تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بر شما باد رجوع به كتاب خدا (قرآن) ... كسى كه به آن عمل كند از همه پيشى مى گيرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845405576




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جایی که من هستم .../ داستان زندگی چند زن معمولی که قهرمانند


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: جایی که من هستم .../ داستان زندگی چند زن معمولی که قهرمانند
روایت‌های دزیره، عاطفه، پلین، سونیا، آستو و خدیجه خواندنی‌اند؛ زنانی از کشورهای مختلف با این اشتراک که در زندگی خود و اطرافیانشان تحول ایجاد کرده‌اند.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛داستان‌هایی از زنانی «ساده و كامل»، زنانی كه هر كدام در منطقه زندگی‌شان، تاثیرگذارند. زنانی كه شاید كارهای جهانی نكرده باشند،‌ شاید برایشان زیاد سر و صدا نشده باشد، شاید مدالی به سینه‌شان نصب نشود، اما اینها چیزی از ارزش كارشان كم نمی‌كند.

مجموعه گزارش‌های جدید سازمان ملل در بخش زنان، به معرفی تعدادی از این زنان از چهار گوشه جهان پرداخته. آنها كه در منطقه محل سكونتشان یا جایی كه كار و تحصیل می‌كنند، نقش موثری در بهتر شدن وضعیت زنان داشته‌اند، در همكاری‌هایشان با سازمان ملل نتایج خوبی در برطرف شدن مشكلات حاصل شده، سختی‌های زیادی را در مسیر رسیدن به هدفشان تحمل كرده‌اند و هرچقدر هم زندگی‌شان ساده به نظر برسد، باز هم نمی‌توان آنها را قهرمان به حساب نیاورد. این روایت‌ها تنها زندگی تعدادی از این زن‌هاست.

دزیره آكپا؛ 37 ساله، افسر پلیس و فعال اجتماعی، ساحل عاج


جایی که من هستم .../ داستان زندگی چند زن معمولی که قهرمانند



چندین بار مورد سوءاستفاده جنسی قرار گرفتم. بار اول هشت ساله بودم كه یك معلم تلاش كرد بدنم را لمس كند، بعد از آن تا مدت زیادی از همه مردها بدم می‌آمد و این موضوع روند تحصیلی‌ام را هم خدشه‌دار كرده بود.

21 ساله بودم كه به عنوان یك افسر شروع به فعالیت كردم. اوایل خیلی گوشه‌گیر و منزوی بودم اما كم‌كم به فردی فعال و اجتماعی تبدیل شدم. حالا به دختران جوانی كه می‌خواهند وارد عرصه نظامی شوند آموزش می‌دهم و در عین حال، در كمپین‌هایی فعالم كه به زنان و مردان آموزش می‌دهد چطور از خودشان محافظت كنند و به حقوق دیگران تجاوز نكنند.

حالا وقتی مقابل صدها نفر می‌ایستم و برایشان درباره انواع خشونت و مخصوصا خطرهای احتمالی خشونت جنسی در مدارس علیه كودكان حرف می‌زنم، درواقع تجربه‌هایی را با آنها به اشتراك می‌گذارم كه خودم پشت سر گذاشته‌ام. من فكر می‌كنم در كمتر شدن خشونت‌های مبتنی بر جنسیت، آموزش نقش مهمي دارد و این كار را می‌كنم چون معتقدم هرچه مردم بیشتر درباره این مسائل و عواقب آن بدانند، احتمال این كه به چنین كاری دست بزنند كمتر است ضمن اين كه راه‌هایی را به كار می‌برند كه احتمال آزار و اذیت توسط دیگران را كاهش دهد.

جایی كه من هستم، وقتی با دانش‌آموزها حرف می‌زنیم، موارد زیادی از آزار جنسی مخصوصا در بین دخترها خودش را نشان می‌دهد. همیشه به آنها می‌گویم بدون خجالت درباره آزارهایی كه دیده‌اند حرف بزنند و از دیگران كمك بخواهند نه این كه با سكوتشان باعث شوند این روند ادامه داشته و حتي تشديد شود.

عاطفه منصوری؛ 52 ساله، مدیرعامل، افغانستان


جایی که من هستم .../ داستان زندگی چند زن معمولی که قهرمانند



وقتی شروع به كار كردم، بقیه كشاورزها فكر نمی‌كردند در كارم موفق شوم چون به نظرشان كشاورزی كاری مردانه است و من یك زن هستم. می‌خواستم در زمینه فرآوری زعفران و ارسال آن به بازارهای جهانی اقدام كنم اما كشاورزها فكر می‌كردند به عنوان یك زن، توانایی این كار را ندارم و زعفران‌هایشان را به من نمی‌دادند. ناچار شدم از شوهرم و مردان فامیل كمك بگیرم كه آنها را قانع كنند در این زمینه دانش و تجربه كافی دارم و می‌توانند به من اعتماد كنند. تا این كه چند كشاورز راضی شدند مقداری از زعفران‌هایشان را به من بسپرند تا امتحان كنند صادرات زعفران چطور پیش می‌رود.

مرحله بعدی،‌ جلب مشاركت زنان بود. جایی كه من هستم، رسم نیست زن‌ها بيرون از خانه كار كنند اما در جلسه‌هايي كه برای مردان و زنان گذاشتم،‌ منافع كار كردن آنها را گوشزد كردم و اطمینان خاطر دادم كه در محیط سالمی كار می‌كنند. بعد از بحث و گفت‌وگوهای خیلی زیاد، مردها بالاخره راضی شدند زنان و دخترانشان در این كار سهیم شوند و جالب اینجاست كه حالا تعداد زیادی از اين زنان شركت خودشان را راه‌ انداخته‌اند.

من در این راه،‌ حتی تهدید به مرگ شدم اما هیچوقت از كاری كه می‌كردم ناامید نشدم چون معتقدم یكی از راه‌هایی كه می‌تواند خشونت علیه زنان را كم كند،‌ توانمند كردن آنها از نظر اقتصادی است. حالا خوشحالم كه نتیجه تلاش‌هایم را گرفته‌ام، برای صدها زن فرصت شغلی ایجاد كرده‌ام و وضعیت زنان منطقه‌ زندگی‌ام بهتر از قبل است.

پلین آسلانتاش؛ 43 ساله، راننده اتوبوس، تركیه


جایی که من هستم .../ داستان زندگی چند زن معمولی که قهرمانند



من تنها راننده اتوبوس در شهر ادرین هستم و بقیه 202 راننده، همگی مرد هستند. همیشه دلم می‌خواست راننده ماشین‌های بزرگ باشم، از 10 سالگی گاهی با پدرم تمرین رانندگی می‌كردیم و مادرم رانندگی را به من یاد داد.

جایی كه من هستم رانندگی اتوبوس و ماشين‌هاي سنگين برای زنان رایج نیست. یك روز پسرم یك آگهی تبلیغاتی نشانم داد كه به یك راننده زن برای اتوبوس مربوط به زنان احتیاج داشتند، از دیدن این فرصت شغلی خیلی شگفت‌زده شدم اما شگفتی كافی نبود و به مدرك رانندگی اتوبوس هم نیاز داشتم كه كاری به مراتب دشوارتر از گرفتن گواهینامه رانندگی برای ماشین‌های معمولی است. اما از پس این كار برآمدم. يادم هست وقتی برای گرفتن این شغل رفته بودم، همكاران مرد شروع به تمسخر و شوخی كردند ولی همان‌ها حالا قبول دارند كه رانندگی‌ خوبی دارم.

من عاشق كارم هستم؛ هرچند این كار سختی‌های خودش را هم دارد. ما ساعت‌ كاری طولانی داریم، با این حال همكاران مرد من در همینجا كارشان تمام می‌شود و بعد از رفتن به خانه استراحت می‌كنند ولی من بعد از تمام شدن رانندگي، تازه باید مشغول كار خانه شوم. گاهی فكر می‌كنم رانندگی اتوبوس بسیار ساده‌تر از كار خانه است و برایم به عنوان استراحت محسوب می‌شود.

سونیا دیمیتری؛ 39 ساله، فعال حقوق بشر، مقدونیه


جایی که من هستم .../ داستان زندگی چند زن معمولی که قهرمانند



با اين كه شغلی كه دارم بسیار پراسترس و تنش‌زاست، اما شیفته آنم. كار به عنوان یك فعال حقوق بشر در مركز پناهنده‌ها را از سال گذشته شروع كردم. ما اینجا در هر شیفت كاری تنها دو نفریم و هر روز هزاران پناهنده داریم كه یا به این مركز می‌آیند یا از اینجا خارج می‌شوند.

جایی كه من هستم، پناهنده‌هاي زيادي هستند و من وظیفه دارم به این افراد، راهنمایی‌های لازم را براي طول اقامتشان انجام دهم و در اقدامات درمانی و اجتماعی هم كمك كنم و در این بین، مهمترین چالشی كه با آن مواجهم، تشخیص اولویت نیازی است كه این افراد دارند.

هیچ چیز سخت‌تر از این نیست افرادی را ببینی كه رنج‌های زیادی دارند در حالی كه توانایی‌های تو اندك است. كاری كه می‌كنی بسیار ناچیز است و دلت می‌خواهد بسیار بسیار بیشتر از آن را در حق این افراد بی‌پناه انجام دهی. شغل قبلی‌ام، روانشناسی، كمك زیادی به من در این كار كرده تا به پناهجوها آرامش بدهم؛ مخصوصا زنانی كه بعد از تحمل یك سفر سخت و آینده‌ای نامطمئن، در معرض انواع خشونت‌های فیزیكی و روانی‌‌اند.

من حرف این افراد را حتی بدون این كه زبانشان را بدانم می‌فهمم چون در این سال‌ها یاد گرفته‌ام ارتباط بدون كلام، جهانی‌ترین زبانی است كه وجود دارد. از این پناهجوها چیزهای دیگری هم آموخته‌ام؛ همدردی، صداقت و سخاوت در هر آنچه دارند.

آستو توره؛ 49 ساله، مالی


جایی که من هستم .../ داستان زندگی چند زن معمولی که قهرمانند



جایی كه من هستم، بیشتر از هشتاد درصد دختران زیر تیغ جراحی برای اجرای سنت نقص عضو جنسی (ختنه) می‌روند. شش ساله بودم كه طبق این رسم، نقص عضو جنسی شدم. اما این همه دردی نبود كه تحمل كردم بلكه سخت‌تر از آن، دیدن وضعیت خواهر بزرگترم بود كه از جراحت‌های ناشی از این موضوع آنقدر رنج كشید تا جانش را از دست داد. این زخمی است كه همیشه آن را در زندگی‌ام احساس می‌كنم.

20 سال بعد، تصمیم گرفتم با همه انرژی كه دارم، تلاش كنم مانع این خشونتي شوم كه به جسم و روح يك فرد وارد می‌شود. اولین چالشم در این زمینه، تلاش برای نگهداری دخترانم از این قضیه بود. چهار دختر دارم كه بین 19 تا 27 سال سن دارند و اجازه ندادم هیچكدام از آنها ختنه شوند. پذیرفتن این موضوع برای همسرم آسان نبود اما وقتی تجربه‌ دردناكم را برای او گفتم و از رنج‌هاي زنان دیگر  و مرگ خواهرم شاهد آوردم، این موضوع را پذیرفت.

هميشه تلاش كرد‌ه‌ام به این احساس وظیفه‌ای كه دارم عمل كنم و به زنان و مردان اطرافم آموزش بدهم كه این كار چه عواقبی دارد. در این راه هیچ احساس ترس و شرمی ندارم و می‌دانم كار مهمی است كه زندگی مردم را نجات دهی و آنها را از آسیب حفظ كنی. تاكنون زندگی هزاران نفر را با راه‌اندازی كمپین‌ها و آموزش دادن به والدين درباره عواقب ختنه كردن دخترانشان نجات داده‌ام، آمار ختنه زنان در اين منطقه كاهش داشته و از این موضوع بسیار خوشحالم.

خدیجه ملاح؛ 31 ساله، كشاورز، پاكستان


جایی که من هستم .../ داستان زندگی چند زن معمولی که قهرمانند



كشاورزی تمام آن چیزی است كه بلدم، تنها منبع درآمدم از زندگی است. از وقتی 10 ساله بودم،‌ كار در مزرعه را با پدرم شروع كردم و بعد همراه همسرم كه وقتی سیزده ساله بودم با او ازدواج كردم به اين كار ادامه دادم. سه سال پیش شوهرم از دنیا رفت و باید به تنهایی هشت فرزندم را تامین می‌كردم؛ هفت دختر و یك پسر. اینها در حالی بود كه نه زمینی داشتم و نه حق این كه روی زمینی كار كنم.

سال‌های سختی را پشت سر گذاشتم و سخت‌تر از همه این كه به عنوان یك زن باید برای به دست آوردن حق كار كردن چانه می‌زدم یا جمله‌های غیرقابل تحمل صاحبان زمین‌های كشاورزی را تاب می‌آوردم. پیش می‌آمد كه از زندگی كردن ناامید شوم اما نگاه كردن به چهره بچه‌هایم مرا وادار می‌كرد قوی باشم و حتی بدون كمك، برای ساختن آینده‌ای بهتر تلاش كنم.

جايي كه من هستم، داشتن حق دسترسی به زمین كشاورزی، جایی برای زندگی و گرفتن سهمم از محصولی كه آن را كاشته و درو كرده بودم، غیرقابل تصور به نظر می‌رسید. تا این كه در جريان كلاس‌های آموزشی كه در نزديكي محل سكونتمان برگزار مي‌شد، فهمیدم دانش و تجربه‌ام در زمینه كشاورزی بی‌ارزش نیست و این حق را دارم كه با تنظیم یك قرارداد، از مزایای آن بهره‌مند شوم و حتی زمینی برای خودم داشته باشم.

حالا برای اولین بار در زندگی‌ام می‌توانم بگویم چیزی دارم كه از آن خودم است. این زمین، تا جایی كه چشم كار می‌كند، مال من است؛ این كاغذها این را می‌گویند. این زمین من است و حالا یك ملكه‌ام! بی‌صبرانه منتظر روزی هستم كه بدهی‌ در كار نباشد، بچه‌هایم بزرگ شوند و زندگی خوبی داشته باشند. آنوقت، بنشینم روی یك صندلی، نفس راحتی بكشم و از زندگی لذت ببرم.

منبع: خبرآنلاین




۱۹ تير ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن