. سیبزمینی با نور میانه خوبی ندارد، چون باعث میشود سریعا سبز شود. زیرزمین و انباری معمولا جای مناسبی برای نگهداری از سیبزمینی هستند. با این کار میتوانید سیبزمینی را ۲ تا ۴ماه سالم نگه دارید. بهتر است آنها را دور از پیاز و سیب بگذارید. این دو ماده غذایی گازی تولید میکنند که باعث تسریع روند پوسیدگی سیبزمینی میشود.
سیبزمینی شیرین دوام زیادی ندارد، بنابراین هر چه سریعتر آنها را مصرف کنید.
شلغم
شلغم زرد منبع ویتامینهایA و C، پتاسیم و فیبر است؛ از آنجایی که این ماده غذایی به مدت چند ماه در یخچال و فریزر دوام میآورد، گزینه خوبی برای انبار کردن است. شما میتوانید آنها را در کیسههای پلاستیکی درون یخچال نگه دارید.
زردآلو
اگر می خواهید برای مدت کوتاه میوه هایی مانند زردآلو، گلابی و آلو را نگهداری کنید، بهتر است که آنها را در کیسه پلاستیکی و در یخچال بگذارید اما برای مدت طولانی تر بهتر است که آنها را در میان کاغذ یا روزنامه و در محیطی خشک، تاریک و خنک قرار دهید.
آخرین انتخاب، سبزیجات منجمد
سبزیجات منجمد آخرین انتخاب موجود هستند. از آنجایی که این سبزیجات تا چند ساعت پس از بیرون آوردن از یخچال منجمد میمانند، انتخاب سالمتری از اسفناج، مارچوبه، نخودفرنگی و سایر سبزیجات هستند که ممکن است عمر زیادی نداشته باشند.
تربچه سفید
تربچه سفید از گونههای قرمز که در فصل بهار در تهیه سالاد استفاده میشوند، تندی بیشتری دارند، بنابراین اگر بهدنبال سبزیجات تازه و سالم هستید، روی تربچههای قرمز خیلی حساب باز نکنید. شما میتوانید آنها را مثل هویج نگه دارید. برای این کار، کافی است قسمت سبز را جدا کرده و آنها را در یک کیسه پلاستیکی و بههمراه یک دستمال کاغذی برای جذب رطوبت در یخچال بگذارید.
کرفس
کرفس ازجمله سبزیجات ریشهداری است که در اکثر فروشگاههای محصولات کشاورزی عرضه میشود. این سبزی عطر و طعم ملایمی دارد. کرفس عاشق رطوبت است، از این رو آن را در یک ظرف پلاستیکی و در قفسهای مجزا در یخچال یا فریزر نگهداری کنید. اگر کرفس در شرایط بهینه نگهداری شود تا چندین هفته در یخچال دوام میآورد.
آویزه گوش کنید
باید توجه داشته باشید که تمام مطالبی که در این گزارش آوردهایم برای زمانی است که مجبور هستید موادغذایی و برخی سبزیجات را برای مدت طولانیتری نگهداری کنید، در غیراین صورت بهتر است از موادغذایی تازه استفاده کنید. محققان علم تغذیه بر این باورند که استفاده از مواد غذایی تازه بهترین گزینه تغذیهای است و هرچه کمتر از مواد مانده و نگهداری شده استفاده کنید، سالمتر خواهید بود.
ترفندهای خرید
میتوانید بهجای خرید اسفناج که قبل از آنکه به خانه برسید پژمرده میشود، کلم بخرید که تا چند هفته در یخچال تازه میماند یا اینکه بهجای خرید انگور و کیوی و سایر میوههای حساس که در طول روز پوسیده میشوند، سیب بخرید که چندین هفته دوام دارد. در این مطلب، فهرستی از ۱۲میوه و سبزی ارائه کردهایم که تا چندین ماه در یخچال خانه شما دوام میآورند. از این رو، میتوانید با کاهش مقدار هدر رفت مواد غذایی، همیشه میوه و سبزیجات تازه در دسترس داشته باشید.
کدوی سفید دور از نور
انواع کدو بین ۲ تا ۶ماه دوام میآورند؛ برای نگهداری از کدو بهتر است آن را در یک جای تاریک بگذارید. هر یک از کدوها را در یک طبقه مجزا بگذارید تا جریان هوا بین آنها برقرار باشد.
پیاز تا یک سال؟
پیاز در هوای خشک و درجه حرارت 30 تا 50درجه سانتیگراد تا یک سال دوام میآورد. اگر جای خوبی برای نگهداری از پیاز ندارید، آنها را در کیسههای سوراخدار ریخته و در کابینت آشپزخانه نگه دارید. با این کار، پیاز تا چند ماه دوام خواهد آورد.
منبع:مجله سیب سبز
۲۹ تير ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]