واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: فدراسیون فوتبال آماده زلزله و پس لرزه ها
فدراسیون فوتبال با تغییرات مدیریتی در انتخابات به نظرمی رسید روی آرامش ببیند اما اتفاقات رخ داده در چند وقت اخیر نشان می دهد مشکلات تاج برای اداره فدراسیون فوتبال بیشتر و بزرگتر از مشکلات کفاشیان است
حال و روز مدیریتی فدراسیون فوتبال خوب نیست. هرچند هیچ خبری از داخل فدراسیون فوتبال بیرون نمی آید اما شایعات و گمانه زنی ها و اخبار نشان می دهد که فدراسیون فوتبال روزهای پرتنشی را پیش رو دارد. روزهایی که می تواند حاشیه ها را به رسانه بکشاند.
به گزارش عصرایران ، فدراسیون فوتبال با تغییرات مدیریتی در انتخابات به نظرمی رسید روی آرامش ببیند اما اتفاقات رخ داده در چند وقت اخیر نشان می دهد مشکلات تاج برای اداره فدراسیون فوتبال بیشتر و بزرگتر از مشکلات کفاشیان است. روزنامه همشهری امروز گزراشی درباره وضعیت مدیریتی فدراسیون فوتبال دارد که در ادامه می خوانید.
استارت مشکلات
دو ماه كافي بود تا زخم انتخابات فدراسيون فوتبال سر باز كند؛ انتخاباتي پرحاشيه كه به گمان بسياري از افراد آگاه به مسائل، بر اساس معاملهاي قرار بر تقسيم پستهاي آن شد و همين محلي براي مجادلات بعدي شده است.
بر طبق قراري انتخاباتي فراكسيون دولتي كه نامزد دولت را حمايت ميكردند و فراكسيوني نيمهمستقل كه براي ايجاد كانون قدرت در مركز تصميمگيري فوتبال يك سال قبل از انتخابات كمپين انتخاباتي زده بودند، بر سر مهدي تاج به توافق رسيدند. اين ائتلاف انتخاباتي اما بهسادگي رخ نداده بود؛ چه آنكه از نظر ساختاري اين دو فراكسيون با يكديگر اختلاف عميقي داشتند و تنها چيزي كه باعث شد بر سر يك ميز بنشينند، توافقي بود كه بر سر پستهاي فدراسيون كرده بودند. دوماه بعد، امروز، رئيس فوتبال بر خلاف برخي از آييننامههاي موجود بدون مشورت با هياترئيسه عزل و نصب و در انتخاب دبيركل نيز تعلل ميكند.
آرايش هياترئيسه فدراسيون فوتبال
محل اختلاف اصلي دوگانگي در تركيب هياترئيسه فدراسيون است. 4عضو هياترئيسه فدراسيون، فراكسيوني را تشكيل دادهاند كه از ميان معادلات موجود در انتخابات بيرون آمده است؛ حیدر بهاروند، هدایت ممبینی، محمود شیعی و عبدالکاظم طالقانی اعضايي هستند كه در انتخابات ارديبهشتماه در كمپين انتخاباتي عزيزيخادم حضور داشتند اما پس از اينكه او توسط اسدي دبيركل فدراسيون كنار گذاشته شد، در اتئلافي شكننده با مهدي تاج بيعت كردند.
برخي نقل قولها حاكي است رأي اين گروه كه پس از رد صلاحيت عزيزيخادم سرگردان مانده بود، زماني به سبد آراي تاج اضافه شد كه وعده يكي از دو پست دبيركلي و يا سازمان ليگ سهم اين فراكسيون قدرتمند داده شد. در ميان هياترئيسه اما تاج موافقان كمتري دارد. علي كفاشيان به عنوان نايبرئيس اول به دليل اينكه همراهان او در فدراسيون گذشته در معرض تغييرات درخواستي فراكسيون 4نفره قرار دارند، حالتي انفعالي دارد؛ ضمن اينكه تاج نيز خواهان اين تغييرات است، البته نه به شكلي كه فراكسيون مخالف ميخواهند.
فريدون اصفهانيان عضو ديگر بيشتر به كفاشيان تعلق خاطر دارد تا تاج و گروه 4نفره. خانم عربعامري هم موضع شفاف ندارد و بيشتر منتظر تحولات است. براساس تركيب موجود گرچه اكثريت منسجم با فراكسيون 4نفره است اما با توجه به فضاي هياترئيسه تصميمسازي را دشوار ميسازد؛ چه آنكه اگر تاج فردي را به هياترئيسه معرفي كند تنها در صورتي رأي خواهد آورد كه آن 4عضو ديگر نيز با آن فرد موافق باشند، در مقابل نيز 4عضو براي گماردن فرد مورد نظر خود ميبايست از كفاشيان، اصفهانيان و عربعامري يارگيري كنند. شايد به دليل همين پيچيدگيهاست كه تاج تمايلي به معرفي دبيركل، رئيس سازمان ليگ و يا اعضاي كميتهها ندارد.
اعتراض هياترئيسه
تاج هياترئيسه را دور ميزند. او دو انتصاب را بدون اينكه اعضاي هياترئيسه بدانند با حكم سرپرستي روانه دفاتر مديريتيشان ميكند. در اولين اقدام كاظمي دبير سازمان ليگ را به گفته خودش با حفظ سمت سرپرست ميكند. در حكمي ديگر امير عابديني كه پس از انتخابات در گفتوگوهايي از تاج با الفاظي خاص گلايه كرده بود را به عنوان سرپرست سازمان اقتصادي فدراسيون منصوب ميكند؛ سازماني كه فعلا در چارت فدراسيون نيست.
در چنين شرايطي گروه 4نفره هياترئيسه گلايههاي خود را بيان ميكنند. طالقاني اين انتصابات را بدون مشورت عنوان ميكند: «باید اساسنامه را دید تا مشخص شود فردی که در هیاترئیسه نباشد میتواند سرپرست سازمان لیگ شود یا خیر.
من که در قانون چنین موضوعی را ندیدهام.» او در ادامه گفتوگو با فارس حكم عابديني را نيز به چالش ميكشد: «در سیستم اساسنامه سازمان اقتصادی وجود ندارد. كار اقتصادي به شكلي كه در آيیننامه تعریف شده و قانونی است.» طبق ماده35 اساسنامه يكي از وظايف هياترئيسه تصويب آييننامه و نحوه اجراي كار كميتههاست. بر اساس اين ماده چارت سازماني فدراسيون آنطور كه تاج به دنبال آن است، بايد مورد تصويب هياترئيسه قرار گيرد و بر اين اساس حكم عابديني در حالي كه هنوز سازمان اقتصادي فدراسيون مصوب نشده و آييننامهاي براي آن نوشته نشده، محل ايراد قانوني است.
ممبيني عضو ديگر هياترئيسه همين موضوعات را به ايسنا ميگويد: «طبق اساسنامه سمتهایی مانند دبیرکلی و کمیتهها نیاز به مصوبه دارند.» در ماجراي دبيركل نيز تاج در گفتوگويي عنوان كرد كه اسدي دبيركل است و نيازي به مصوبه هياترئيسه ندارد؛ همين محل مخالفت اكثريت منجسم هياترئيسه شده است. از نگاه آنها اسدي دبيركل نيست و بايد مصوبه هياترئيسه را بگيرد.
ابزار هياترئيسه در مخالفت با تاج
مهدي تاج بالاترين مقام فدراسيون فوتبال است؛ اوست كه طبق اساسنامه، افراد را به هياترئيسه پيشنهاد ميدهد. از سوي ديگر هياترئيسه نيز بايد در مورد اين افراد تصميم بگيرد. در شرايط موجود به نظر ميرسد كه تاج دوست ندارد افرادي را به هياترئيسه معرفي كند كه رأي نميآورند و به همين دليل وقتكشي ميكند و با سرپرستي موضوع را براي مدتي مسكوت ميگذارد. در شرايط اختلافي كه بنبستي را به وجود آورده، چه بايد كرد؟ هياترئيسه گلايه دارد كه تاج جلسات را برگزار نميكند كه تصميمگيري شود. در چنين حالتي طبق بند2 ماده34، اگر 50درصد اعضاي هیاترئیسه درخواست برگزاري جلسه را داشته باشند، رئیس فدراسیون بايد ظرف مدت 14روز نسبت به برگزاري جلسه اقدام كند. ضمن اينكه اگر اختلاف ميان رئيس و هياترئيسه بالا بگيرد، طبق بند اول ماده29، هیاترئیسه ميتواند با رأي اكثريت دوسوم اعضای خود در هر زماني مجمع فوقالعاده تشكیل دهد. بر اساس بند4 ماده29 در صورت درخواست برگزاري جلسه مجمع فوقالعاده توسط هیاترئیسه، موارد دستورجلسه توسط هیاترئیسه مشخص میشود. اين مساله در شرايطي رخ ميدهد كه راهي براي رفع اختلافات نباشد، بر اين اساس مجمع فوقالعاده ميتواند راهي براي داوري ميان اختلاف موجود باشد كه احتمالا تبعات خاص مديريتي خود مثل تغييرات گسترده در فدراسيون را به دنبال خواهد داشت. ضمن اينكه ماده68 ميگويد هر گونه اختلاف ميان اعضاي رسمي فدراسيون كه محلي به كميته انضباطي ندارد، ميتواند در شوراي عالي حل اختلاف طبق استانداردهاي فيفا مورد بررسي قرار گيرد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۲ - ۲۲ تير ۱۳۹۵ - 12 July 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]