واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: کیفرخواست برای 48حملهکننده به سفارتعربستان/متهمان چهکسانی هستند؟+نتیجه دادگاه
در اولین جلسه دادگاه پرونده معترضین به سفارت عربستان که در شعبه 1060 دادگاه کیفری 2 کارکنان دولت به ریاست قاضی فرشید دهقانی به صورت علنی برگزار شد، پرونده 14 نفر از متهمان مورد رسیدگی قرار گرفت و ادامه بررسیها به فردا(سهشنبه) موکول شد.
آفتابنیوز : جلسه رسیدگی به پرونده تعرض کنندگان به سفارت عربستان صبح امروز(دوشنبه) 28 تیرماه در شعبه 1060 دادگاه کارکنان دولت برگزار شد. در این جلسه به اتهامات 21 نفر از تعرض کنندگان به سفارت عربستان رسیدگی شد.
به گزارش آفتابنیوز، قاضی حسینی سرپرست مجتمع قضایی کارکنان دولت 22 تیرماه در حاشیه مراسم ختم فرزند معاون اول دادستان کل کشور در جمع خبرنگاران در رابطه با آخرین وضعیت پرونده رسیدگی به اتهامات تعرض کنندگان به سفارت عربستان گفته بود: این پرونده روز 28 تیرماه در شعبه 1060 این مجتمع رسیدگی میشود. در این جلسه به اتهامات 21 نفر رسیدگی خواهد شد.
همچنین عباس پوریانی رییس کل دادگاههای عمومی و انقلاب تهران نیز 26 خردادماه به ایسنا گفته بود: دادگاه متهمان پرونده حمله به سفارت عربستان، ۲۸ تیر ماه برگزار میشود. دادگاه بخشی از متهمان این پرونده که مربوط به دادگستری است، در شعبه 1060 دادگاه کیفری دو تهران برگزار خواهد شد.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای معاون اول قوه قضاییه 23 خردادماه در نشست خبری در پاسخ به سئوالی درباره پرونده متهمان حمله به سفارت عربستان و اینکه پرونده برخی از متهمان آن در دادسرای ویژه روحانیت به کجا رسید؟ گفت: در مورد پرونده متهمان آن در دادسرای ویژه روحانیت اطلاعی ندارم. در مورد قسمت اول سئوال باید بگویم که محاکمه صورت نگرفته و امروز هم که از رئیس کل دادگستری استان تهران پرسیدم که آیا تعیین وقت شده یا خیر؟ پاسخی تا این لحظه به دستم نرسید. در مورد پرونده این متهمان که در دادگستری است باید بگویم کسی بازداشت نیست، ولی در مورد پرونده برخی دیگر از متهمان آن در دادسرای ویژه روحانیت اطلاعی ندارم.
براساس گزارش ایسنا، محسنی اژه ای 22 فروردین ماه نیز از صدور کیفرخواست برای 48 نفر از حملهکنندگان به سفارت عربستان خبر داده و با بیان اینکه «یکی از پروندههای مهمی که در سال 94 ظرف 70 روز به صدور کیفرخواست منجر شد، حمله به سفارت عربستان بود»، گفته بود: این پرونده در نیمه دوم سال 94 تشکیل شد و 121 نفر کسانی بودند که در این پرونده دستگیر شدند و قرار وثیقه یا قرار بازداشت موقت و یا قرار تأمین مناسب دیگری برای آنها صادر شد، 24 نفر هم در رابطه با این پرونده احضار شدند که برخی از آنها منتهی به صدور قرار و برخی از آنها که اتهامی نداشتند، بدون قرار آزاد شدند. نهایتاً برای 48 نفر از این افراد کیفرخواست صادر شد و پروندهشان در دادسرای تهران است و البته پرونده حدود 3 الی 4 نفر هم در دادسرای روحانیت است.
متهمان چهکسانی هستند؟
به گزارش آفتابنیوز، تاکنون مشخص نشده است این متهمان چه کسانی هستند و آیا در ارگان یا سازمان خاصی عضویت دارند یا خیر. البته پیش از این حسامالدین آشنا، مشاور فرهنگی رئیسجمهوری در گفتوگو با ماهنامه «اندیشه پویا» در این رابطه گفته بود: «در سال گذشته اتفاقی در این شهر افتاد. عدهای بیمحابا به طرف سفارت عربستان هجوم بردند. این پرونده توسط مقامات و مراجع ذیصلاح رسیدگی شد. در این رسیدگیها مقصر معلوم شد؛ قاصر، آمر و مأمور همه معلوم شدند. مشخص شد که کیبهکی و چیبهچی است. خلاصه اینکه تکلیف معلوم و مشخص شد که عدهای کوتاهی کردند و آن کوتاهی، برای کشور بسیار گران تمام شد». براساس گزارش روزنامه شرق، او در ادامه، صحبتهایی مشابه سخنان سخنگوی وزارت کشور در روزهای پس از حمله به سفارت، بیان کرد: «موظف شده بودند و به آنها ابلاغ شده بود که باید اقدامات دیگری را انجام دهند». مشاور فرهنگی رئیسجمهوری خبر از تصمیم به برکناری افراد اهمالکننده در ماجرا هم میدهد: «برای برکناری این افراد تصمیم گرفته شد و تصمیم به برکناری آنها به وقتش اعمال خواهد شد». او افزود: «خب حالا که برخی از این افراد با یک نگاه کاملا سیاسی بعد از سال نو میآیند و اقدامی را طراحی میکنند که شبیه فیل هواکردن است، اقدامشان نه مبنای حقوقی دارد و نه روشن است که کارکردش اثربخش است و نه از نظر امنیت عمومی توجیهی دارد». «آشنا» میگوید: «قاعدتا این افراد در تاریخی که مقرر است برکنار میشوند. منتها فردای آن میتوانند به متدینان جامعه بگویند، دارند ما را به خاطر اینکه میخواستیم با بدحجابی مقابله کنیم، برمیدارند. این هم از واقعیاتی است که در کشور اتفاق میافتد و کشوقوس دارد».
١٢ دی بود که عدهای در اعتراض به اعدام «شیخنمر»، روحانی شیعه منتقد عربستان، مقابل سفارت این کشور تجمع کردند که پس از چندساعت این تجمع به خشونت کشیده شد. پس از حمله معترضان به ساختمان سفارت و ورود به آن، دولت سعودی ارتباط دیپلماتیک با ایران را قطع کرد. از طرفی، انتقادات زیادی هم بهسوی معترضان روانه شد. از جمله رئیسجمهوری که گفت: «باید بررسی شود حملهکنندگان به سفارت، وابستهاند یا نادان». پس از حمله، مقامات قضائی و وزارت کشور از بازداشت عاملان حمله به سفارت خبر دادند. حدود ٢٠ روز پس از حمله، «حسین ذوالفقاری»، معاون امنیتی وزیر کشور، از روشنشدن همه ابعاد این حمله خبر داد: «عامل بیرونی تعرض به سفارت عربستان در خارج از کشور دستگیر و به داخل منتقل شده و هماکنون تحت بازجویی است». به گفته او، این افراد سازماندهی شده بودند و تحت امور خیریه و مذهبی فعالیت داشتند. معاون وزیر کشور افزوده بود: «بیش از ١٠ سال در کرج و تهران فعالیت دارند که محور فعالیت آنان، امور خیریه و کارها و فعالیتهای مذهبی است که دانسته یا ندانسته نیز از سوی مسئولان تحت عنوان مسائل مذهبی و هیأتی به آنان کمک شده است».
۹ نفر از متهمان پرونده سفارت عربستان تفهیم اتهام شدند/۱۲ غایب در جلسه اول دادگاه
امروز اولین جلسه رسیدگی به پرونده حمله به سفارت عربستان در شعبه 1060 دادگاه کیفری شماره 2 برگزار شد.پیش از این گفته شده بود که قرار است در این جلسه به اتهامات 21 نفر از متهمان رسیدگی شود در حالی که با شروع دادگاه مشخص شد تنها 9 متهم در جلسه حضور دارند.
براساس گزارش خبرگزاری ایسنا، قاضی حسینی سرپرست مجتمع قضایی ویژه رسیدگی به جرائم کارکنان دولت در جمع خبرنگاران در باره جلسه دادگاه پرونده معترضین به سفارت عربستان گفت: این پرونده که در مجتمع قضایی کارکنان دولت مطرح شده به شعبه 1060 این مجتمع ارجاع شده و 21 متهم دارد که پروندهشان با صدور کیفرخواست به دادگاه ارسال شده است. متهمان اکثرا در جلسه بودند و برخی هم که در جلسه امروز حضور نداشتند وکلایشان حاضر شدند. اتهامات آنها مشارکت در تخریب عمدی اموال سفارت عربستان و اخلال در نظم عمومی از طریق جنجال و تجمع غیرقانونی بوده است.
وی گفت: بعید میدانم که امروز آخرین جلسه دادگاه باشد؛ چراکه هم تعداد متهمان زیاد است و هم وقت اداری اجازه نمیدهد که بتوانیم به اتهامات تمام متهمان رسیدگی کنیم. البته تصویب اینکه جلسه بعدی کی برگزار می شود منوط به تشخیص قاضی پرونده است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در مورد نیروی انتظامی پروندهای در این زمینه به دادگاه کارکنان دولت ارسال شده است؟ گفت: آن چیزی که دادگاه ارسال شده همین موضوع این پرونده معترضین به سفارت عربستان بوده است که متهمان آن هم مشخص شده اند. در پرونده حاضر چنین چیزی را در مورد پرسنل نیروی انتظامی نداریم.
سرپرست مجتمع قضایی ویژه رسیدگی به جرائم کارکنان دولت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه یکی از وکلای متهمان این سوال را داشت که چرا پرونده موکلش در دادگاه کارکنان دولت رسیدگی شده است؟ گفت: در حوزه قضایی تهران به دلیل گستردگی جمعیت مجتمع های مختلفی وجود دارد و تقسیم کار شده است. ما در این مجتمع به متهمانی رسیدگی میکنیم که در تهران مرتکب جرم شدهاند؛ لذا پروندههای متفرقه دیگر هم در این مجتمع مطرح میشود که به آن رسیدگی میکنیم. همچنین دادسرایی که این پرونده را تشکیل داده از جمله دادسراهایی است که در موید مجتمع ماست. جرایم ارتکابی در این پرونده در حوزه قضایی شهر تهران بوده است تقسیم کار مانع از رسیدگی به این گونهها پروندهها نمیشود.
این خبر بروزرسانی شده است.
۲۸ تير ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]