واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: رهبر مسلمانان كشمير از كشورهاي اسلامي كمك خواست
رهبر جناح كنفرانس حريت و از رهبران ارشد استقلالطلب كشمير در نامهاي به تعدادي از كشورهاي اسلامي، سازمان ملل، اتحاديه اروپا و آ. سه. آن، خواستار حمايت از مردم كشمير در برابر سركوب هند شده است.
ايرنا، روز دوشنبه نوشت: «سيد علي شاه گيلاني» در اين نامه، خواستار فشار بر هند براي خروج نيروهاي نظامي از منطقه كشمير و احترام به حقوق مسلمانان شده است. «ميرواعظ فاروق»، «سيدعليشاه گيلاني» و «ياسين ملك» از رهبران استقلالطلب كشمير، چهارشنبه هفته گذشته در يك راهپيمايي از سوي نيروهاي امنيتي هند بازداشت شدند. درگيري بين معترضان و نيروهاي امنيتي در كشمير در 10 روز گذشته 45 كشته و 3هزار و 100 مجروح برجا گذاشته است. اين درگيري كه به دنبال كشته شدن «برهان مظفر واني» رهبر حزب المجاهدين كشمير از شنبه هفته گذشته بعد از تشييع جنازه وي دركشمير آغاز شد، بعد از 10 روز همچنان ادامه دارد. نيروهاي امنيتي هند روز جمعه هفته گذشته با حضور در نماز جمعه منطقه «انانتاگ» در ايالت جامو و كشمير، برهان مظفر واني و دو همراهش را كشتند. دولت هند براي مهار اعتراضات از روز دوشنبه گذشته انتشار هرگونه روزنامه و نشريه در اين منطقه را ممنوع و از 10 روز پيش ارتباط اينترنتي و تلفني آنجا را قطع كرده و به اين ترتيب تمامي كانالهاي اطلاعرساني انانتاگ را مسدود كرده است. «نارندرا مودي» نخستوزير هند نيز سهشنبه هفته گذشته در بازگشت از سفر افريقا با انتقاد از عملكرد رسانهها، اعلام كرد كه رسانهها با انتشار اخبار برهان مظفر واني از وي يك قهرمان ساختهاند. پليس كشمير براي كنترل اوضاع از روز شنبه هفته گذشته ممنوعيت رفتوآمد و تجمع را در شهرهاي سرينگر، پولواما، انانتيگ، شوپيان، كوپوارا و كولگام به مرحله اجرا گذاشت. علاوه بر اين دولت هند 2هزار نيروي نظامي را در نقاط مختلف كشمير مستقر كرده است. با اين حال در روزهاي اخير با افزايش تلفات درگيري در كشمير، تعداد زيادي از مسلمانان در روزنامهها و شبكههاي اجتماعي، انتقادات تندي به عملكرد دولت و نيروهاي امنيتي كردند. امري كه باعث شد «محبوبه مفتي» سروزير ايالت جامو و كشمير نيز به نيروهاي امنيتي و پليس در خصوص رفتار خشونتآميز هشدار بدهد.
كشمير تنها ايالت هند با اكثريت مسلمان است و درگيري ميان مسلمانان كشمير و نيروهاي امنيتي هند از سال 1989 تاكنون 68 هزار كشته برجا گذاشته است. بخشي از خاك كشمير در خاك هند و بخش ديگر در خاك پاكستان است، ولي هر دو كشور ادعاي مالكيت بر كل كشمير را دارند و همين موضوع يكي از علل اصلي مناقشه ديرينه ميان دهلي نو و اسلام آباد از زمان استقلال پاكستان از هند در سال 1947 است. هند هميشه مسلمانان كشمير را متهم به همكاري با پاكستان ميكند و مدعي است كه آنها ميخواهند كشمير به پاكستان ملحق شود، درحالي كه كشميريها اميدوارند با تداوم مبارزاتشان كشوري مستقل تشكيل دهند.
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]