واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا:
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری گلستان از فرسودگی 30 درصد شبکه توزیع آب شرب مناطق شهری استان خبر داد و گفت: امسال 120 کیلومتر از شبکه های فرسوده بهسازی می شود. به گزارش ایسنا، محمدهادی رحمتی در نشست بررسی وضعیت آب شرب و طرح فاضلاب شهری گنبدکاووس که با حضور نماینده مردم این شهرستان در مجلس شورای اسلامی و فرماندار ویژه گنبدکاووس برگزار شد، اظهار کرد: استان گلستان 1200 کیلومتر شبکه توزیع آب شرب در 29 نقطه شهری دارد.
وی گفت: از مجموع 120 کیلومتر برنامه اصلاح و بهسازی شبکه توزیع آب شرب شهرهای استان گلستان، 18 کیلومتر آن در شهر گنبدکاووس انجام می شود که معادل 50 درصد کل شبکه فرسوده این شهر است.
رحمتی با اشاره به مشکل منابع تامین آب شرب شهری گنبدکاووس، اضافه کرد: اگر برای رفع این مشکل چاره اندیشی اساسی نشود در آینده ای نه چندان دور، دومین شهر گلستان با مشکل کمبود آب شرب مواجه می شود. تامین بخشی از آب شرب شهر گنبدکاووس از محل سد نرماب پیش بینی شده است. باید به عملیات اجرایی این سد که فعلا روند کندی را سپری می کند، شتاب داده شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری گلستان به طرح ملی جمع آوری فاضلاب شهری گنبدکاووس نیز اشاره کرد و گفت: عملیات اجرایی این طرح که از سال 1377 شروع شده همچنان نیازمند اعتبارات ملی است. بهره برداری از مرحله نخست این طرح نیازمند 180 میلیارد ریال اعتبار است.
وی یادآور شد: در جریان سفر ریاست جمهوری به گلستان درسال 93 مبلغ 180 میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل طرح فاضلاب شهری گنبدکاووس مصوب شد که فقط 30 میلیارد ریال آن تخصیص داده شد. درسال گذشته نیز هیچ اعتباری به این طرح تخصیص داده نشده و اکنون با توجه به افزایش دستمزدها و قیمت ها، این طرح مجددا به 180 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد. در صورت تخصیص این میزان اعتبار در سال جاری، مرحله نخست آن به بهره برداری می رسد. هم اکنون عملیات شبکه گذاری در 40 درصد محدوده شهر به پایان رسیده و تنها عملیات اجرایی چند ایستگاه پمپاژ و بخشی از تصفیه خانه آن باقی مانده که درصورت تخصیص اعتبار در سال جاری قابل بهره برداری است.
مدیر عامل شرکت آبفای گلستان همچنین با اشاره به مصرف دو برابری الگوی آب از سوی مردم استان (معادل 250 لیتر در شبانه روز) نسبت به میانگین مصرف اروپا ( 120 لیتر در شبانه روز) هشدار داد و گفت: ادامه این روند گلستان را با بحران آب مواجه می کند.
رحمتی افزود: در حدود دو دهه پیش عمق حفر چاه های عمیق در گلستان 230 متر بود اما اکنون به 350 متر رسیده است ضمن اینکه به ازای هر یک سانتی متر نشست سفره های آب زیر زمینی، حدود هشت میلیارد متر مکعب آب از بین می رود.
وی، نبود سد برای تامین آب شرب در گلستان را از مشکلات اساسی استان دانست و گفت: سدهای فعلی کاربرد کشاورزی دارد و اصلا سهمیه ای برای آب شرب اختصاص نیافته است.
دراین جلسه همچنین معاون استاندار گلستان و فرماندار ویژه گنبدکاووس و نماینده مردم این شهرستان در مجلس شورای اسلامی نیز به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.
انتهای پیام
یکشنبه / ۱۳ تیر ۱۳۹۵ / ۱۶:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]