واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: بااذعان به محقق نشدن بسياري ازقولها؛ نماينده جديدكميسارياي عالي پناهندگان سازمان ملل درايران: تمام كمكهاي بينالمللي راهم بدهيم،هزينههاي ايران جبران نميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي
نماينده جديد كميسارياي عالي پناهندگان سازمان ملل در ايران گفت: كمكهاي ايران به پناهندگان و مهاجران افغانستان در سالهاي گذشته به هيچ وجه قابل مقايسه با كمكهاي بينالمللي نيست و كميساريا نيز امكان جبران اين هزينهها را ندارند.
به گزارش خبرنگار اجتماعي ايسنا، كارلوس زاكانيني در نشستي كه به مناسبت روز جهاني پناهنده (31 خرداد) برگزار شد، به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
وي در پاسخ به سوالي در مورد تعداد پناهندگان در ايران گفت: دولت ايران در حال انجام طرح آمايش سه است؛ اما هنوز نتايج اين طرح به دست ما نرسيده و آخرين آمار پناهندگان مربوط به آمايش دوم اتباع خارجي در ايران نشان ميدهد كه بيش از 900 هزار نفر پناهنده افغان در ايران زندگي مي كنند. اين طرح به شكل اينترنتي و بدون نياز به مراجعه اتباع اجرا شده است و نوعي ابتكار و همكاري رو به جلو از طرف دولت ايران به شمار ميرود.
زاكانيني گفت: در جريان طرح آمايش سه بسياري از پناهندگان افغان ميتوانند كارت اشتغال به كار دريافت كنند و ديگر كارهاي غيرقانوني را انجام ندهند. كميسارياي عالي پناهندگان سازمان ملل متحد هم در اين طرح نهايت همكاري را با دولت ايران خواهد داشت.
وي همچنين به سياست دولت ايران در تعيين مناطق ممنوعه براي افغانها اشاره كرد و يادآورشد: اين طرح تبعات منفي را براي پناهندگان محلي افغان اين مناطق به وجود آورده و در عين حال امكان ثبتنام مجدد و شناسايي اين پناهندگان در برخي از شهرها فراهم نشده است، دولت ايران دو راه بازگشت داوطلبانه به كشور افغانستان و ادامه زندگي در مناطق غير ممنوعه مشخص را پيش روي اتباع افغان گذاشته است و ما از دولت ايران ميخواهيم كه اجازه ثبتنام و شناسايي مجدد را به پناهندگان اين مناطق ممنوعه بدهند.
نماينده جديد كميسارياي عالي پناهندگان سازمان ملل در ايران، به ميزباني طولاني مدت و سخاوتمندانه دولت ايران در مقابل پناهندگان و مهاجران افغان اشاره و عنوان كرد: دولت ايران در اين سالها بدون كمكهاي بينالمللي و حمايتهاي بين المللي خدمات خوبي را در اختيار اين اتباع افغان گذاشته است و كمكهاي سازمانهاي بينالمللي در مقابل تلاشها و هزينههاي مالي دولت ايران قابل مقايسه نيست.
وي به وضعيت ناامن افغانستان و عراق اشاره كرد و توضيح داد: برنامههاي حمايتي دولت ايران و كميسارياي پناهندگان سازمان ملل متحد براي بازگشت پناهندگان موفق نبوده و در سال 2006 ، 2007 تعداد نامحدودي به كشورهايشان بازگشتهاند و در 6 ماهه اول سال 2008 هم از مجموع خروج هفت هزار پناهنده افغان و عراقي فقط حدود يكهزار و 500 نفر آنها با همكاري UNHCR از ايران خارج شدهاند.
زاكانيني در پاسخ به پرسش ايسنا در مورد نتايج اجلاس پاريس و اجلاسهاي مشابه در كشورهاي اروپايي براي كمك به بازسازي و توسعه افغانستان تاكيد كرد: در اين اجلاس دولت افغانستان موظف به ارائه برنامه توسعه ملي خود شد، در صورت اجرايي شدن اين برنامه كه براي اولين بار در تاريخ افغانستان تهيه ميشود ، وضعيت اين كشور براي حضور پناهندگان افغاني و بازگشت آنها فراهم ميشود .
نماينده جديد كميسارياي عالي پناهندگان سازمان ملل در ايران، در پاسخ صريح ، بيان كرد: جواب مشخصي در مورد اين كه چرا اين اعتبارات و برنامهها در افغانستان تاثيرگذار نيستند، نداريم و همه مسايل به نوعي غير شفاف هستند.
وي در پاسخ به سوالي در مورد اخذ 90 هزار تومان توسط دولت ايران براي دادن كارت مجوز كار به اتباع افغان اظهار كرد: همه پناهندگان در همه جاي دنيا با محدوديتهاي مالي و ضرورتهايي براي ادامه زندگي مواجه هستند و دولت ايران هم حق دارد در مقابل چنين هماهنگيهايي مبالغي را اخذ كند. در عين حال واقعيت اين است كه افغانها در هر كجاي دنيا كه باشند نظام اجتماعي و مالي آنها هم به مرور زمان در آن كشور حاكم ميشود و خانواده افغان فقير در ايران هم فقير و خانواده متوسط و پولدار افغان هم در ايران متوسط و يا پولدار خواهد بود.
زاكانيتي با اشاره به پرداخت اين مبلغ توسط حدود 80 هزار تبعه افغان براي گرفتن مجوز كار ، عنوان كرد: بسياري از افغانها براي شرايط بهتر زندگي در ايران و اجازه كار اين مبلغ را ميپردازند و اين يك حقيقت است كه وضعيت افغانها آن طور كه برخي گمان ميكنند چندان بد نيست و حتي در برخي موارد شرايط اجتماعي و مالي خوبي در ايران دارند.
وي در مورد نگرانيهاي كميسارياي عالي پناهندگان سازمان ملل متحد در ايران براي اتباع افغان مستقر در مناطق ممنوعه ، خاطرنشان كرد: بسياري از اين مناطق اداره اتباع و دفتر كميسارياي عالي را ندارند و بايد مركزي در آنجا به مسايل اين اتباع رسيدگي كند ، اما ايجاد يك دفتر در اين مناطق از نظر مالي صرف اقتصادي ندارد و اين مساله ما را دچار مشكل اداري كرده است.
نماينده جديد كميسارياي عالي پناهندگان سازمان ملل در ايران ، ابراز كرد: سياست دولت ايران در برخي از مناطق به ويژه اعلام ممنوعه بودن حضور اتباع در مناطق مرزي كاملا قابل قبول است و جزو اختيارات دولتهاست، اما به نظر ميرسد با شرايط فعلي اگر دولت ايران زمينه خروج را فراهم ميكرد بهتر بود و چنين مشكلاتي به وجود نميآمد .
وي اعلام كرد: اقدام دولت ايران در نظاممند كردن شرايط حضور پناهندگان افغان قابل تقدير است ، اما اين اقدام براي ارائه مجوز كار در ايران هنوز در حد ثبتنام است و هنوز به مرحله عمل نرسيده است.
زاكانيني تاكيد كرد: ما قبول داريم كه جامعه بينالملل كمكهاي محدودي را به ايران داشته است و به بسياري از قولهايي كه تاكنون داده نتوانسته عمل كند و در اين ميان نيازهاي دولت ايران تامين نشده است.
به گزارش ايسنا وي خاطرنشان كرد: حتي اگر تمام كمكهاي بينالمللي را براي جبران هزينههاي ايران بدهيم باز هم جوابگوي هزينههاي ايران را نميكند.
نماينده جديد كميسارياي عالي پناهندگان سازمان ملل در ايران در پاسخ به سوال خبرنگاري در مورد وضعيت پناهندگان كرد در ايران ادامه داد: اين پناهندگان كرد كه عموما شيعه هم هستند در حال حاضر تابعيت ايران و يا تابعيت عراق را ندارند ، اما با فشارهايي كه به دولت عراق وارد شده قرار است در قانون جديد عراق اين افراد به عنوان تبعه عراق محسوب شوند.
وي گفت: البته بسياري از اين كردها نسبت به امنيت و پذيرش آنها در عراق به عنوان تبعه اطمينان ندارند و اقدام به بازگشت نميكنند.
در همين حال كميسارياي عالي پناهندگان سازمان ملل متحد اين مساله قانوني را پيگيري ميكند و چنانچه مطمئن شود شرايط تابعيت براي اين كردها فراهم است زمينه بازگشت آنها را فراهم ميكند ، اما هنوز به اين اطمينان نرسيدهايم.
زاكانيني تشريح كرد: در حال حاضر 18 اردوگاه پناهندگان در ايران با ظرفيتهاي مختلف براي اتباع خارجي فعال هستند.
كارلوس زاكانتني ، نماينده جديد كميسارياي عالي پناهندگان سازمان ملل در ايران، چند ماهي است كه عهدهدار مسووليت جديد خود در ايران شده است.
وي پيش از اين نماينده كميسارياي عالي در قرقيزستان، ويتنام ، يمن و مكزيك بوده است.
انتهاي پيام
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]