واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: علي مطهري: از سال ٨٨ فسادهای مالی بیشتر شد
آرمان در گزارشی آورده است؛
به گزارش نامهنیوز، حالا ديگر چند سالي است كه صراحت لهجه علي مطهري بر كسي پوشيده نيست. صداي متفاوت مجلس نهم با همه سختيها و كم لطفيهايي كه در دوره قبلي مجلس ديده بود اما بارها گفته بود كه در پارلمان دهم تنها نخواهد بود و امروز يك پله بالاتر هم رفته و در هيات رييسه مجلس دهم جا خوش كرده است. علي مطهري نشان داده است كه وقتي به نتيجهاي برسد بر موضع خود پايداري خواهد كرد و هيچ مقام و قدرتي نميتواند او را از حرفش بازگرداند. حرفهاي مطهري اگرچه چندين باره از زبانش تكرار شده اما حقيقت اين است كه علي مطهري تنها كسي است كه چنين مواضعي شفاف و صريح بر زبان ميآورد و بر آنها تاكيد ميكند. نماينده مردم تهران كه بارها بر مواضع خود در مورد حوادث سال ٨٨ تاكيد داشته بار ديگر و در آخرين گفتوگويش گريزي به آن سالها زده است.
علي مطهري ماجراي فيشهاي حقوقي را بهانهاي قرار داد تا به يكي از پيامدهاي تلخ بعد از حوادث سال ٨٨ اشاره كند. او ميگويد: از سال ٨٨ كه فضاي مطبوعات و ساير رسانهها بسته شد و رعب و ترس بر اهالي رسانه حاكم شد، ديديم كه فسادهاي مالي بيشتر شد چون در چنين فضايي مفسدان ميدان بازتري پيدا ميكنند و جامعه خبردار نميشود. اگر مطبوعات و مجلس يك جامعه صرفا به تعريف و تمجيد و بلكه تملق پرداخت، اين امر نقطه آغاز سقوط آن جامعه است. مطهري همچنين تاكيد ميكند كه پرداختهاي غيرمتعارف تنها منحصر به دولت نيست و بسياري از نهادهاي ديگر هم دچار چنين معضلي هستند.
نبايد به بهانه حفظ نظام، چشم بر بسياري قانونشكنيها و ظلمها ببنديم
به گزارش جماران مطهري با اشاره به اينكه برخي نگاه غلطي نسبت به مساله ولايت فقيه دارند گفت: براي اينكه سخنان رهبري جامه عمل پوشانده شود بايد نگاه اين افراد به اصل ولايت فقيه اصلاح شود. آنها ولايت فقيه را عملا به معني تعطيل عقل و مخالف آزادي بيان ميدانند و اين خلاف نظر اسلام و اسلام شناسان مانند امام خميني(س) و شهيد مطهري و خود مقام رهبري و نيز خلاف سيره پيامبر (ص) و امام علي (ع) است.
وي افزود: ما نميتوانيم و نبايد به بهانه حفظ نظام چشم بر بسياري قانون شكنيها و احيانا ظلمها ببنديم. بايد آنها را مطرح كنيم تا تكرار نشود و نظام اصلاح شود.
بيان نظرات متفاوت در جمهوري اسلامي مانع عرفي دارد
مطهري در ادامه اظهار داشت: بيان نظرات متفاوت در جمهوري اسلامي هيچ مانع ساختاري ندارد ولي مانع عرفي دارد و آن، همان برداشت غلطي است كه عدهاي- بيشتر به خاطر منافع خود- از قداست نظام جمهوري اسلامي و ولايت فقيه دارند. آنها مقدس بودن نظام و جمهوري اسلامي را به معني غير قابل انتقاد بودن آن ميدانند. وي در ادامه افزود: قداست جمهوري اسلامي درست است چون هر چيزي كه رابطهاي با خدا و اسلام پيدا ميكند مقدس ميشود ولي قداست داشتن به معني غيرقابل انتقاد بودن نيست. شهيد آيتالله مطهري ميگويند «هر مقام غيرمعصومي اگر در جايگاه غيرقابل انتقاد قرار گيرد، هم براي خودش خطر است و هم براي جامعه». مطهري اضافه كرد: بنابر اين مانع ساختاري براي اظهارنظر مخالف در جمهوري اسلامي وجود ندارد و قانون اساسي توجه خوبي به آزاديهاي اساسي مردم داشته است. ولي به تدريج يك مانع عرفي توسط دوستان نادان انقلاب و برخي مقامات امنيتي و اطلاعاتي و نظامي براي اين موضوع پديد آمده است كه بايد با آن مبارزه شود و سخن مقام رهبري ميتواند موجب تسهيل اين راه باشد.
از سال ٨٨ كه رعب و ترس بر اهالي رسانه حاكم شد، فسادهاي مالي بيشتر شد
مطهري در ادامه با اشاره به فسادهاي اقتصادي موجود در نهادهاي دولتي و شبهدولتي گفت: هرچه راه براي ابراز نظر مخالف و انتقاد و اعتراض سازنده بازتر باشد و هرچه شفافيت بر جامعه حاكم و رسانهها آزادتر باشند، تخلفات و فسادها و اختلاسها كمتر خواهد بود و هرچه به بهانه حفظ نظام، آزادي بيان را محدود و خطوط قرمز مصنوعي معرفي كنند، سوءاستفادهها و فسادهاي مالي و غير آن بيشتر خواهد بود. نماينده مردم تهران افزود: از سال ٨٨ كه فضاي مطبوعات و ساير رسانهها بسته شد و رعب و ترس بر اهالي رسانه حاكم شد، ديديم كه فسادهاي مالي بيشتر شد چون در چنين فضايي مفسدان ميدان بازتري پيدا ميكنند و جامعه خبردار نميشود. اگر مطبوعات و مجلس يك جامعه صرفا به تعريف و تمجيد و بلكه تملق پرداخت، اين امر نقطه آغاز سقوط آن جامعه است.
فيشهاي حقوقي ناشي از قصور يا تقصير دستگاههاي نظارتي است
مطهري در ادامه اظهار داشت: موضوع فيشهاي حقوقي بيشتر ناشي از قصور يا تقصير دستگاههاي نظارتي است چون از چشم اهالي رسانه هم دور بوده است و تنها آنها بايد اقدام ميكردند. البته نقطه شروع اين مطلب، از سال ٨٨ و به دنبال برخي مصوبات دولت قبل است. همچنين اين آسيب منحصر به زيرمجموعه دولت نيست و شامل بسياري از نهادهاي ديگر نيز ميشود و اصلاح بايد فراگير باشد. وي بيان داشت: احتمال اينكه دامن زدن به اين موضوع انگيزه انتخاباتي هم داشته باشد وجود دارد ولي ما نبايد نيتخواني كنيم بلكه بايد ببينيم آيا انتقاد وارد است يا نه. به نظر من دولت در اين زمينه خوب عمل كرده و به جاي حمله به منتقدان به حل مساله پرداخته است.
منبع: روزنامه اعتماد
مطالب مرتبط
مطهری: ردههای پایینتر از رهبری کاسه داغتر از آش هستند
حواشی نطق فاطمه حسینی در صحن مجلس/ مطهری بلندگو را قطع کرد/ کریمی قدوسی عصبانی شد
تلاش کریمی قدوسی برای ممانعت از قرائت بیانیه فاطمه حسینی
مطهری: باید از احمدینژاد در زمینه تخلفات مالی بازخواست شود
۲۰ تير ۱۳۹۵ - ۰۶:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]