واضح آرشیو وب فارسی:نی زار:
نقش نهضت المپیک در ارتقای ورزش
نی زار : کمیته ملی المپیک که سعی در ارتقای سطح آموزش ورزش و تربیت بدنی دارد تاکنون تحولی نوین در ورزش کشورها به وجود آورده است. این کمیته اقدام به تاسیس کمیسیونی کرده است که در فارسی آن را (همبستگی المپیک) می نامند. این کمیسیون با حمایت های مادی و معنوی سعی می کند […]
نی زار : کمیته ملی المپیک که سعی در ارتقای سطح آموزش ورزش و تربیت بدنی دارد تاکنون تحولی نوین در ورزش کشورها به وجود آورده است.
این کمیته اقدام به تاسیس کمیسیونی کرده است که در فارسی آن را (همبستگی المپیک) می نامند. این کمیسیون با حمایت های مادی و معنوی سعی می کند کمیته های ملی المپیک کشورهای عضو را یاری کند تا برپایی دوره های آموزشی گسترده به رشد مناسبی در ورزش دست یابند. از جمله مهمترین دوره ها طرح تربیت مدیران ورزش است که شامل مطالعه نظریه ها و مهارت های لازم تربیتی است که الزاما با تعاریفی از ارزش ها ، نگرش ها و فلسفه های مربوط به ورزش شروع می شود که بر اصلاح روابط بین اشخاص ، توسعه ارتباطات و افزایش مشارکت بسیاری از افراد ، به منظور افزایش فرصت پرداختی به ورزش برای همه مردم از پیر و جوان تمرکز یافته است.
نهضت المپیک چیست؟
نهضت المپیک که توسط پیردوکوبرتن پیشنهاد شده موضوع آن توسعه باشگاه های ورزشی تنظیم شده در قالب بازی های جدید المپیک است و اهداف آن ایجاد یک نظام ورزشی کاملا رقابت آمیز ، که بتواند جوانان را تهییج و ترغیب کند و آرمان آن کمال جویی مشترک همه انسان ها است که باعث ایجاد نهضت جهانی برای حل صلح آمیز منازعات بین المللی می شود.
به نظر کوبرتن بازی های المپیک تنها یک رویداد ورزشی نیست ، بلکه می تواند کانون اصلی یک نهضت عظیم اجتماعی باشد که از طریق بازی و فعالیت ، تکامل انسانی و تفاهم بین المللی را تقویت کند. این کمیته عالی ترین مرجع حل و فصل مسائل غیر فنی مربوط به بازی های المپیک است.
اهداف نهضت المپیک:
مهم ترین اهداف این نهضت عبارتند از : ۱- توانمند کردن ورزش به حدی که قادر به استقلال و تداوم خود باشد ۲- ترویج و توسعه آن دسته از ویژگی های اخلاقی و جسمانی که اساس کار ورزش است ۳- تعلیم و تربیت جوانان از طریق ورزش به منظور ایجاد تفاهم بیشتر بین آن ها و دوستانشان و کمک به ساختن دنیایی بهتر و صلح آمیز تر ۴- انتشار ترویج اصول المپیک در سرتاسر جهان و ایجاد خیرخواهی جهانی ۵- گردهم آوردن ورزشکاران جهان در یک فستیوال عظیم چهار ساله ورزشی و بازی های المپیک.
نشانه های نهضت المپیک:
نهضت المپیک به سه نشانه مهم ، در سراسر جهان شناخته شده است ، حلقه ها ، پرچم ها و شعار. پرچم المپیک و نشانه های آن نمایانگر اتحاد پنج قاره جهان و گردهم آیی ورزشکاران دنیا در بازی های المپیک ، در جوی از رقابت منصفانه ، صادقانه و دوستی صمیمانه است. زنگ حلقه ها آبی ، سیاه ، زرد ، سبز و قرمز در زمینه ای سفید است.
پرچم المپیک که حلقه های پنچ گانه بر آن نقش بسته است ، در پاریس ساخته و اولین بار در سال ۱۹۱۴ به نمایش گذاشته شد. این پرچم برای اولین بار در سال ۱۹۲۰ در استادیوم المپیک در آنتورپ به اهتزاز در آمد.
شعار سریعتر ، بالاتر و قویتر نیز در پرچم المپیک نقش بسته است . این شعار توسط کشیشی به نام دیدن (didon) که معلم و دوست دوکوبرتن بود مطرح شد.
سرود المپیک:
سرود المپیک در سال ۱۹۵۷ توسط کمیته بین المللی المپیک انتخاب شد. آهنگ آن در سال ۱۸۹۶ توسط اسپیر وسامارا ساخته شد و با تکخوانی کاسیتس پالاماس اجرا شده است.
وظایف هیات اجرایی کمیته بین المللی المپیک:
۱- نظارت بر اجرای ذقیق و درست قوانین ۲- تصمیم گیری در کلیه موارد غیر فنی مربوط به بازی ها و نهضت المپیک ۳- تهیه دستور جلسات کمیته بین المللی المپیک ۴- معرفی افراد صاحب صلاحیت به کمیته بین المللی المپیک برای عضویت در آن کمیته ۵- مدیریت مالی کمیته بین المللی المپیک و تسلیم گزارش سالیانه آن ۶- انتصاب مدیر ۷- قبول مسئولیت نهایی کل دستگاه ۸- تصویب برنامه سازمانی کمیته بین المللی المپیک ۹- ثبت و نگهداری کلیه سوابق کمیته بین المللی المپیک.
آداب و رسوم نهضت المپیک:
الف) شرکت در بازی های المپیک ب) برنامه المپیک ج)سازمان المپیک د) ورزش همگانی ه) همبستگی المپیک و)آموزش ز) هنرهای تجسمی ح) پیروزی و شرکت کردن
اولین سمپوزیوم بین المللی ورزش ، رسانه ها و المپیک گرایی
سیسمو نام اولین سمپوزیوم بین المللی ورزش ، رسانه ها و المپیک گرایی است که در سال ۱۹۸۴ در لوزان برگزار شده است.
۳۹۷ شرکت کننده ای که از سراسر جهان در این سمپوزیوم حضور داشتند به موضوع تامین ابزار و امکانات برای مخابره و گزارش بازی های المپیک توجه خاصی کرده و در عین حال اهداف وسیعتر نهضت المپیک را نیز مورد بررسی قرار دادند.
بخش مهمی از بازی های المپیک ترویج غرور و هویت ملی بر پذیرش ویژگی چند ملیتی بازی ها و نهضت المپیک تاکید و به تعریف اجزا و عناصر مسابقات کمک می کند.
فرد کلانین گفته است: جدا کردن ورزش و سیاست ممکن نیست ولی حفاظت از ورزش در مقابل استثمار سیاسی باید ممکن باشد. نویسنده: دکتر علیرضا راهبر کیخا ژاله – عضو هیات علمی دانشگاه آزاد
۱۵ تیر, ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نی زار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]