تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام کاظم (ع):از شوخی (بی مورد) بپرهیز، زیرا که شوخی نور ایمان تو را می برد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816651169




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پيامد اشرافي‌گري مسئولان بي‌تفاوتي سياسي توده‌هاست


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: پيامد اشرافي‌گري مسئولان بي‌تفاوتي سياسي توده‌هاست
نویسنده : كبري آسوپار 
از انقلاب اسلامي سال 57 هرچه گذشت، براي برخي‌ آرمان‌هاي انقلاب كمرنگ‌تر و حتي كهنه‌تر شد. از آن شعارها و آرمان‌ها يكي هم مبارزه با اشرافي‌گري بود. اين شعار البته همچون باقي شعارهاي انقلاب، مباني محكم ديني و عقلي داشت. در واقع از عوامل اصلي قيام مردم در دوران پهلوي اشرافيت افسارگسيخته دربار و مرتبطين آن بود. همه ما تصاوير حلبي‌آبادهاي اطراف تهران در كنار كاخ‌هاي سعدآباد، در كنار ولخرجي‌هاي عجيب و غريب جشن‌هاي 2 هزار و 500 ساله، در كنار بريز و بپاش‌هاي مهماني‌هاي دربار و عروسي‌هاي چندباره محمدرضا پهلوي هنوز در خاطرمان هست و هنوز صداي امام (ره) هم در خاطرمان هست كه اين انقلاب، انقلاب مستضعفين است، انقلاب كوخ‌نشينان!
مباني ديني ساده‌زيستي و نظرات حضرت امام (ره) بماند كه جايي براي بحث ندارد، آن كس كه از امام (ره) فاصله گرفته را بعيد است يادآوري نظرات ايشان سودي بخشد. شايد برخي‌ها به زبان نياوردند، اما در عمل مع‌الاسف انديشه‌هاي امام‌مان را در درون خودشان به موزه سپردند! با اين همه، حتي حكومت‌هايي‌ كه «اسلام» ندارند، حتي حكومت‌هايي‌ كه «امام خميني» ندارند، حتي حكومت‌هايي‌ كه «انقلاب كوخ‌نشينان» و «آرمان ساده‌زيستي» ندارند، اگر قرار باشد عاقلانه حكومت كنند، سطح فاصله طبقاتي را بين مردم هم كم مي‌كنند، چه رسد بين مردم و مسئولان.
آسيب‌هاي زندگي اشرافيت همان چيزي است كه به قول رهبرمان براي بررسي‌اش همايش و جلسه نگذاشتيم، گرچه با همايش بدون عمل هم چيزي درست نمي‌شود. واقع اين است در همه سال‌هاي گذشته از پاييز 69 كه توصيه عجيب «مانور تجمل» به مسئولان راه به خطبه‌هاي نماز جمعه گشود تا همين امروز كه كاخ‌هاي اشرافيت بالا رفته، آسيب‌شناسي اشرافيت دغدغه بيشتر مسئولان نبوده است. يك نگاه ساده، آسيب‌هاي اشرافيت را پيش روي ما مي‌گذارد:‌ اشرافيت در ايران بعد از انقلاب، از دهه 70 شروع شد. در ايران توسعه نيافته آغاز دهه 70 اين يعني تبعيض، يعني شكل‌گيري طبقه‌اي خاص و ممتاز كه اين امكان را دارد يا اين امكان را يافته تا در سطحي بسيار متفاوت‌تر از اكثر مردم زندگي كند. اين اشتباه در همه 25 سال گذشته ادامه يافته و امروز از سر افشاگري حقوق‌هاي نجومي تازه زخم آن سر باز كرده است. اين اشرافي‌گري افسارگسيخته است كه افراد را به تعابير سخيف از انقلاب همچون «سفره» و «سهم» مي‌كشاند.  اين طبقه خاص چون برخورداري بيشتر از امكانات دارد، طبيعتاً امكان بيشتري براي رسيدن به مناصب بالا دارد. از سويي حقوق‌هاي نجومي باعث مي‌شود مسئولاني هم كه تا پيش از اين جزو اين طبقه ممتاز نبودند، جزو اين طبقه خاص قرار بگيرند و با اين حساب، فاصله ميان مردم و مسئولان بيشتر مي‌شود و عدم درك طبقات پايين جامعه، مدلي از تصميم‌گيري‌ها را به وجود بياورد كه عملاً فقط طبقه ممتاز را خشنود مي‌كند. اين مي‌شود كه در سرخوشي حاصل از امضاي برجام، كسي فكر استفاده از پول به‌دست آمده (اگر چيزي به دست آمده باشد!) براي روستاهاي دورافتاده مرزي نيست و مثلاً خريد هواپيما در اولويت قرار مي‌گيرد كه خاص طبقه مرفه و متوسط به بالاي جامعه است. واردات ماشين‌هاي لوكس آزاد مي‌شود، اجناس‌گران قيمت و لوكس بازار را پر مي‌كند و... در كل تصميم‌گيري‌ها به سمت تأمين خواسته‌هاي طبقه ممتاز جامعه مي‌رود؛ طبقه‌اي كه به واسطه رفاه مالي امكان بسيار بيشتري براي ابراز و علني كردن درخواست‌هايش دارد.
جامعه‌اي كه تبعيض در آن رشد مي‌كند، توازن برخورداري‌ها از بيت‌المال به هم مي‌ريزد، امكانات در اختيار يك طبقه قرار مي‌گيرد و همين اتفاق، لاجرم ثبات اجتماعي را به هم مي‌زند. جنبش 99 درصدي در امريكا بعد از بحران مالي 2008 نشان داد كه حكومت‌ها حتي اگر قدرت سياسي و نظامي و اقتصادي جهان باشند، در برابر اعتراض اجتماعي ناشي از فقر و تبعيض آسيب‌پذير هستند. نارضايتي توده‌ها، شكل‌گيري كينه‌ها و عقده‌هاي بحق، طبيعتاً آنها را به اعتراضات اجتماعي مي‌كشاند، هر چند از بعد سياسي با حكومت موافق باشند و متأسفانه بايد اذعان كرد آن نارضايتي اجتماعي ممكن است به مخالفت يا در حالت خوشبينانه به بي‌تفاوتي سياسي منجر شود. آنها حتماً از خود خواهند پرسيد اگر قرار است اين كشور براي يك عده خاص باشد، من چرا هزينه‌اش را بدهم... متأسفانه بايد گفت گرچه مديراني كه روي به اين حرامخواري آورده‌اند، در ميان خيل عظيم مديران پاكدست و ساده‌زيست ايراني بسيار كم‌شمارند اما وقتي يك كاغذ تمام سفيد باشد، لكه‌هاي سياه روي آن بيشتر از سطح سفيد غالب به چشم مي‌آيد. اين آسيب بزرگ آيا كافي نيست كه دولت‌ها را به برخورد شديد و تمام‌قد با اشرافي‌گري اين مسئولان بكشاند؟!

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن