تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):افطارى دادن به برادر روزه دارت از گرفتن روزه بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831499144




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حملات تازه داعش نشانه چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: حملات تازه داعش نشانه چیست؟
داعش در سوریه و عراق شکست می‌خورد، اما در بقیه نقاط جهان دارد پیروز می‌شود.
آفتاب‌‌نیوز : داعش پایان ماه مبارک رمضان را برای صورت دادن موج جهانی ترور در نظر گرفته بود. حملات داعش در استانبول، بغداد، بنگلادش و مکان‌های متعددی در سراسر عربستان سعودی جان صدها نفر را گرفت. تمام این حملات بعد از حمله پر تلفات در اورلاندو اتفاق افتاد که در آن یک مرد مسلح به فتوای داعش برای حمله مستقیم در ایالات‌متحده پاسخ داد. 


فرستاده ویژه ایالات‌متحده برت مک گورگ حملات اخیر داعش را نشانه‌ی ضعف این گروه دانست که به دلیل زیان‌هایی است که در سوریه و عراق متحمل شده است. او اخیراً گفت: " داعش و رهبرانش به حاشیه کشیده شده و عقب‌نشینی کرده‌اند."


اما در حقیقت عکس این قضیه صادق است. حملات داعش ثابت می‌کنند که علیرغم شکست‌های اخیر همچنان قوی و قدرتمند است و می‌تواند استراتژی جهانی خود را برای تضعیف دولت‌های مدرن، گسترش خلافت و ایجاد جرقه یک جنگ آخرالزمانی با غرب اجرا و عملی کند. اگر آمریکا استراتژی خود را برای مبارزه با داعش در سطح جهانی تغییر ندهد و تنها بر موفقیت‌های تاکتیکی در عراق و سوریه تمرکز کند، در جنگ با داعش شکست خواهد خورد و نخواهد توانست امنیت ملی کشورش را تأمین کند. 


استراتژی داعش هم منطقه‌ای و هم جهانی است. این گروه تروریستی مبارزات به‌هم‌پیوسته‌ای را در مناطق جغرافیایی مختلف دنبال می‌کند: استراتژی محلی‌اش در سوریه و عراق این است که به‌عنوان یک خلافت قلمرو خود را حفظ کند و آن را گسترش دهد؛ و استراتژی منطقه‌ای این است که خلافت خود را با تشکیل گروه‌های مبارزه بیشتر در سراسر خاورمیانه گسترش دهد که از این طریق می‌تواند دولت‌ها را بی‌ثبات کرده و اراضی بیشتری را تحت کنترل بگیرد. همزمان، استراتژی جهانی‌اش این است که شرایط را برای یک جنگ آخرالزمانی با غرب ایجاد کند؛ با دوقطبی کردن جوامع به دو بخش طرفدار و ضد اسلام.


به نظر می‌رسد آخرین هدف آن‌قدر بزرگ است که هرگز عملی نمی‌شود. سیاست‌گذاران تمایل دارند پیام‌های عمومی و پُر آب‌وتاب داعش در مورد آرمان‌های جهانی‌اش را دست‌کم بگیرند و خود را با فکر ضررها و شکست‌های نظامی‌این گروه تسلی دهند. اما حقیقت این است که داعش از موضع قدرت عمل می‌کند: داعش نه‌تنها در عراق و سوریه باقی می‌ماند، بلکه به‌زودی در سراسر جهان نیز گسترش می‌یابد. با توجه به این واقعیت، نباید از خطر استراتژی جهانی داعش غافل شد. 


درست است، داعش در سال گذشته اراضی زیادی را در عراق و سوریه ازدست‌داده است. این نبردها پیش‌نیاز حیاتی برای شکست این گروه هستند. اما مک گورک و دیگر مقامات از این پیروزی‌ها نتیجه‌گیری‌های اشتباهی می‌کنند، درحالی‌که باید بر چالش بعدی تمرکز کنند. مثلاً، اینکه فرض کنیم داعش قدرت نظامی‌اش کم شده چون نتوانسته تاکنون شهرهایی که ازدست‌داده را پس بگیرد کاملاً اشتباه است. در اکثر موارد، داعش به‌جای مبارزه تا حد مرگ، عقب‌نشینی کرده است. این استراتژی نشانه‌ای از کنترل، محاسبه نظامی و حفظ نیروها برای عملیات آینده است. 


به گزارش فرارو به نقل از فارین پالیسی، به همین شکل، دولت باراک اوباما نیز حملات داعش را نشانه ضعف این گروه تعبیر می‌کند. درواقع، حملات انفجاری داعش در طول ماه رمضان با حملات سال گذشته از نظر زمانی سازگار بودند. تنها ابعادش گسترده‌تر شده است. 


داعش همیشه یک نیروی ترکیبی بوده است و حملات و کشتارهای جمعی‌اش همواره جزو مبارزات سالانه این گروه در ماه رمضان بوده است. این گروه در سال 2014 شیوه‌های جنگی جدیدی را به راهکارهای خود افزود و بخش‌های بزرگی را در عراق و سپس در سوریه اشغال کرد. قابلیت و توانایی‌های نظامی داعش همچنان پابرجاست و از تاکتیک‌های عملیاتی جدیدی در منبج سوریه استفاده می‌کند. 


این استدلال که داعش به دلیل حملات هوایی آمریکا در حال شکست است، یک امنیت کاذب ایجاد می‌کند. روش داعش در مبارزه در سوریه و عراق کاملاً منطقی، قابل پیش‌بینی و هدف‌دار است تا پس از خروج ایالات‌متحده از منطقه، مرحله جدیدی از رشد را آغاز کند. داعش هم‌اکنون نیز در حال ایجاد بی‌ثباتی و آشوب در کشورهای مجاور است: حملات گسترده به بغداد نشان می‌دهد که می‌تواند با حملات دقیق و برنامه‌ریزی‌شده بازتاب سیاسی خوبی ایجاد کند. 


سیاست‌گذاران متوجه نیستند که عملیات منطقه‌ای و جهانی داعش اهداف مستقلی را فراتر از مرزهای سوریه و عراق دنبال می‌کنند. موج اخیر حملات به بنگلادش، عربستان سعودی، ترکیه، اردن، مصر و لبنان واکنش داعش به از دست دادن اراضی‌اش نبود. بلکه در حال ظرفیت‌سازی در این کشورهاست و این حملات بخشی از استراتژی داعش برای گسترش خلافتش به تمام جهان اسلام است. اگر بتواند  این دولت‌ها را ضعیف کند و حتی تمرکزشان را بر امنیت ملی محدود کند، بنابراین ائتلاف‌هایی که تهدیدی برای مناطق کلیدی‌اش هستند را شکست داده است. 


داعش سعی دارد دولت‌های مدرن را به‌گونه‌ای بشکند که به‌طور کامل سقوط کنند و برخی از این دولت‌ها مانند اردن تحت‌فشار زیادی قرار دارند. اردن و لبنان زیر بار حملات تروریستی، موج پناهندگان و بن‌بست‌های سیاسی بسیار آسیب‌پذیر شده‌اند. داعش در ماه رمضان به مرز مشترک هر دو کشور با سوریه حمله کرد.


الآن زمان مغرور شدن نیست. آمریکا باید برای جلوگیری از رشد داعش در منطقه تلاش کند. سازمان امنیت ملی آمریکا برخی از وابستگان جهانی داعش را "سازمان‌های تروریستی از قبل موجود" می‌داند که تصمیم گرفتند پرچم سیاه داعش را به دست بگیرند و استدلال می‌کند که این گروه‌ها اجزای مهمی در داعش نیستند. اما در حقیقت داعش توسط این گروه‌ها به نفوذ جهانی رسید. 


برخلاف روایت‌های دولت اوباما از یک گروه تروریستی تضعیف‌شده، به نظر می‌رسد در مبارزه با استراتژی ایالات‌متحده در منطقه به‌صراحت پیروز شده است. فعالیت‌هایش در سراسر جهان، به‌خصوص در غرب، تلاش برای منحرف کردن توجه از مبارزات در منطقه نیست. بلکه بخشی از استراتژی برای آغاز جنگ جهانی میان مسلمانان و غیرمسلمانان است. احتمال موفقیتش زیاد  است، زیرا داعش تنها عاملی نیست که جوامع را به سمت دوقطبی شدن سوق می‌دهد. 


داعش می‌داند که حملات تروریستی موفق در غرب جوامع را علیه مهاجرین خواهد کرد؛ به‌ویژه با شرایط بحرانی مهاجرت در اروپا. با افزایش موج احزاب بومی گرا و ضد مهاجر، موانع ایجاد این دوقطبی در جامعه رو به کاهش است. حتی ممکن است ائتلاف‌های نظامی‌ای مانند ناتو نیز شکست بخورند. آمریکا قدرتمندترین ارتش جهان را دارد. اما نظم جهانی در برابر چشمانمان در حال تغییر است که همگی به نفع داعش و دیگر خطراتی است که ناامنی و اختلال را افزایش می‌دهند. 


اگر آمریکا می‌خواهد این روند را معکوس کند، باید استراتژی مقابله با داعش خود را تغییر داده و آن را کاملاً جهانی کند. باید تهدیدهای اساسی گروه‌های سلفی- جهادی در دیگر مناطق جهان که با داعش متحد می‌شوند را بپذیرد. و نیاز دارد یک استراتژی موازی و همزمان برای القاعده در نظر بگیرد.


اما در ابتدایی‌ترین سطح، امریکا باید خود را با چالاکیِ داعش انطباق دهد. اگر نتواند، چند سال دیگر می‌بیند که همه‌چیز را درست انجام داده اما فقط یک روز برای نجات دنیا دیر است.




۲۶ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن