واضح آرشیو وب فارسی:الف: موضع معاونین احتمالی کلینتون درباره ایران و توافق هستهای
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۱ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۰۲
در شرایطی که مدت زمان زیادی تا برگزاری کنگره عمومی دو حزب اصلی آمریکا و معرفی رسمی نامزدهای ریاست جمهوری باقی نمانده، بحث درباره اینکه در صورت پیروزی هریک از نامزدها، چه کسی معاون اول آن ها خواهد شد، شدت گرفته است. یک روزنامه اسرائیلی در مطلبی به بررسی موضع گزینه های معاونت هیلاری کلینتون دموکرات درباره ایران و رژیم اسرائیل پرداخته است.به گزارش تابناک، روزنامه «جزوزالم پست» با اشاره به اینکه هیلاری کلینتون، نامزد احتمالی دموکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تنها دو هفته دیگر برای معرفی گزینه معاونت اولی خود فرصت دارد، می نویسد در حال حاضر، از میان گزینه های بسیار، تنها چند نام معدود باقی مانده که احتمالاً این سمت را عهده دار خواهند شد.به نوشته این روزنامه، در صورتی که بخواهیم از روی موضع گیری های عمومی و علنی قضاوت کنیم، تقریباً همه گزینه های موجود حمایت خود را از رژیم اسرائیل اعلام کرده و بر روابط ویژه واشنگتن و تل آویو تأکید نموده اند. با این حال، آن دسته از این افراد که پیش از این نماینده کنگره بوده اند، حامی توافق هسته ای ایران نیز به شمار می روند.
تیم کِین، سناتور ایالت ویرجینیا که اکنون به عنوان اصلی ترین گزینه معاونت کلینتون شناخته می شود، در جریان مباحثات مربوط به توافق هسته ای ایران در سال 2015، خود را به عنوان یکی از جدی ترین منتقدین بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل مطرح کرد. وی سخنرانی نتانیاهو در کنگره در بهار 2015 را «به شدت نامناسب» خواند و یکی از هشت سناتوری بود که در آن جلسه شرکت نکرد. وی همچنین به شدت از توافق هسته ای ایران حمایت کرده است.
الیزابت وارِن، سناتور ایالت ماساچوست، از جمله سناتورهایی است که بیش از بسیاری دیگر، حمایت خود را از رژیم اسرائیل علنی کرده است. آلن دِرشوویتز، از حامیان شناخته شده رژیم اسرائیل، وارن را «به طرز شگفت آوری طرفدار دوآتشه اسرائیل» خوانده است.
در موضوع فلسطین، وارن از اقدامات یکجانبه فلسطینی ها در زمینه فعالیت در سازمان ها و نهادهای بین المللی انتقاد کرده و حامی استمرار کمک های نظامی آمریکا به رژیم اسرائیل بوده است. در جریان حمله اسرائیل به غزه در سال 2014، وی از ارسال کمک نظامی به این رژیم حمایت کرده و این حمایت را چنین توجیه کرد که «اسرائیل در جهانی بسیار خطرناک زندگی می کند»!
با این حال، در موضوع ایران، وارن نیز از توافق هسته ای حمایت کرده و آن را «بهترین گزینه موجود» خوانده است. وی نیز همچون کین از حضور در جلسه سخنرانی نتانیاهو در کنگره خودداری کرد و دلیل این امر را نزدیک بودن انتخابات در سرزمین های اشغالی خواند.
شِرود براون، سناتور ایالت اوهایو، ارتباط نزدیکی با جامعه یهودیان ایالت خود دارد و در موضوع رژیم اسرائیل، خشونت ها در سرزمین های اشغالی را محکوم کرده است. با این حال، وی بین آنچه در «اسرائیل» رخ می دهد و آنچه در «بیت المقدس» رخ می دهد، تفکیک قائل است؛ امری که نشان می دهد وی بر خلاف بسیاری از همتایان خود، بیت المقدس را سرزمینی متعلق به رژیم اسرائیل نمی داند.
وی نیز با وجود اعلام حمایت از رژیم اسرائیل و دادن رأی مثبت به قانون شرکت استراتژیک آمریکا و اسرائیل در سال 2014، از توافق هسته ای ایران نیز حمایت کرده و گفته این توافق، «امنیت مردم در اسرائیل (سرزمین های اشغالی) را تضمین می کند».
در نهایت، جولیان کاسترو، وزیر مسکن و توسعه شهری دولت اوباما، از دیگر گزینه های معاونت کلینتون است که هرچند اخیراً بختش برای کسب این سمت کاهش یافته، اما هنوز به آن امیدوار است. وی تجربه اندکی در حوزه سیاست خارجی دارد؛ زیرا سابقه شغلی وی، از شهرداری سن آنتونیو گرفته تا شغل کنونی، هیچ یک ارتباط خاصی با حوزه سیاست خارجی نداشته است. با این حال، وی هم از توافق هسته ای ایران و هم از رویکرد کلی دولت اوباما در قبال رژیم اسرائیل حمایت کرده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]