واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
برنامه عملیاتی تولید محصولات سالم در استان چهار محال و بختیاری تدوین شد استانها > چهارمحال و بختیاری - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری از تدوین برنامه عملیاتی تولید محصولات سالم در این استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری خبرانلاین به نقل از وب دا دكتر عبدالمجيد فدايي افزود: در اين برنامه استانداري،دانشگاه علوم پزشكي،سازمان جهاد كشاورزي،اداره كل دامپزشكي استان بعنوان مجريان برنامه داراي فعاليت هاي پيش بيني شده بمنظور توليد محصولات سالم مي باشند.
وي، اندازه گيري ميزان پراكسيد مواد غذايي ، اندازه گيري رنگ در مواد غذايي، اندازه گيري سم آفلاتوكسين در مواد غذايي (مغزها و شير) و كاهش ميزان نمك در نان هاي سنتي را از فعاليت هاي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي در اين برنامه عنوان كرد.
وي افزود: معاونت غذا و داروي اين دانشگاه نيز در راستاي كاهش ميزان نمك در نان هاي صنعتي ،اندازه گيري سم آفلاتوكسين در مواد غذايي (شير،پسته، گز) ، اندازه گيري نمك و چربي در فرآورده هاي گوشتي و اندازه گيري ميزان اسيد چرب و پراكسيد در روغن (سرخ كردني و نيمه جامد) با آموزش متصديان و مديران كارخانجات ، نمونه برداري از مواد غذايي و انجام آزمايش در اين زمينه فعاليت مي نمايد.
وي، فعاليت هاي پيش بيني شده براي سازمان جهاد كشاورزي و اداره كل دامپزشكي را به ترتيب شامل: نمونه برداري از محصولات كشاورزي و صدور گواهي سلامت و نمونه برداري از فرآورده گوشتي و خوراك دام، طيور و آبزيان به منظور سنجش باقيمانده آنتي بيوتيك، فلزات سنگين، مالاشيت گرين و ... در فرآورده هاي گوشت مرغ و ماهي، شير خام، خوراك دام ،طيور و آبزيان برشمرد.
وي در ادامه به نقش ساير ارگان و سازمان ها از جمله صدا وسيما در راستاي ارتقا فرهنگ جامعه در خصوص شيوه زندگي سالم اشاره داشت و افزود: نقش رسانه ها در فرهنگ سازي و معرفي ويژگي هاي غذايي محصولات سالم تعيين كننده مي باشد.
دكتر فدايي تصريح كرد: سازمان صنعت، معدن و تجارت نيز مي تواند با اختصاص بازارچه هاي ويژه در مركز استان و شهرهاي پرجمعيت نسبت به عرضه محصول سالم اقدام نمايد.
وي گفت: همچنين انتظار مي رود استانداري در حوزه پژوهش نيز بدنبال استقرار مركز تحقيقات دانش بنيان محصولات سالم باشد.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي اين استان گفت: اعطاي تسهيلات تشويقي به كشاورزاني كه در حوزه توليد محصولات سالم فعالند مي تواند به افزايش عملكرد آنان منجر گردد.
وي اضافه كرد: اين امر در نهايت به افزايش رقابت در عرضه محصول و كاهش قيمتها كه يكي از عوامل بالقوه متمايزكننده مصرف كنندگان و غيرمصر ف كنندگان محصولات سالم است مي انجامد.
دكتر فدايي، همچنين كاهش و حذف تدريجي يارانه نهاده هاي شيميايي در توليد محصولات كشاورزي و تمركز دولت بر حمايت از توليد مواد غذايي سالم را پيشنهاد كرد و افزود: استفاده از تجربيات كشورهاي پيشرو در اين زمينه مي تواند مفيد باشد.
درجه بندي محصولات با توجه به وضعيت باقي مانده سموم و كود هاي شيميايي به عنوان محصول سالم، كنترل استفاده از فاضلاب و پساب تصفيه نشده و هرز آبهاي شهري ، ايجاد آزمايشگاه مرجع و فراهم نمودن امكانات اندازه گيري بقاي مواد شيميايي در محصولات توليدي ، كاهش بار ميكربي و مواد مضر (از قبيل آنتي بيوتيكها ، هورمونها در شيرو گوشت و آفلاتوكسين در شير و پسته و...) با آموزش و توسعه همكاري هاي علمي و فني با مؤسسات و مراكزپژوهشي از ديگر پيشنهادات اين مقام مسئول براي توليد محصولات سالم مي باشد.
کلید واژه ها: استان چهارمحال و بختیاری -
شنبه 26 تیر 1395 - 19:07:46
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]