واضح آرشیو وب فارسی:ورزش سه: بررسی ابعاد اختلاف تاج با هیاترئیسه
دو ماه کافی بود تا زخم انتخابات فدراسیون فوتبال سر باز کند؛ انتخاباتی پرحاشیه که به گمان بسیاری از افراد آگاه به مسائل، بر اساس معاملهای قرار بر تقسیم پستهای آن شد و همین محلی برای مجادلات بعدی شده است.
به گزارش "ورزش سه"، بر طبق قراری انتخاباتی فراکسیون دولتی که نامزد دولت را حمایت میکردند و فراکسیونی نیمهمستقل که برای ایجاد کانون قدرت در مرکز تصمیمگیری فوتبال یک سال قبل از انتخابات کمپین انتخاباتی زده بودند، بر سر مهدی تاج به توافق رسیدند. این ائتلاف انتخاباتی اما بهسادگی رخ نداده بود؛ چه آنکه از نظر ساختاری این دو فراکسیون با یکدیگر اختلاف عمیقی داشتند و تنها چیزی که باعث شد بر سر یک میز بنشینند، توافقی بود که بر سر پستهای فدراسیون کرده بودند. دوماه بعد، امروز، رئیس فوتبال بر خلاف برخی از آییننامههای موجود بدون مشورت با هیاترئیسه عزل و نصب و در انتخاب دبیرکل نیز تعلل میکند. آرایش هیاترئیسه فدراسیون فوتبال
محل اختلاف اصلی دوگانگی در ترکیب هیاترئیسه فدراسیون است. 4عضو هیاترئیسه فدراسیون، فراکسیونی را تشکیل دادهاند که از میان معادلات موجود در انتخابات بیرون آمده است؛ حیدر بهاروند، هدایت ممبینی، محمود شیعی و عبدالکاظم طالقانی اعضایی هستند که در انتخابات اردیبهشتماه در کمپین انتخاباتی عزیزیخادم حضور داشتند اما پس از اینکه او توسط اسدی دبیرکل فدراسیون کنار گذاشته شد، در اتئلافی شکننده با مهدی تاج بیعت کردند. برخی نقل قولها حاکی است رأی این گروه که پس از رد صلاحیت عزیزیخادم سرگردان مانده بود، زمانی به سبد آرای تاج اضافه شد که وعده یکی از دو پست دبیرکلی و یا سازمان لیگ سهم این فراکسیون قدرتمند داده شد. در میان هیاترئیسه اما تاج موافقان کمتری دارد. علی کفاشیان به عنوان نایبرئیس اول به دلیل اینکه همراهان او در فدراسیون گذشته در معرض تغییرات درخواستی فراکسیون 4نفره قرار دارند، حالتی انفعالی دارد؛ ضمن اینکه تاج نیز خواهان این تغییرات است، البته نه به شکلی که فراکسیون مخالف میخواهند. فریدون اصفهانیان عضو دیگر بیشتر به کفاشیان تعلق خاطر دارد تا تاج و گروه 4نفره. خانم عربعامری هم موضع شفاف ندارد و بیشتر منتظر تحولات است. براساس ترکیب موجود گرچه اکثریت منسجم با فراکسیون 4نفره است اما با توجه به فضای هیاترئیسه تصمیمسازی را دشوار میسازد؛ چه آنکه اگر تاج فردی را به هیاترئیسه معرفی کند تنها در صورتی رأی خواهد آورد که آن 4عضو دیگر نیز با آن فرد موافق باشند، در مقابل نیز 4عضو برای گماردن فرد مورد نظر خود میبایست از کفاشیان، اصفهانیان و عربعامری یارگیری کنند. شاید به دلیل همین پیچیدگیهاست که تاج تمایلی به معرفی دبیرکل، رئیس سازمان لیگ و یا اعضای کمیتهها ندارد. اعتراض هیاترئیسه
تاج هیاترئیسه را دور میزند. او دو انتصاب را بدون اینکه اعضای هیاترئیسه بدانند با حکم سرپرستی روانه دفاتر مدیریتیشان میکند. در اولین اقدام کاظمی دبیر سازمان لیگ را به گفته خودش با حفظ سمت سرپرست میکند. در حکمی دیگر امیر عابدینی که پس از انتخابات در گفتوگوهایی از تاج با الفاظی خاص گلایه کرده بود را به عنوان سرپرست سازمان اقتصادی فدراسیون منصوب میکند؛ سازمانی که فعلا در چارت فدراسیون نیست. در چنین شرایطی گروه 4نفره هیاترئیسه گلایههای خود را بیان میکنند. طالقانی این انتصابات را بدون مشورت عنوان میکند: «باید اساسنامه را دید تا مشخص شود فردی که در هیاترئیسه نباشد میتواند سرپرست سازمان لیگ شود یا خیر. من که در قانون چنین موضوعی را ندیدهام.» او در ادامه گفتوگو با فارس حکم عابدینی را نیز به چالش میکشد: «در سیستم اساسنامه سازمان اقتصادی وجود ندارد. کار اقتصادی به شکلی که در آییننامه تعریف شده و قانونی است.» طبق ماده35 اساسنامه یکی از وظایف هیاترئیسه تصویب آییننامه و نحوه اجرای کار کمیتههاست. بر اساس این ماده چارت سازمانی فدراسیون آنطور که تاج به دنبال آن است، باید مورد تصویب هیاترئیسه قرار گیرد و بر این اساس حکم عابدینی در حالی که هنوز سازمان اقتصادی فدراسیون مصوب نشده و آییننامهای برای آن نوشته نشده، محل ایراد قانونی است. ممبینی عضو دیگر هیاترئیسه همین موضوعات را به ایسنا میگوید: «طبق اساسنامه سمتهایی مانند دبیرکلی و کمیتهها نیاز به مصوبه دارند.» در ماجرای دبیرکل نیز تاج در گفتوگویی عنوان کرد که اسدی دبیرکل است و نیازی به مصوبه هیاترئیسه ندارد؛ همین محل مخالفت اکثریت منجسم هیاترئیسه شده است. از نگاه آنها اسدی دبیرکل نیست و باید مصوبه هیاترئیسه را بگیرد.
ابزار هیاترئیسه در مخالفت با تاج
مهدی تاج بالاترین مقام فدراسیون فوتبال است؛ اوست که طبق اساسنامه، افراد را به هیاترئیسه پیشنهاد میدهد. از سوی دیگر هیاترئیسه نیز باید در مورد این افراد تصمیم بگیرد. در شرایط موجود به نظر میرسد که تاج دوست ندارد افرادی را به هیاترئیسه معرفی کند که رأی نمیآورند و به همین دلیل وقتکشی میکند و با سرپرستی موضوع را برای مدتی مسکوت میگذارد. در شرایط اختلافی که بنبستی را به وجود آورده، چه باید کرد؟ هیاترئیسه گلایه دارد که تاج جلسات را برگزار نمیکند که تصمیمگیری شود. در چنین حالتی طبق بند2 ماده34، اگر 50درصد اعضای هیاترئیسه درخواست برگزاری جلسه را داشته باشند، رئیس فدراسیون باید ظرف مدت 14روز نسبت به برگزاری جلسه اقدام کند. ضمن اینکه اگر اختلاف میان رئیس و هیاترئیسه بالا بگیرد، طبق بند اول ماده29، هیاترئیسه میتواند با رأی اکثریت دوسوم اعضای خود در هر زمانی مجمع فوقالعاده تشکیل دهد. بر اساس بند4 ماده29 در صورت درخواست برگزاری جلسه مجمع فوقالعاده توسط هیاترئیسه، موارد دستورجلسه توسط هیاترئیسه مشخص میشود. این مساله در شرایطی رخ میدهد که راهی برای رفع اختلافات نباشد، بر این اساس مجمع فوقالعاده میتواند راهی برای داوری میان اختلاف موجود باشد که احتمالا تبعات خاص مدیریتی خود مثل تغییرات گسترده در فدراسیون را به دنبال خواهد داشت. ضمن اینکه ماده68 میگوید هر گونه اختلاف میان اعضای رسمی فدراسیون که محلی به کمیته انضباطی ندارد، میتواند در شورای عالی حل اختلاف طبق استانداردهای فیفا مورد بررسی قرار گیرد.
12:17 1395/04/22
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ورزش سه]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]