واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: سیدحسن خمینی: دلم نمیخواهد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا شود
حجتالاسلام «سیدحسن خمینی» در گفتوگو با خبرنگار شبکه تلویزیونی «جیو» پاکستان به سؤالات مختلفی در مورد رابطه ایران با آمریکا و کشورهای منطقه ازجمله عراق، عربستان، پاکستان و افغانستان پاسخ داد.
به گزارش نامه نیوز، گزیدهای از این مصاحبه در ادامه میآید:
جریانات تکفیری که در عراق و سوریه و جاهای دیگر رشد کردند، یک فاجعه را برای جامعه اسلامی پدید آوردند. تردیدی نیست بیشترین کسی که از فاجعه عظیمی که در جامعه اسلامی برقرار است سود میبرد، رژیم صهیونیستی است.
اینکه گروهی احساس کنند که با زور میتوانند کسی را خلع کنند، آن فرد هم دارای طرفدار و زور است و اذیتی پدید میآید که امروز اتفاق افتاده است. اشتباهی که بسیاری کردند این بود که میخواستند مسئله سوریه را با راهحل نظامی حل کنند. سوریه راهحل نظامی ندارد. سیاست کلی اعلامشده توسط جمهوری اسلامی که به نظر من سیاست صحیحی است، این است که از راهحل نظامی صرفنظر شده و به راهحلهای سیاسی پرداخته شود.
مسائل جهان اسلام فراتر از مناقشه دو کشور مثل ایران و عربستان است. البته سیاستهای عربستان در یمن و بحرین سیاستهای پذیرفتهشدهای نیست. رفتارهای بعضا غیرمنطقی و غیرانسانی نیز در داخل عربستان بود. مسائل جهان اسلام فراتر از نزاعهای دو کشور با هم است. این موضوع به نگاه تکفیریای که متأسفانه در بعضی مسلمانان وجود دارد برمیگردد و این نگاه باید حل شود. البته طبیعی است که باید دیگر مشکلات جهان اسلام هم با هم در این راستا حل شود.
ایران زوار خود را از رفتن به عربستان منع نکرده است. دولت عربستان نمیپذیرد بر مداری که سالیانسال برقرار بوده این مسیر انجام شود. اتفاقا چندینماه برای مذاکره با دولت عربستان رفتند و دولت این کشور موافقت نکرد. طبیعی است که هر دولتی نسبت به امنیت مردم خود در کشورهای دیگر حساسیت داشته باشد. من فکر میکنم فاجعهای که سال گذشته در عربستان اتفاق افتاد، هیچ جای تردیدی را باقی نمیگذارد که ما باید نسبت به مسائل حج نگاه دیگری داشته باشیم.
بین مسلمانان انشقاق بدی است. مقام معظم رهبری فرمودند اهل سنتی که ریشه در تفکرات آمریکایی و شیعهای که ریشه در تفکرات انگلیسی دارند باید افراط خود را کنار بگذارند و روی به وحدت و انسجامی بیاوریم که جزء آرمانهای بزرگ امام در آغاز انقلاب بود.
پاپ به هر مناسبتی که بخواهند به ایران سفر کنند سفر بسیار خوبی است و فکر میکنم که دولت و مردم ایران آمادگی میزبانی دارند.
انتخابات آمریکا چندان تأثیری در سیاستهای منطقهای آنها ندارد. ولی دلم نمیخواهد که چنین شخصیتی (دونالد ترامپ) رئیسجمهور آمریکا شود. اما به خود مردم آمریکا بستگی دارد.
البته من نشنیدهام آقای ظریف در حوزه روابط دوجانبه ایران و آمریکا فعالیتی کرده باشد. آنچه بوده، درباره برجام بوده است. بحث برجام که سیاست کلی جمهوری اسلامی بود که انجام شد. ارتباطات ما هم طبیعتا در محدوده برجام بوده است. البته همیشه نگاه ما به آمریکاییها بسته به رفتار آنهاست.
پاکستان باید سیاستهای خودش را مستقل از دیگران پیش ببرد.
فکر نمیکنم سیاستهای طالبان با آمریکا دشمنانه باشد. ممکن است در ظاهر دشمنی داشته باشند ولی سیاستهای آنها بهنفع آمریکا تمام میشود؛ کمااینکه داعش نیز همینطور است.
من و دیگر گروههایی که در ایران هستند، قرائت و برداشتی را از فرمایش امام دارند. من هم اگر حرفی میزنم برداشتم این است که اگر امام در روزگار ما بود، حتما همین حرف را میزد. دیگران نیز همینگونه هستند. من هیچکدام از جریانات داخل ایران را به مخالفت با امام و اندیشه ایشان متهم نمیکنم. البته قرائتهای مختلفی وجود دارد. همین امر نیز نقطه قوت اندیشههای امام است که امکان اجتهادها و قرائتهای مختلف درون آن وجود داشته باشد.
منبع: جماران
۲۷ تير ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]