واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: بحران درشهرستان بم به دلیل ترددکاروان های مواد وافاغنه
رییس دادگستری شهرستان بم به آمار عملکرد حوزه قضائی شهرستان بم طی سال گذشته اشاره و تصریح کرد:35 هزار و 196 فقره پرونده ورودی و 36 هزار و 137 فقره پرونده خروجی این دادگستری است.
به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان بنا به اعلام روابط عمومی دادگستری کرمان، مصطفی عارف کیا گفت: از جمله مهمترین معضل و مشکل حوزه کاری و قضائی شهرستان بم می توان به وجود مواد مخدر بخصوص (مواد مخدر صنعتی ) اشاره کرد.
این مقام قضائی افزود: کاروانهای حمل افاغنه غیرمجاز که بعضاً بیش از بیست اتومبیل حامل افاغنه در حال جابجایی (به صورت کاروان ) که از همه نظر تبعات منفی دارد و وجود نداشتن قانون مدون در مورد اتهام رسیدگی به اتهام حاملین از جمله مشکلات شهرستان بم است.
وی پیشنهاد داد: بهترین راهکار برای کاهش آسیب های اجتماعی در این شهرستان استفاده از ظرفیت و توان ائمه جمعه و جماعت است به نحوی که این مرجع با استفاده از توان و ظرفیت نامبردگان از جمله ارجاع بعضی از پرونده های طلاق به آنان جهت انجام مشاوره و انجام صلح و سازش توانسته است بعضی از پرونده های طلاق را با کمک ائمه جمعه و جماعات به صلح و سازش برساند.
پیشگیری از وقوع جرم، بهترین راه کاهش آسیب های اجتماعی
عارف کیابا اشاره به اینکه بهترین راهکار برای کاهش آسیب های اجتماعی و جرائم، پیشگیری از وقوع جرم است، ادامه داد: علاج واقعه را قبل از وقوع باید کرد که می طلبد در این زمینه از تمام ظرفیت های فرهنگی و اجتماعی و فعال نمودن سایر ارگانها در زمینه کاهش آسیب های اجتماعی استفاده کرد.
وی گفت: امروزه امر آموزش و اطلاع رسانی یکی از رویکردهای اصلی پیشگیری از وقوع جرم است و بهترین روش برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی آموزش دستورات دین اسلام و عمل به آن است.
رئیس دادگستری شهرستان بم افزود: یکی از نوآوری های انجام شده در این شهرستان فعال کردن واحد ارشاد و معاضدت قضایی بوده است که نقش مهمی در کاهش اطاله دادرسی و جلوگیری از سرگردانی مردم داشته است.
وی ادامه داد: با فعال کردن این واحد تمام دادخواست ها قبل از ارجاع به شعبه توسط این واحد پس از کنترل و رفع نقص مهمور می شوند.
وی افزود: با عنایت به گزارش مطرح شده در شورای تامین و مرجع انتظامی و کنترل سیستم مدیریت پرونده، شهرستان بم از وضعیت امنیتی خوبی برخوردار است و شاهد کاهش برخی از جرائم هستیم و البته فاقد رشد جرائم بوده ایم.
وی بیان کرد: البته امنیت چندین شاخه دارد که می توان از آن جمله به امنیت اجتماعی، اقتصادی، اخلاقی، سیاسی و روانی نام برد که به یکدیگر ربط دارند.
عارف کیا یکی از راهکارهای ارتقاء احساس امنیت را اطلاع رسانی به موقع رسانه ها و فعال کردن نقش پلیس عنوان و اظهار کرد: این مرجع اقدام لازم را در این زمینه تاحدی به عمل آورده است.
وی با اشاره به این مطلب که دادگستری شهرستان بم در حوزه اداری و قضایی باکمبودها و مشکلات زیادی روبرو است، تصریح کرد: از جمله این کمبودها، کمبود فضای فیزیکی برای افزایش شعب دادگاه و دادسراست که می بایست به منظور رفع این مشکل ساختمان دادگاه از دادسرا جدا و برای دادسرا ساختمانی جداگانه ساخته شود.
وی گفت: همچنین دادگستری بم با کمبود شدید کادر اداری و قضایی روبرواست به نحوی که با توجه به چارت تشکیلاتی این مرجع کمتر از 50 درصد از چارت مورد نظر را داریم.
وی با اشاره به اینکه کمبود شدید اعتبارات در این مرکز از جمله مشکلات است، اظهارداشت: عمده مشکل سخت افزاری دادگستری شهرستان بم مربوط به کمبود پرینتر در این مجموعه است.
عارف کیا در خصوص مقابله با زمین خواری و تصرفات اراضی دولتی نیز گفت: در این زمینه چندین جلسه با مسئولان ذیربط برگزار و بازدیدهای میدانی زیادی به همراه مسئولان انجام داده ایم و حتی از طریق مطبوعات هم اطلاع رسانی شده است که آثار مطلوبی در بر داشته است.
وی افزود: پرونده های زیادی در این زمینه تشکیل و در جریان رسیدگی است و تاکنون 61 هزار متر مربع رای رفع تصرف صادر ودر حال اجراست.
۲۰ تير ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]