واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
نگاهی به کارنامه فوتبالی جواد نکونام
جواد نکونام با کوله باری از افتخارات ملی و باشگاهی و شکستن بیشترین تعداد بازی ملی تاریخ فوتبال ایران روز گذشته به طور رسمی از فوتبال خداحافظی کرد.
خبرگزاری ایسنا: جواد نکونام، کاپیتان سابق تیم ملی فوتبال و رکورد دار بازی های ملی با ۱۵۱ بازی، روز گذشته با صدور بیانه ای و با حضور در مرکز خیریه نگهداری از کودکان کم توان و معلول بهشت امام رضا (ع) با ۳۵ سال سن ( متولد ۱۶ شهریور ۱۳۵۹ در شهر ری) از دنیای بازیگری فوتبال خداحافظی کرد تا گام به فصل جدیدی از زندگی فوتبال خود بگذارد.
نکوی فوتبال ایران فروردین سال ۹۴ و پس از بازی با تیم ملی سوئد که تک گل ایران را هم به خودش به ثمر رسانده بود، در اوج پختگی فوتبالش از تیم ملی کنار رفت تا جای خود را به بازیکنان جوانی مانند سعید عزت اللهی، کمال کامیابی نیا و امید ابراهیمی بدهد.
نکونام یکی از با سابقه ترین لژیونرهای فوتبال ایران هم به شمار می رود. او با شش سال حضور مداوم در اوساسونا و گلزنی به رئال مادرید و بستن بازوبند کاپیتانی این تیم مقابل بارسلونا و صعود به نیمه نهایی جام یوفا یکی از بهترین بازیکنان ایرانی شاغل در اروپا هم به حساب می رود.
به واسطه خداحافظی این بازیکن بزرگ فوتبال ملی در ادامه نگاهی می اندازیم به دوران بازیگری او که روز جمعه ۲۵ تیر ۹۵ با حضور بازیکنان بزرگ دیگری مانند علی دایی و کریم باقری خاتمه یافت.
دوران باشگاهی
پاس (۱۳۷۷ – ۱۳۸۴)
جواد نکونام فوتبال حرفه ای را در سال ۱۳۷۷ و با پیوستن به تیم فوتبال پاس تهران آغاز کرد. نکونام از همان زمان به طور متناوب در ترکیب تیم فوتبال پاس به میدان رفت و تا سال ۱۳۸۴ برای این تیم توپ زد. او در طول هفت سال به همراه تیم فوتبال پاس مقام قهرمانی سومین فصل از لیگ برتر فوتبال ایران را در سال ۱۳۸۲ به دست آورد و در فصل آینده به عنوان نماینده ایران تا مرحله یک هشتم نهایی جام باشگاه های آسیا صعود کردند. او برای پاس در ۱۷۹ بازی به میدان رفت و ۴۵ گل به ثمر رساند.
الوحده – الشارجه امارات (۱۳۸۴ - ۱۳۸۵)
نکونام در آغاز سال ۸۵ و در حالی که گفته می شد از چند تیم اروپایی پیشنهاد های خوبی دارد، به تیم فوتبال الوحده امارات پیوست و در ۱۱ بازی برای این تیم ۳ گل را به ثمر رساند و در ادامه نیز با قراردادی سه ماهه به الشارجه منتقل شد و برای این تیم هم در ۱۵ بازی ۳ بار موفق به گلزنی شد.
اوساسونا اسپانیا (۱۳۸۵ – ۱۳۹۱)
با درخشش نکونام در جام جهانی ۲۰۰۶، مشتریان اروپایی به سراغ جواد آمدند و او هم اوساسونا و لالیگا اسپانیا را برای ادامه فوتبال خود برگزید. این هافبک دفاعی ایرانی در نخستین فصل حضورش در اسپانیا به همراه اوساسونا در جام یوفا شرکت کرد و گلرنی نکونام مقابل بوردو این تیم را راهی مرحله نیم نهایی کرد اما در این مرحله اوساسونا مقابل سویا که قهرمان آن دوره از این مسابقات شد، شکست خورد.
اما سال ۲۰۰۷ برای نکو با بدشانسی همراه بود واو به دلیل مصدومیت تقریبا حضور آنچنانی ای در ترکیب این تیم نداشت اما به دلیل توانایی های فنی بالا مسئولان این تیم اسپانیایی قرارداد نکونام را تمدید کرد. او در سال ۲۰۰۸ عملکرد بسیار خوبی نسبت به دو سال قبل تر داشت و حتی در بازی پایانی نیم فصل نخست مقابل رئال مادرید تک گل تیمش را وارد دروازه ایکر کاسیاس کرد و فصل را با هشت گل زده خاتمه داد. او تا سال آخری که در اوساسونا حضور داشت، همواره جزو باریکنان ثابت و محبوب این تیم به شمار می رفت و در سال ۲۰۱۲ در بازی جام حذفی با بازوبند کاپیتانی تیمش مقابل بارسلونا قرار گرفت.
نکونام در پایان شش سال نخست حضورش در این تیم با ۱۴۹ بازی و ۲۴ گل زده اسپانیا را ترک کرد و باشگاه اسپانیایی در بیانه ای به پاس شش سال حضورش در این تیم از او قدردانی کرد.
استقلال (۱۳۹۱ – ۱۳۹۲)
نکونام که همواره خود را استقلالی معرفی می کرد در این سال علی رغم وجود پیشنهاد های مالی خوب به ایران و استقلال آمد و در نخستین فصل حضورش به همراه استقلال قهرمان لیگ برتر شد و توانست به همراه این تیم به نیمه نهایی لیگ قهرمانان آسیا صعود کند. او در ۴۴ بازی برای استقلال ۸ بار گلزنی کرد و در فصل نقل و انتقالات سال ۹۳ به دلیل اختلافاتی که با کادرفنی استقلال داشت بار دیگر فوتبال ایران را ترک کرد.
الکویت کویت (۱۳۹۳)
پس از اتفاقاتی که برای او در استقلال پیش آمد نکونام به تیمی در کویت پیوست و تا پایان فصل در ۱۱ بازی برای این تیم یک بار گلزنی کرد.
اوساسونا (۱۳۹۳- ۱۳۹۴)
کاپیتان وقت تیم ملی فوتبال ایران بار دیگر و در شرایطی که بازیکنان جوان ایرانی از رفتن به فوتبال اروپا بازمانده بودند در سی و چند سالگی به اسپانیا بازگشت اما این بار برای اوساسونا در لیگ آدلانته به میدان رفت و در 22 بازی 5 گل را وارد دروازه رقبا کرد و بار دیگر به ایران بازگشت.
سایپا (1394)
نکونام که گفته می شد پیشنهادی را استقلال دارد، به یک باره سر از سایپا در آورد اما حضور او در این تیم هم طولانی نبود و در نیم فصل دوم راهی تیم فوتبال العربی قطر شد و تا پایان فصل در این تیم بازی کرد و به فوتبال خود خاتمه داد. او در 15 بازی برای سایپا 3 گل و در 11 بازی برای العربی یک گل به ثمر رساند.
فوتبال ملی
نکونام در سال 77 و بلافاصله پس از پیوستن به پاس و درخشش نسبی در همین سال توسط منصور پورحیدری به تیم ملی دعوت شد و در سال 1378 نخستین بازی ملی خود را در شرایطی که کمتر از بیست سال سن داشت، انجام داد. نکونام تا پایان فوتبال ملی خود که در فروردین 94 و پس از بازی با سوئد انجام شد، توانست رکورد 149 بازی ملی علی دایی را با 151 بازی و 39 گل زده بشکند. او سومین بازیکن گلزن تاریخ فوتبال ایران هم به حساب می رود.
کاپیتان سابق تیم ملی در طول هفده سال حضور در تیم ملی دو بار موفق به حضور در جام جهانی 2006 و 2014 شد. او چهار بار در سال های 2004، 2007، 2011 و 2015 پیراهن تیم ملی را در جام ملت های آسیا به تن کرد.
نکونام توانست در سال 2004 با تیم تحت هدایت برانکو ایوانکوویچ در چین مقام سوم جام ملت های آسیا را به دست بیاورد. او در بازی های آسیایی بوسان کره جنوبی با تیم ملی امید مقام قهرمانی را هم کسب کرد.
نکونام همچنین در آخرین بازی های ملی خود مقابل شیلی و سوئد دروازه این دو تیم را باز کرد و در جام جهانی 2014 هم قوچان نژاد با پاس گل او توانست دروازه بوسنی و هرزگوین را باز کند.
افتخارات تیمی
- قهرمانی لیگ برتر ایران به همراه پاس و استقلال
- قهرمان بازی های آسیای بوسان کره جنوبی با تیم ملی فوتبال
- قهرمان مسابقات غرب آسیا
- دو بار صعود به جام جهانی
- مقام سوم جام ملت های آسیا 2044
افتخارات فردی
- نامزد کسب عنوان بهترین بازیکن سال آسیا 2013
- بهترین بازیکن سال ۱۳۸۶ فوتبال ایران
- رکورد دار بیشترین بازی ملی تاریخ فوتبال ایران
- سومین گلزن برتر تاریخ تیم ملی فوتبال
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۵ - ۰۷:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]