تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اى مردم همانا نمازگزار هنگام نماز با پروردگار بزرگ و بلند مرتبه اش مناجات مى كند، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829835482




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فوربس: اوپک چه بلایی سر خود آورد؟/ بهای گزاف اوپک بابت 2 درصد سهم بیشتر از بازار


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: فوربس: اوپک چه بلایی سر خود آورد؟/ بهای گزاف اوپک بابت 2 درصد سهم بیشتر از بازار
آمریکا بعد از جنگ یوم کیپور، تمام تلاش خود را کرد تا اوپک با نفت آن را تهدید نکند.


به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از فوربس، سازمان کشورهای صادرکننده نفت که در میان عامه مردم، به «اوپک» معروف است، از دهه 1970 میلادی، مورد تنفر مردم آمریکاست. در اکتبر 1973 در راستای حمایت غرب از رژیم صهیونیستی در جنگ یوم کیپور، کشورهای عرب عضو اوپک، صادرات نفت خام به اروپا و آمریکا را قطع کردند. در آن زمان، تولید نفت آمریکا در حال کاهش بود و آمریکا نمی توانست کمبود ذخیره حاصل از این تحریم را جبران کند. در نتیجه، قیمت نفت در دوره کوتاهی، چهاربرابر شد و اقتصاد جهانی به رکودی عمیق فرو رفت.


این در آمریکا، باعث بی اطمینانی مردم به سیاست های انرژی خاورمیانه و اوپک شد. این تحریم نشان داد که می شود از نفت به عنوان سلاح اقتصادی در دست صادر کنندگان و حربه ای علیه وارد کنندگانی مانند آمریکا استفاده کرد. در سال های بعد از 1973، دید بیشتر آمریکایی ها این بود که اوپک، کنترل بازار نفت جهان را در دست دارد و منافع اوپک با منافع آمریکا در تضاد مستقیم است.


آمریکا در واکنش به این تحریم، سیاست انرژی خود را دگرگون کرد. نیکسون، رئیس جمهور وقت آمریکا، کنترل بر قیمت ها را آغاز کرد و برای هر ایالت، سهمیه در نظر گرفت. ماه بعد از این تحریم، آمریکا از «پروژه استقلال» رونمایی کرد که هدف آن، افزایش ذخیره و نگهداری نفت، و ابتکارهای انرژی جایگزین با هدف پایان دادن به واردات نفت تا سال 1980 بود. همان ماه، نیکسون برای حمل و نقل انبوه، بودجه اختصاصی را افزایش داد و با امضای مجلس به خط لوله ترانس-آلاسکا مجوز فعالیت داد. او با این کار، مخالفان پروژه را نیز ساکت کرد. کمی بعد، قانون حداکثر سرعت ملی تصویب شد و حداکثر سرعت کشور را به 89 کیلومتر در ساعت کاهش داد.


فورد، رئیس جمهور دیگر آمریکا هم برای دوری جستن از نفت، برای تولید برق و در راستای توسعه سوخت های مصنوعی و منابع نفتی، به استفاده از ذغال سنگ و انرژی هسته ای روی آورد. در دسامبر 1975، بعد از تصویب قانون سیاست و مصرف انرژی در کنگره، ذخیره نفتی استراتژیک هم تاسیس شد. هدف این قانون، «کاهش تاثیر اختلال شدید در عرضه انرژی» همچون مسئله تحریم اوپک بود. بعد از اتخاذ «استاندارد اقتصاد سوخت متوسط یکپارچه» در سال 1987، مصرف سوخت خودروها به شدت کم شد. در مطالعه سال 2002 آکادمی ملی علوم آمریکا چنین نتیجه گیری شده است که این استاندارد باعث کاهش 14 درصدی مصرف سوخت شده است. 


تاثیر خالص این تغییرات، رسیدن سهم اوپک از بازار تولید نفت خام در سال 1973 به 51.2 درصد بود. این رقم در سال 1985 به 27.6 درصد کاهش یافت و قدرت اوپک به وضوح متزلزل شده بود. اما بعد، مسئله خنده داری روی داد. در دهه بعدی، سهم اوپک دوباره به حدود 40 درصد رسید و طی 20 سال گذشته، روند ثابت خود را حفظ کرده است. 


وقتی اوپک در سال 2014 تصمیم گرفت از سهم بازار که قیمت نفت را به بشکه ای 30 دلار رسانده بود حمایت کند، سهم نفت از بازار جهانی، از 43 درصد به 41 درصد رسیده بود. این کاهش به دو میلیون بشکه در روز می رسید و سال قبل از آن، اوپک 38.2 میلیون بشکه نفت در روز  تولید می کرد.  برای همین است که حرکت اخیر اوپک، لقب «اشتباه محاسباتی هزار میلیارد دلاری» دارد. نه تنها سود سرشاری از دست اعضای آن رفته است، بلکه تردیدهایی درباره تحلیل رفتن قدرت اوپک ایجاد کرد. 





۲۲ تير ۱۳۹۵ - ۰۴:۲۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن