تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837169281
بيمها و اميدهاي جابهجايي هاي اخير در كابينه دولت
واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
بيمها و اميدهاي جابهجايي هاي اخير در كابينه دولت
تغییر یا جابهجایی، مسئله این نبود؛ وقتی در چند روز گذشته، همه، همه چیز را به هم پیوند میدادند و موج ناامیدی را خلق میکردند. از جابهجایی در معاونتهای مهم دولت گرفته تا رأیآوردن عباسعلی کدخدایی که از چهرههای نزدیک به آیتالله جنتی محسوب میشود، به عنوان یکی از حقوقدانهای شورای نگهبان. در روزهای گذشته کانالهای تلگرامی، حسابهای توییتر و فضای مجازی مملو از تحلیلهای اصولگرایانه و اصلاحطلبانه بر موج این اتفاقات بود. ماجرا را حسن روحانی کلید زد.
روز نو : مرجان توحیدی: تغییر یا جابهجایی، مسئله این نبود؛ وقتی در چند روز گذشته، همه، همه چیز را به هم پیوند میدادند و موج ناامیدی را خلق میکردند. از جابهجایی در معاونتهای مهم دولت گرفته تا رأیآوردن عباسعلی کدخدایی که از چهرههای نزدیک به آیتالله جنتی محسوب میشود، به عنوان یکی از حقوقدانهای شورای نگهبان. در روزهای گذشته کانالهای تلگرامی، حسابهای توییتر و فضای مجازی مملو از تحلیلهای اصولگرایانه و اصلاحطلبانه بر موج این اتفاقات بود. ماجرا را حسن روحانی کلید زد. مجید انصاری، عضو اصلاحطلب بدنه دولت، از معاونت پارلمانی به معاونت حقوقی رفت و حسینعلی امیری، قائممقام در امور مجلس و سخنگوی وزارت کشور، جای او را گرفت و به معاونت پارلمانی رفت. این مهمترین تغییر یا جابهجایی در بدنه دولت بود که بیشازپیش به آن توجه شد. اگرچه تغییراتی ازایندست در بدنه وزارت کشور و نیز بازرسی ویژه رئیسجمهوری هم صورت گرفت؛ اما حرفوحدیثها بیشتر حول مجید انصاری و امیری میچرخید. همزمان که این تحولات در دولت رخ میداد، در مجلس هم پنج حقوقدان برای عضویت در شورای نگهبان به مجلس معرفی شده بودند و صحن علنی شاهد رأیگیری برای انتخاب سه نفر از میان آنها بود؛ سه نفری که وقتی نامشان اعلام شد، یکی از آنها عباسعلی کدخدایی بود؛ فردی که توانست ٢٠٦ رأی از مجلس دهم بگیرد. این در حالی بود که در مجلس هشتم با تلاش بسيار توانست از فیلتر نمایندگان بگذرد و در مجلس نهم هم اصلا نتوانست از سد نمایندگان آن عبور کند. این تحولات همزمان باعث شد تا موجی انتقادی، هم دولت را نشانه برود، هم عملکرد فراکسیون امید در مجلس را. برخی از کاربران تغییرات معاونتهای دولت را نشانه سوقپیداکردن حسن روحانی به سمت اصولگرایان ارزیابی کردند. برخی دیگر هم رأیآوردن کدخدایی بعد از ناکامی فراکسیون امید در بحث ریاست مجلس و کمیسیونها را به پای نحوه عملکرد فراکسیون امید نوشتند.
اعتراض به سبک ستادی
در این شرایط برخی از فعالان ستادهای انتخاباتی فهرست امید هم مطالبی را دراینزمینه در حسابهای خود در فضای مجازی نوشته بودند. مهدی نادمی، عضو شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان و رئیس ستاد جوانان و دانشجویان ائتلاف فراگیر اصلاحطلبان در ایام انتخابات درباره تغییراتی که در دولت رخ داده بود، در صفحه اینستاگرام خود با اشاره به سوابق افرادی که از سوی روحانی جابهجا شدهاند، انتقاداتی را مطرح کرد. انتقاد مهدی نادمی و البته برخی از فعالان ستادهای انتخاباتی و برخی از کاربران دنیای مجازی بر این موضوع استوار بود که حسن روحانی با این تغییرات در حال گردش به سمت جریان اصولگرایان است. آنها همچنین معتقد بودند که ائتلاف با اصولگرایان معتدل و قراردادن نام آنها در فهرست امید و تشکیل فراکسیون امید با بخشی از ظرفیت اصولگرایی و اعتدال حامی دولت اشتباه استراتژیکی بوده است. روز پنجشنبه هم سفر هاشمی به زادگاه خود تحتتأثیر این انتقادات قرار گرفت و نماینده جوانان اصلاحطلب کرمان در دیدار با هاشمی، انتقادات صریحی نسبت به عملکرد دولت در حوزه سیاست داخلی بیان کرد و از اینکه به نیروهای اصلاحطلب، تنها در هنگام انتخاباتها توجه میشود و بعد از انتخابات، دولت و نزدیکان دولت به همگرایی با اصولگرایان متمایل میشوند گلایه کرد و البته هشدارهایی از سر دلسوزی داد. سینا رحیمپور در پایان سخنان خود تصریح کرد ما برخلاف آنچه رسانههای مخالف دولت میگویند، قصد عبور از روحانی و دستکشیدن از حمایت خود از دولت را نداریم؛ اما لازم میدانیم در مقابل این رفتارها سکوت نکنیم.
پاسخ به نقدهای مجازی
البته در مقابل این نقدها، برخی دیگر از فعالان سیاسی تلاش کردند تا با بیان استدلالهای خود در همان فضای مجازی، آتش این موج ناامیدی را خاموش کنند و به همراهان خود بفهمانند که احساس سرخوردگی در این مقطع به مصلحت نیست. به عنوان نمونه حسین نورانینژاد، از اعضای حزب اتحاد ملت، در مطلبی در صفحه شخصی خود با تقسیمکردن اصلاحطلبان به چهار لایه، لایه اول را اصلاحطلبانی دانسته بود که بدون دغدغه پست و مقام خود، متناسب با ظرایف و اقتضائات سیاسی حد کنش خود را تعیین میکند. لایه دوم را دارای منافع و رقبای مشترک با لایه اول تا زمانی احتمالا طولانی برآورد کرده بود. لایه سوم را دولتیها یا اعتدالیونی دانسته بود که این لایه اتفاقا اگر از لایه اول و دوم در فشار بیشتری نباشد و در آینده نهچندان دور در خطر برخوردهای حذفی قرار نگیرد، در ریسک کمتری هم نیست و شاید یکی از رفتارهای اخیر آنها و نوعی گردش به راستشان همین فشارها باشد. لایه چهارم را هم اصولگرایان معتدل حامی دولت نام برده بود. او درعینحال توضیح داده بود که لایه اول سعی کرده همواره نقش انسجامبخشی به این لایهها را بازی کند و لایه دوم باید بداند که نباید درصدد بههمزدن این نظم باشد؛ چراکه اگر بر قصد خود اصرار داشته باشند، نهتنها همراهی لایه اول را نخواهند داشت که ممکن است به یک جزیره تنها و بیاثر در فضای سیاسی ایران بدل شوند. او تغییرات اخیر و برخی موضوعات مرتبط با فراکسیون را مسائلی ندانست که اجماع اصلاحطلبان برای بریدن از دولت یا رقیبشدن برای آن را در یک سال آینده در پی داشته باشد. به اعتقاد او، «لایه اول اصلاحطلبان که سیاسیتر هم هستند، با ارتفاعگرفتن از این تحولات روزمره و کوچک، میفهمند که آن سوی دولت روحانی، دولت خاتمی نیست و از دل آن دولتی راستتر پیدا میشود».
فعالان سیاسی چه گفتند
صرفنظر از فضای مجازی که البته گاهی تابعی از احساسات هیجانی هم میتواند باشد، سؤال اصلی این است که چرا دولت در سال پایانی عمر خود دست به تغییر معاونتی زده است که در ارتباط مستقیم با نمایندگان قرار داشت و تابهحال هم جز از طرف تندروهایی مانند جبهه پایداری، نقدی از عملکرد انصاری دیده نشده بود.
اگرچه برخی از فعالان سیاسی در این فضا ترجیح دادند هرگونه اظهار نظر و نتیجهگیری را به روزهای آینده و فروکشکردن این دست از هیجانات موکول کنند؛ اما مرتضی مُبلغ، معاون سیاسی وزارت کشور دولت اصلاحات، درباره تحلیل رایج در پس تغییرات دولت، گفت: «این مقدار از جابهجایی معنی خاصی را به ذهن متبادر نمیکند، چراکه جابهجاییهای انجامشده اندک و محدود بوده است و میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. برای قضاوت درستتر باید صبر کنیم و ببینیم در ماههای آینده چه اتفاقاتی میافتد و آیا جابهجاییها بیشتر میشود یا نه». مُبلغ در پاسخ به این سؤال که آیا واقعا روحانی در اعضای کابینهاش در حال چرخش به سمت اصولگرایان است، چنین توضیح داد: «برای این قضاوت هنوز زود است و از حالا نمیتوان گفت این تغییرات شایسته جامعه و برنامههای دولت نبوده، بههرحال ممکن است اقتضائاتی برای این تغییر وجود داشته باشد و نباید این نکته را از ذهن دور کرد که معاونت حقوقی در شرایط حساس كنوني، معاونت مهمی است و باید برای روشنشدن ماجراها زمان بیشتری صرف شود». او در ادامه گفتوگوی خود به تغییراتی که دولت بهتر است آنها را در دستور کار خود قرار دهد، اشاره کرد و گفت: «آنچه برای دولت و رئیسجمهور در ماههای پایانی عمر دولت ضروری به نظر میرسد، انجام دو امر اساسی است؛ اول ارتقای توان مدیریتی کابینه، دولت و مدیران دولت؛ به این دلیل که زمان باقیمانده تا پایان عمر دولت یازدهم کوتاه است و دولت باید در این مدت بیش از گذشته به مطالبات مردم توجه كند و درصدد پاسخدهی به آنها باشد. بهویژه در شرایطی که جنگ روانی گستردهای هم علیه دولت به راه افتاده است و مجموع این شرایط ایجاب میکند توان بخشی از مدیران خود را ارتقا داده و پاسخ بهتری به مطالبات مردمی بدهد و نیز این عملیات روانی را خنثی کند».
جابهجایی، نه تغییر
مُبلغ همچنین این دست از تغییرات را از جنس جابهجایی دانست و اضافه کرد: «موضوع مهم دیگر، این است که این تغییرات، تغییر فردی مدیریتی نبوده، بلکه به معنی جابهجایی در مدیران است و هرجا که احساس میشود تغییر میتواند منفی باشد، میتوان از سازوکار جابهجایی استفاده کرد. نکته بعدی این است که در مدیریت استانی به نظر میرسد انجام تغییرات فردی بسیار ضروری است و بعید است از سازوکار جایگزینی استفاده شود. بعضی مدیران منطقهای در تراز دولت و مردم نیستند و باعث نارضایتی شدهاند». اینکه واقعا هدف روحانی از این تغییرات چه بوده و اینکه میتوان این تغییرات را به عملکرد فراکسیون امید در مجلس ربط داد یا نه، سؤالهايي است که در روزهای آینده میتوان پاسخ روشنتری برای آن پیدا کرد؛ اما اینکه باید همان سیاست قبل از انتخابات در اردوگاه اصلاحطلبی برای دو انتخابات مهم پیشرو هم تداوم پیدا کند یا نه، سؤال مهمتری است که بعید است اعضای اردوگاه اصلاحطلبی هنوز پاسخگویی به آن را آغاز نکرده باشند. هرچند به نظر میرسد طرفداران ادامه وضع موجود در شرایط فعلی بیشتر از مخالفان تغییر راهبرد باشند و احتمالا دست به تغییراتی تاکیتیکی خواهند زد بیآنکه شاکله موجود را مخدوش کنند.
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]
صفحات پیشنهادی
پاسخ علی مرادخانی به اتفاقات و جابهجاییهای اخیر ارکسترهای دولتی همه چیز عالی است!/ همچنان در خدمت آقای فخرال
پاسخ علی مرادخانی به اتفاقات و جابهجاییهای اخیر ارکسترهای دولتیهمه چیز عالی است همچنان در خدمت آقای فخرالدینی هستیم معاون امور هنری وزارت ارشاد گفت ما همچنان در خدمت آقای فخرالدینی هستیم در بین هنرمندان این اتفاقها طبیعی است قبلا هم مشابه موارد این چنینی را داشتهایم دراز نگاه مردم چند وزیرضعیف باید از کابینه بروند/ جابجایی استانداران، نشانه اراده دولت برای تغییر است/ مردم تلاش
مسعود رضایی در پاسخ به این سوال که نارضایتی مردم را نسبت به کدام بخش از کابینه میداند تاکید کرد بدون شک دغدغه عمومی مردم مسئله اقتصاد است و از نگاه مردم چند وزیر در این حوزه باید تغییر کنند نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی طی گفتگو با خبرنگار "ناطقان" ضمن اشارهانتقاد از ضعف تیم رسانههای دولت برابر هجمهها/ ضرورت ترمیم کابینه برای تحقق برنامههای روحانی
رمضان زاده مطرح کرد انتقاد از ضعف تیم رسانههای دولت برابر هجمهها ضرورت ترمیم کابینه برای تحقق برنامههای روحانی سخنگوی دولت اصلاحات با بیان اینکه برای تحقق اهداف اصلاحطلبی باید از رفتارهای پرتنش دوری کرد گفت اصلاحات را باید گام به گام جلو برد به گزارش خبرنگار ایلنا در شیرارد پای IPC در برکناری یک عضو کابینه دولت / پرونده اصلاحات مدل قراردادهای نفتی بسته شد؟
عملا دولت با تأیید متن IPC در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی پس از تأکید دو روز قبل معاون حقوقی رئیس جمهور مبنی بر اغاز اصلاحات بر مبنای منافع ملی نشان داد که صحبت های معاون حقوقی رئیس جمهور موضع دولت نیست به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم 5 روز پیش یکشنبه 20 تیرماه بودگزارشی از رکورد دولت یازدهم در افزایش هزینههای جاری کابینه روحانی پرخرجترین دولت بعد از انقلاب شد/ روحانی ۲
گزارشی از رکورد دولت یازدهم در افزایش هزینههای جاریکابینه روحانی پرخرجترین دولت بعد از انقلاب شد روحانی ۲ برابر احمدینژاد خرج کرده است جدول دولت یازدهم در ۱۱۰۰ روز فعالیت خود هزینههای جاری خود را از ۱۰۴ هزار میلیارد به ۲۰۴ هزار میلیارد تومان رساند و یک رکورد جدید زد به گزاواکنش سخنگوی دولت نسبت به لغو کنسرتهای اخیر رییس جمهور از لغو کنسرتها ناراضی است
واکنش سخنگوی دولت نسبت به لغو کنسرتهای اخیررییس جمهور از لغو کنسرتها ناراضی است محمدباقر نوبخت گفت رئیسجمهور به صراحت نسبت به اینکه برخی مجوزها لغو میشود مراتب نارضایتی و تکدر خود را اعلام کرده است به گزارش خبرگزاری فارس اولین کنسرت تور ایران کیهان کلهر که قرار بود بیستافزایش سهم آموزش وپرورش از بودجه دولت در 3سال اخیر از افتخارات است
وزیر آموزش و پرورش افزایش سهم آموزش وپرورش از بودجه دولت در 3سال اخیر از افتخارات است وزیرآموزش و پرورش گفت افزایش سهم آموزش وپرورش از بودجه دولت در3 سال اخیر ازافتخارات آموزش وپرورش است ۱۳۹۵ شنبه ۱۲ تير ساعت 13 25 به گزارش سرویس آموزش و پرورش پانا علی اصغر فانی در پنجمین جلسجادی در گفت وگو با فارس: تاخیر در عزل مدیران «نجومی بگیر» قابل پذیرش نیست/ دولت باید رودربایستی را کنار بگذار
سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری گفت تاخیر در عزل مدیران متخلف نجومی بگیر از سوی دولت با هیچ توجیهی پذیرفته نیست و دولت باید بدون رودربایستی این مدیران را عزل کند کمال الدین سجادی سخنگوی مرکزی جبهه پیروان امام و رهبری در گفت وگو با خبرنگار حوزه احزابخبرگزاری فارس با اشاره بهروزنامه نزدیک به هاشمی لیست تغییرات احتمالی کابینه روحانی را منتشر کرد ۴ وزیر و یک معاون و یک رئیس سازمان از ق
روزنامه نزدیک به هاشمی لیست تغییرات احتمالی کابینه روحانی را منتشر کرد۴ وزیر و یک معاون و یک رئیس سازمان از قطار دولت پیاده میشوند روزنامه آرمان نوشت در لیست احتمالی برای تغییر نام ۴ وزیر بیش از سایرین خودنمایی میکند البته نام یک معاون رئیسجمهور و رئیس دفتر روحانی و یک رئیسربیعی برکنار نشود حتما استیضاح میکنیم/ معتقدیم تغییر کابینه باید از سوی دولت انجام شود
ربیعی برکنار نشود حتما استیضاح میکنیم معتقدیم تغییر کابینه باید از سوی دولت انجام شود نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بیانیهای درباره طرح استیضاح ربیعی وزیر کار صادر کرد به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان محمد علی وکیلی نماینده مردم تهران در مجلس شو-
گوناگون
پربازدیدترینها