واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: پايان باز براي سريال خروج قطارها از ريل
پنجشنبه هفته گذشته بار ديگر خبر خارج شدن قطار از خطوط ريلي لرستان -خوزستان بر روي خروجي خبرگزاري ها قرار گرفت. اتفاقي که در طي دوسه سال اخير بارها و بارها پيش آمده و هر بار به بازگشايي پرونده فرسودگي و بهسازي ريل هاي هاي حد فاصل اين دو استان منجر مي شود. اتفاقاتي که اگرچه هيچکدام تلفات جاني به همراه نداشته اند اما سال به سال نمرات منفي بيشتري را در پرونده پر حاشيه خطوط راه آهن فرسوده لرستان خوزستان جا مي دهد. ضمن اينکه از ضرر مالي ناشي از اين اتفاقات هم نمي شود چشم پوشيد.
نویسنده : مريم احمدي
خروج قطار باري از خطوط ريلي محدوده روستاي تنگ هفت شهرستان خرم آباد تا به اين لحظه آخرين حادثه از اتفاقات سريالي خروج قطارها از راه اهن حد فاصل استانهاي لرستان وخوزستان است. اتفاقي که خوشبختانه به دليل سرعت کم لوکوموتيوران و سنگين نبودن ميزان بار واگن ها خسارت مالي و جاني در پي نداشت و تنها به توقف چند ساعته حرکت قطارها در خطوط راه اهن اين دو استان منجر شد.اواخر فروردين ماه سال جاري نيز قطار مسافربري دورود به انديمشک در حد فاصل ايستگاه کشور و تنگ هفت از ريل خارج شد. حادثه اي که به علت ريزش کوه و برخورد قطار با سنگ هاي روي ريل رخ داد. چند ماهي که به عقب برگرديم به رکود حوادث ريلي در سال 93 مي رسيم. خروج قطار مسافري تهران خوزستان با 700 مسافر در ايستگاه چم سنگر لرستان آخرين حادثه از 8 حادثه مربوط به خطوط ريلي اين محدوده استحفاظي در طي يک سال بود!
فرسودگي، عاملي شناخته شده اما مغفول! اگرچه فرسودگي خطوط آهن حد فاصل استانهاي لرستان – خوزستان به عنوان دليل اصلي خروج گاه به گاه واگن هاي قطار و بروز حادثه در اين مسيرها اعلام شده است و مسئولان راه اهن دو استان بارها هشدار داده اند در صورت بي توجهي به عمليات بهسازي و ترميم خطوط آهن مذکور سال به سال بر تعداد حوادث افزوده مي شود و چه بسا در صورت تداوم شرايط موجود حوادث بعدي تلفات جاني هم به دنبال داشته باشد اما تا به امروز آنگونه که بايد به اين مهم رسيدگي نشده است. عمر 70 ساله خطوط ريلي اين مسير که مهمترين و پرترافيک ترين خط آهن کشور محسوب مي شود، ضرورت لزوم توجه به تعمير و بهسازي اين ريل ها را بيش از پيش نمايان مي سازد، با اين حال در طي چند سال اخير هر بار بهانه هايي چون موقعيت خاص جغرافيايي و سخت گذر بودن مسير آهن در اين محدوده، کمبود اعتبار و ... مانع از تسريع در انجام اين اقدامات مهم شده است. تا آنجا که طبق گزارشات رسيده، عليرغم تاکيدات فراوان مسئولان کشوري، تاکنون حتي يک پنجم خطوط ريلي راه آهن زاگرس و جنوب کشور هم بازسازي و تعمير نشده اند! به عنوان نمونه تا سال 93 از 155 کیلومتر طول راه آهن استان کمتر از40 کیلومتر آن بازسازی و نوسازی شده بود. اين در حالي است که چندي پيش مدیركل راهآهن لرستان با اشاره به تسريع در عمليات بازسازی و بهسازی خطوط ایستگاههای ریلی ادارهكل راهآهن لرستان گفت: پروژه بهسازی و بازسازی بلاك سپید دشت- چمسنگر به طول ۱۸ كیلومتر، چمسنگر- كشور به طول ۱۶ كیلومتر و كشور- تنگ هفت به طول ۱۳ كیلومتر به مرحله بهره برداري رسيده است. لازم به ذکر است اين مسيرها به عنوان يکي از پرحادثه ترين خطوط ريلي استان محسوب مي شوند. سید حسین مرتضوی با تاکيد بر تداوم عمليات بهسازي اعلام کرد:در بخش ساختمان و تاسیسات، خط و سازههای فنی پروژههایی را تعریف کرده و در دستور كار قرار دادهایم و اميدواريم تا پايان سال 95 بتوانيم با بازسازي خطوط آهن ميزان حوادث را به حداقل ممکن برسانيم! ناگفته نماند طرح بزرگ بازسازی خط ریلی درود به اندیمشک و دوخطه کردن خط ریلی اندیمشک به اهواز( به عنوان مسيري پرحادثه) هم سالهاست به عنوان يک پروژه در دست اجرا در پرونده اداره کل راه اهن جا خوش کرده و خبري از پيشرفت فيزيکي ان نيست که نيست! اين در حالي است که ادارهکل راهآهن ناحیه زاگرس در شهرستان اندیمشک و استان خوزستان، دارای 12 ایستگاه با حوزه استحفاظی 222 کیلومتر نقش مهمی در جابهجایی بار و مسافر در شمال خوزستان به تهران و مناطق مرکزی کشور دارد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]