واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: نماد دکمه پاور چگونه شکل گرفت؟
با پیشرفت فناوری و حضور دکمه های روشن/خاموش در همه جا، نماد دایره منفصل و خط عمودی که نشان دهنده 0 و 1 بود شکل گرفت تا نشان دهنده دکمه ای باشد که کار هر دو دکمه روشن و خاموش را به تنهایی انجام می دهد.
عصرایران؛ محمد مهدی حیدرپور - هنگام استفاده از ابزارک های الکترونیکی احتمالا با دکمه پاور زیاد سر و کار داشته اید اما آیا تاکنون فکر کرده اید نماد این دکمه چگونه شکل گرفته است؟ همه ما با نماد دایره منفصل و خط عمودی آشنا هستیم که به عنوان نماد دکمه پاور در دستگاه های مختلف بکار گرفته می شود. همانند بسیاری دیگر از چیزهایی که در زندگی با آنها سر و کار داریم این نماد متواضع نیز داستانی کوتاه و جالب توجه دارد.
به گزارش "گروه علم و فناوری" عصرایران، اگر با دقت به نماد دایره منفصل و خط عمودی نگاه کنید در حقیقت با ترکیب 0 و 1، سیستم اعداد دودویی که نشان دهنده وضعیت های خاموش و روشن هستند، مواجه خواهید شد. پیش از استفاده از 0 و 1، سوئیچ های کنترل نیرو با کلمات On و Off مشخص می شدند اما با گذشت زمان، مهندسان معرفی روش هایی سادهتر برای برچسبزنی را مد نظر قرار دادند تا موانع زبانی اختلالی در آنها ایجاد نکند. بر همین اساس 0 و 1 برای نشان دادن وضعیت های خاموش و روشن انتخاب شدند. در طول این مسیر، با پیشرفت فناوری و حضور دکمه های روشن/خاموش در همه جا، نماد دایره منفصل و خط عمودی که نشان دهنده 0 و 1 بود شکل گرفت تا نشان دهنده دکمه ای باشد که کار هر دو دکمه روشن و خاموش را به تنهایی انجام می دهد. در سال 1973، کمیسیون بین المللی لوازم الکترونیکی (I.E.C.) به صورت رسمی مهر تایید بر این نماد به عنوان دکمه پاور زد.
البته این نماد به واقع نماد دکمه پاور نیست و در حقیقت بیشتر نماد حالت آماده به کار محسوب می شود که به معنای غیرفعال کردن دستگاه و قرار دادن آن در حالت خواب یا وضعیت نیروی کم است. در این شرایط منبع نیرو به طور کامل قطع نمی شود. به بیان دیگر، برق در سطح نیروی بسیار پایین همچنان در سراسر دستگاه وجود دارد. به همین دلیل است که برخی تجهیزات الکترونیکی خاص به ویژه نمونه های پر مصرف دارای این دکمه آماده به کار بوده و کلید دیگری نیز برای قطع کامل برق در آنها تعبیه شده است. همچنین این مساله امکان روشن کردن دستگاه های الکترونیکی به ظاهر خاموش از طریق دستگاه کنترل از راه دور را نیز شرح می دهد.
برای خواندن مطالب بیشتر در زمینه علم و فناوری به اینجا مراجعه کنید.
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۹ - ۲۰ تير ۱۳۹۵ - 10 July 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]