واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: كتاب سفيد دفاع و امنيت ملي فرانسه
امروز قرار است رئيس جمهور فرانسه محتويات كتاب سفيد دفاع و امنيت ملي كشورش را به نيروهاي مسلح ابلاغ كند. آقاي سركوزي در اجتماع 16000 نفري از نظاميان فرانسه سرخطهاي اين كتاب را اعلام ميكند.
پنج محور اساسي مندرج در اين كتاب عبارتند از 1- شناخت و پيشبيني 2- پيشگيري 3- بازدارندگي 4- حمايت 5- دخالت. كميسيون كتاب سفيد كه از مدتها قبل كار خود را شرو ع كرده است علاوه بر پرداختن به عدد و رقم به تحول اساسي در نيروهاي مسلح فرانسه نيز پرداخته و نظريه دفاع براساس اصل خودكفائي را به دفاع جمعي تغييرجهت داده است. براساس اين جهتگيري جديد فرانسه به فرماندهي پيمان آتلانتيك شمالي بازميگردد و از پيمانهاي نظامي موجود با ديگر كشورها به پيمان دفاع و امنيت جمعي اروپا تمايل نشان ميدهد.
بنا بر آنچه در كتاب سفيد آمده است شمار نيروهاي موجود فرانسه از 271 هزار به 224 هزار نفر تقليل مييابد و اين كاهش نيروها شامل كادر اداري نيروهاي مسلح نيز ميگردد و بودجه حاصل صرفهجوئي شده از اين تقليل صرف بهبود وضع پرسنل نيروهاي مسلح و خريد تجهيزات خواهد شد.
با تصميمگيري جديد، نيروي زميني داراي 88000 نفر نيرو، نيروي هوائي 50 هزار نيرو و نيروي دريايي داراي 35500 نيرو خواهد بود. نيروي زميني بايد بتواند خود را آماده كند كه در ظرف شش ماه 30000 نيرو را به فاصله 3000 كيلومتري منتقل كند و نيروي هوايي نيز بايد بتواند 70 هواپيماي جنگي را به ماموريتهاي به فاصله جغرافيايي 7000 كيلومتري اعزام نمايد.
نيروي هوايي از 300 هواپيماي جنگنده نوع رافال و ميراژ دوهزار برخوردار خواهد بود و در نيروي دريايي 6 زيردريايي اتمي به كار گرفته خواهد شد. همچنين پنج اسكادران هواپيما براي حفاظت از سرزمين ملي فرانسه به كار گرفته ميشود. نيروهاي مسلح علاوه بر ماموريت رسمي كه تاكنون داشتهاند در عمليات مقابله تروريستي، خرابكاري، حملات اينترنتي، بلاياي طبيعي و جنايتهاي سازمان يافته درگير خواهند شد.
با توجه به اولويتهاي كتاب سفيد، بودجه اطلاعات و عمليات نيروهاي مسلح افزايش مييابد و كسب اطلاعات از طريق تجهيزات فضائي افزايش و فرماندهي مشترك بين نيروها به منظور بهرهگيري از اطلاعات فضايي تشكيل خواهد شد.
عليرغم تقليل شمار نيروها بودجه كل نظامي نه تنها كاهش نمييابد بلكه افزايش نيز خواهد يافت و ميزان آن به دو درصد درآمد ناخالص ملي خواهد رسيد. بدين معني كه هر سال تا سال 2020 بودجه نيروهاي مسلح يكدرصد بيشتر از تورم افزوده ميشود و در سال مزبور به 377 ميليارد يورو ميرسد. همچنين بودجه خريد تجهيزات سالانه از ميزان 5/15 ميليارد يورو فعلي به 18 ميليارد يورو افزوده ميگردد. به علاوه حريم دفاعي كشور تنها به مرزهاي جغرافيايي محدود نشده بلكه يك حوزه استراتژيك منافع و امنيت ملي تعريف شده است كه از اقيانوس هند تا آفريقا و بخشهائي از آسيا و اقيانوسيه گسترش مييابد.
به نظر ميرسد كه آقاي سركوزي كه حاصل كار كميسيون كتاب سفيد را توشيح كرده است براي فرانسه، هم اولويتهاي دفاعي و امنيتي جديد را تعريف كرده و هم در اعمال فرماندهي و شيوه مديريت نظامي چشماندازهاي تازهاي را لحاظ كرده است.
چهار دهه پيش ژنرال دوگل كه از سلطه بلژيك و انگليس خشمگين شده بود اظهار كرد كه از اين پس حضور فرانسه و نيروهايش در پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) معناي خود را از دست داده است و آقاي سركوزي كه رياست جمهوري فرانسه را از ژاك شيراك وارث ژنرال دوگل تحويل گرفته است به دكترين دفاعي دوگل پشت كرده و به ميان ناتو بازميگردد. نكته جالب ديگر اينكه برخلاف ارتش انگليس كه شمار نيروهاي عملياتي آن بيش از نيروهاي پشتيباني است، ارتش فرانسه درحال حاضر 45 درصد نيروهايش عملياتي و 60 درصد پشتيباني است. در اين خصوص نيز آنچه در كتاب سفيد آمده است شمار نيروهاي عملياتي در فاصله هفت سال از زمان حاضر افزون بر نيروهاي پشتيباني خواهد گرديد.
با توجه به ارقام ذكر شده كه البته قانونا نبايد تمامي بودجهاي باشد كه نيروهاي مسلح فرانسه در اختيار دارند چنين مستفاد ميگردد كه عليرغم بحران اقتصادي، شمار بيكاران، نفت گران و ديگر مشكلات جامعه فرانسه جايگاه نيروهاي مسلح در اولويت خاص خود حفظ شده و كشور فرانسه كه در اروپاي آرام قرار دارد با توجه به تحولات جهاني و خطراتي كه به هرحال ميتواند به وجود آيد اهميت خاصي به بهبود كيفيت نيروي انساني و تجهيزاتي نيروهاي مسلح خود مبذول داشته است. نيروهاي فرانسوي با روي كار آمدن جناب سركوزي هر روز بيشتر در افغانستان درگير ميشوند و باز رئيس جمهور فرانسه علاقه خاصي را به پيمانهاي نظامي در منطقه خليج فارس نشان ميدهد و سالي چند بار با نيروهاي شيخنشينهاي اين منطقه حساس مانور مشترك انجام ميدهد. به علاوه فرانسه در شماري از كشورهاي آفريقايي داراي پايگاههاي نظامي است و آفريقا را عمق استراتژيك خود ميداند و همچنين فرانسويان توجه خاصي به لبنان نشان ميدهند. با تعريف تازهاي كه كتاب سفيد دفاعي فرانسه ارائه ميدهد بايد انتظار داشت كه چنانچه رئيس جمهور جديد آمريكا بيشتر به مسائل داخلي آمريكا بپردازد ماموريتهاي تازهاي براي نيروهاي مسلح فرانسه تعريف ميشود و اين امريست كه آقاي سركوزي بدان توجه خاصي نشان ميدهد. فرانسويان در جريان جنگهاي بالكان به شدت از صربها حمايت كردند و فرانسه و آلمان نيروهاي واكنش سريع تشكيل دادند تا به هرحال اين جنگ بسيار خطرناك را كنترل كنند و دو كشور آلمان و فرانسه كه بيشتر از انگليس در اين منطقه داراي منافع ملي بودند ترجيح دادند محور پاريس - برلن را در تشكيل و اعزام اين نيروهاي واكنش سريع تقويت نمايند. حال بايد منتظر شد و ديد كه جناب سركوزي در بحرانهاي جهاني كه به هرحال رخ ميدهد با راهبردهاي جديد نظامي كه تعريف كرده است چگونه ميتواند نيروهاي مسلح فرانسه را به كار گيرد.
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 187]