واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: آموزش ایجاد برق چشم در عکاسی پرتره
یک روش بسیار محبوب در عکاسی پرتره به تصویر کشیدن برق چشم در چشمان سوژه شماست. با خواندن مطلب زیر این ترفند را یاد بگیرید.
به گزارش دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگران جوان؛ برق چشم چیست و چرا باید آن را در پرتره های خود داشته باشید؟ یک روش بسیار محبوب در عکاسی پرتره به تصویر کشیدن برق چشم (کچ لایت – catch light) در چشمان سوژه شماست. این درخشش به شما کمک خواهد کرد تا توجه بیننده را به سمت چشمان سوژه خود جلب کرده، و آنها را پُر از حس زندگی کنید. در ادامه این مطلب لنزک، ایجاد برق چشم در پرتره های نور طبیعی را به شما عزیزان آموزش خواهیم داد.
چگونه در پرتره ها برق چشم یا کچ لایت ایجاد کنیم؟
برای ایجاد برق چشم یا کچ لایت، تمام چیزی که شما نیاز دارید یک منبع نور روشن برای منعکس شدن در چشمان سوژه است. این منبع می تواند مصنوعی، مانند یک فلاش، یا طبیعی، مانند نور خورشید باشد. در این مطلب لنزک، بر ایجاد برق چشم در پرتره ها با استفاده از نور طبیعی تمرکز می کنیم.
ایجاد برق چشم – در فضای داخلی
برای ایجاد برق چشم در یک مکان سرپوشیده، تمام کاری که شما باید انجام دهید این است که مطمئن شوید یک منبع نور قابل مشاهده وجود دارد، که در چشمان سوژه شما منعکس خواهد شد.
سوژه خود را در طول روز نزدیک یک پنجره یا درب باز قرار دهید، و مطمئن شوید که یک خط مستقیم بین منبع نور و سوژه وجود دارد، بدون اشیائی مانند مبلمان که نور را مسدود می کنند. سوژه شما نباید مستقیما به منبع نگاه کند، چون نور آن ممکن است بسیار شدید یا ناراحت کننده باشد. نکته مهم این است که منبع نور باید به صورت یک انعکاس در چشمان سوژه قابل مشاهده باشد.
برق چشم در عکس پرتره با نور طبیعی
هرچه سوژه شما به منبع نور (پنجره یا درب باز) نزدیک تر باشد، برق چشم بزرگتر و برجسته تر به نظر می رسد. به دقت در مورد محل سوژه خود نسبت به منبع نور فکر کنید، چون این کار نه تنها بر اندازه و دید برق چشم در چشمان سوژه تاثیر می گذارد، بلکه کل نور چهره سوژه را نیز کنترل می کند.
ایجاد برق چشم – در فضای باز
برای دستیابی به بهترین نتایج در عکاسی فضای باز، تمام کاری که شما باید انجام دهید این است که سوژه خود را طوری قرار دهید که به بزرگترین منبع نور – آسمان – نگاه کند. سوژه را مجبور نکنید که به خورشید نگاه کند، حتی برای یک لحظه کوتاه، چون این کار می تواند باعث درد و آسیب رسیدن به چشم های او شود.
یک روش خوب برای این که سوژه شما رو به بالا نگاه کند، این است که خودتان تنها کمی بالاتر از سوژه قرار گیرید. هنگامی که آنها به لنز شما خیره می شوند، آسمان (پشت سر شما) در چشمان آنها منعکس خواهد شد. به همین دلیل است که من بسیاری از پرتره های فضای بازم را با یک زاویه یکسان می گیرم، که کمی بالاتر از سوژه ام است.
در عکس پایین – پرتره پیرمرد – برای اضافه کردن یک جرقه به آن چشمان فوق العاده به او گفته شده که به لنز دوربین نگاه کند، در حالی که عکاس کمی بالاتر از او قرار گرفته است، و آسمان زیبا در چشمان او منعکس شد.
چه بخواهید و نخواهید، به طور حتم جدا از آن جرقه نور، تصویر خود شما (عکاس) نیز در چشمان سوژه قابل مشاهده خواهد بود. شما می توانید این واقعیت را به یک پرتره خلاقانه (از سوژه خود) و یک سلف پرتره (از خودتان) در یک قاب تبدیل کنید. فقط فراموش نکنید که دوربین را کمی جا به جا کنید، تا اجازه دهید صورت شما قابل مشاهده باشد.
ایجاد برق چشم – در هنگام استفاده از یک رفلکتور
استفاده از رفلکتور در عکاسی پرتره، روش فوق العاده ای است که می تواند به شما کمک کند تا تقریبا در هر موقعیتی، داخل خانه یا در فضای باز، هوای آفتابی یا ابری، برق چشم ایجاد کنید.
رفلکتورها نه تنها به شما اجازه می دهند تا آن جرقه برق چشم را تقریبا در هر جایی ایجاد کنید؛ بلکه کنترل بسیار بیشتری بر روی شدت، رنگ، و جهت آن جرقه نیز به شما خواهند داد.
یک رفلکتور جیبی نقره ای بهترین ابزار برای کار در این پرتره بود، که در یک بعد از ظهر بسیار گرم در ارمنستان گرفته شد.
برق چشم در عکس پرتره با نور طبیعی
رفلکتورها در اندازه ها و رنگ های مختلف عرضه می شوند. برای به دست آوردن بهترین نتایج، از یک رفلکتور جیبی کوجک نقره ای استفاده کنید. چرا؟ چون شما به چیز بزرگتر یا سنگین تر نیاز ندارید. آن رفلکتورهای کوچک سلاح انتخابی کاملی برای ایجاد برق چشم در پرتره های کلوزآپ هستند. رفلکتور را درست در زیر چانه سوژه خود قرار دهید. شما می توانید رفلکتور را با دست چپ خود نگه دارید، یا از سوژه بخواهید آن را نگه دارد.
مرحله بعد: اگرچه استفاده از یک رفلکتور نقره ای قابل توجه ترین کچ لایت را به شما خواهد داد، شما می توانید با استفاده از یک رفلکتور طلائی به پرتره گرما بدهید، که نتیجه یک برق چشم طلائی خواهد شد.
۱۸ تير ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]