تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):در روز جمعه هيچ عملى برتر از صلوات بر محمد و خاندان او (ع) نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837102180




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پای صحبت‌های پرستارانی که سال‌هاست همدم کودکان سرطانی هستند


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: پای صحبت‌های پرستارانی که سال‌هاست همدم کودکان سرطانی هستند
از میان آنها یکی 13 سال و دیگری 8 سال است که پرستار بیمارستان محک هستند. هر دو خاطرات زیادی از مرگ یا بهبودی کودکان مبتلابه سرطان محک دارند که دیگر آنها را به گریه نمی‌اندازد. خودشان می‌گویند که دیگر به چهره سرطان عادت کرده‌اند.
به گزارش نامه نیوز به نقل از سپید، « به بچه‌ها یاد می‌دهیم که چطور از سرطان مثل یک مهمان ناخوانده پذیرایی کنند.» این را منیر می‌گوید. منیر مسلمی، پرستاری که 13 سال پرستار شیفت شب محک بوده و تا قبل از آن تجربه پرستاری در بیمارستان‌های کودکان را نداشته‌است. وقتی یاد اولین روز کاری‌اش می‌افتد اشک از چشم‌هایش سرازیر می‌شود. همان شبی که تازه همسرش فوت کرده‌بود و بعد از 30 سال کار در بیمارستان‌های دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی راهی محک می‌شود. سرور نیز پرستار دیگری است که با 25 سال سابقه کار، خود را بازنشسته می‌کند و بعد از کمی استراحت تصمیم می‌گیرد به محک بیاید. او قبلا هم چهره سرطان کودکان را در بیمارستان‌های قبلی و حتی دست در دست برادرزاده‌اش دیده‌بود. اتفاق‌هایی که نفسش را حبس می‌کند و نمی‌تواند به‌راحتی کلمات را ادا کند. به قول خودش این اتفاق‌ها در انتخاب «محک» برای کار کردن بی‌تاثیر نبوده‌است. سرور تورانی هم مانند منیر مسلمی پرستار باتجربه‌‌ای است که با خاطرات تلخ رقم خورده به‌خاطر سرطان آشنایی دارد. اما دلش ریش می‌شود وقتی خاطره مرگ یکی از آنها را درمیان می‌گذارد:« دم سردخانه ایستاده‌بودم و پدرش منتظر گرفتن جنازه فرزندش بود. پدر در آن شرایط آنقدر از من تشکر کرد که گریه‌ام گرفت.» همین‌که خانواده بیمار درک ‌کنند که پرستاران هرچه در توان داشته‌اند گذاشته‌اند برایشان کافی است.

اسم اتاقی را که در آن نشسته‌بودیم گذاشته‌اند اتاق اشک‌ها و لبخندها. «هرکه حالش می‌گیرد او را به این اتاق می‌آوریم با او حرف می‌زنیم تا دوباره حالش بهتر شود و بخندد.» پرستار بودن در بیمارستان محک مانند هفت‌خوان رستم مراحل مختلفی دارد. برخی از پرستاران دو روزه با چشم‌های گریان اینجا را رها می‌کنند، برخی به‌خاطر حقوق کم آن از محک می‌روند اما بعد از آن دوباره پشیمان می‌شوند و می‌فهمند توان دوری از بیماران قدو نیم قد کوچک این بیمارستان را ندارند.

منیر که تا پیش از این در بخش اطفال کار نکرده می‌گوید:« نمی‌دانستم بچه‌ها هم سرطان می‌گیرند.» او برنامه روزانه 15 سال قبل اقامتگاه محک را اینگونه شرح می‌دهد: «هر روز به بیمارانی که از شهرستان می‌آمدند و اینجا ساکن می‌شدند صبحانه می‌دادیم و ساعت 6 صبح آژانس مقابل نقاهتگاه می‌ایستاد و حدود 20 بچه را به بیمارستان‌هایی می‌بردند که باید کار درمان آنها انجام می‌شد باز آنها را به نقاهتگاه می‌آوردند. آن روزها هنوز خیلی اوضاع حاد نشده بود اما امروزه دیگر همه‌چیز عوض شده‌است؛ از بس کودکان مبتلا به سرطانی دیده‌ام که یا از بین رفته‌اند یا خوب شده‌اند دیگر به آن عادت کرده‌ام.مقابل آنها هم افرادی را می‌بینیم که برگشتی برایشان وجود ندارد. به‌راحتی کلمه مرگ را بر زبان نمی‌آورند و سعی می‌کنند با کلمات دیگری آن را صدا کنند. منیر می‌گوید که آنقدر به بچه‌ها نزدیک شده که اگر دو روز به بیمارستان نیاید آنها سراغش را می‌گیرند.

منیر بر ارتباط نزدیک پرستاران با بیماران تاکید زیادی دارد. او می‌گوید:«خود من سرطان پستان داشتیم. کودک یکی از مددکاران ما مبتلا به سرطان چشم شد. یکی دیگر از پرستاران ما هم مبتلا به سرطان شد و امروز پولی بابت خدماتش دریافت نمی‌کند. غیر از این مهم‌ترین نکته در بیمارستان محک ارتباط نزدیکی‌است که می‌توانیم با بیماران برقرار کنیم.»

بااین‌حال یکی از سخت‌ترین زمان‌ها برای وقتی است که بیمار و همراهش جواب پاتولوژی را می‌بینند و باور نمی‌کنند چیزی در بدن‌های ریزنقش این کوچولوها وجود دارد که می‌خواهد جانشان را بمکد. پرستاران تا مبارزه کردن با این بیماری را به آنها یاد دهند روزهای سختی را پشت سر می‌گذرانند. «در دشوارترین مرحله به ما می‌رسند، پرخاشگری می‌کنند و باورشان نمی‌شود که بچه سرطان دارد.» این‌ها را سرور می‌گوید. او خودش را در قهرمانی غلبه بر بیماری شریک می‌داند و اضافه می‌کند:« وقتی آن کودکان قهرمان شدند درواقع همه ما قهرمان شده‌ایم.» او اعتقاد دارد که بعد از 25 سال تجربه در بیمارستان‌های دیگر، کار کردن در محک زکات تجربه او است.« من تجربه‌ای را که در درمان بیماران کسب کرده‌ام می‌توانستم به اشتراک بگذارم. ما به آنها باید یاد می‌دادیم که وقتی جواب پاتولوژی مثبت می‌شود همه‌چیز را تمام شده ندانند. امروزه سرطان مساوی با مرگ نیست، بلکه سرطان‌های مختلفی هستند که قابل‌درمان‌اند.» او به خاطره دختر 13 ساله‌ای به‌نام فاطمه اشاره می‌کند که بعد از درمان وقتی از در بخش بعد از دو ماه بیرون آمد می‌گفت احساس می‌کند زندگی جدیدی روبه‌رویش ایستاده‌است.

سرور درباره حال خود بعد از مرگ بیمارانش اینگونه توضیح می‌دهد:« در کنار مریضی که ازدست‌رفته مریض دیگری بوده که در راه درمان آن شرکت داشتیم و او بهبود یافته‌است.»

او خاطرات عجیبی از نزدیکی پرستاران به بیماران برخی از پرستاران برای درمان کودکان نذر می‌کنند. اگرچه ما موارد زیادی داشتیم که نتوانسته‌اند اینجا بمانند اما افرادی که مانده‌اند کسانی بودند که با عشق کار می‌کنند. ما پرستاران زیادی داشتیم که خانه‌هایشان خیلی از محک دور شده‌است اما نمی‌توانند اینجا را رها کنند. خاک محک دامن‌گیر است کسی که اینجا می‌آید دیگر می‌ماند اما کسی که بخواهد برود همان ماه‌های اول مشخص است.»

سرور درباره تفاوت‌های پرستار بودن در بیمارستان کودکان مبتلا به سرطان و دیگر بیمارستان‌ها می‌گوید:

«کار اینجا بسیار ظریف و متفاوت است. پرستاری اطفال خودش مشقت آور است اما حالا یک سرطان هم به آن اضافه کنید؛واقعا شرایط سخت می‌شود. وقتی که یک پرستار می‌خواهد رگ کودکی را بگیرد چند برابر یک بزرگسال دقت می‌طلبد. اما وقتی که کار تمام می‌شود و کودک در جواب می‌گوید که خاله دستت درد نکند، آن‌وقت همه این سختی‌ها از بین می‌رود.»

لیلی خرسند- نگین باقری






مطالب مرتبط
راه‌‌های پیشگیری از خودکشی
پزشکان کیارستمی: او خودش نخواست جراحی ادامه یابد
واکنش همایون شجریان به شایعات پیرامون پدرش
من پزشک کیارستمی نیستم!
چطور به کودکان مبتلا به سرطان «محک» کمک کنیم؟



۲۸ تير ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن