واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: تامسون رویترز: روابط دانشگاهی میان ایران و آمریکا یا ایجاد شبکه جاسوسی؟
تامسون رویترز در مطلبی به بررسی تلاش دانشگاههای آمریکایی برای برقراری رابطه با ایران پرداخت.
به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان پایگاه خبری تامسون رویترز در مطلبی نوشت: درست کمی قبل از توافق هسته ای ایران در سال گذشته، نمایندگان 5 دانشگاه آمریکایی برای برقراری مجدد روابط علمی-آموزشی به تهران سفر کردند. این گروه شامل نمایندگانی از دانشگاه های آمریکایی، از جمله دانشگاه راتگرز و دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، بود که برای تبادلات علمی و آموزشی به تهران آمدند و ادعا کردند تمایلی دوجانبه برای برقراری این ارتباط وجود دارد.
ماجرا از آنجا دردسرساز شد که آلن گودمن، رئیس این هیئت دانشگاهی، یکی از اعضای سابق آژانس اطلاعاتی آمریکا (سیا) بود و همین امر در رسانه ها جنجال زیادی به پا کرد. برخی رسانه ها در ایران اعلام کردند این بازدید به قصد ایجاد یک شبکه جاسوسی و زیر نظر گرفتن دولت ایران انجام شده است.
مقامات آمریکایی مدعی شدند این سفر بدون دخالت دولت آمریکا صورت گرفته است. گزارش ها و اخبار منتشر شده از بازدید این هیئت آمریکایی، باعث سردی روند از سرگیری روابط دانشگاه های دو کشور شد.
آلن گودمن، که سابقه فعالیت هایش در سازمان اطلاعاتی آمریکا را در بیوگرافی آنلاین خود آورده است، درخواست های مکرر برای مصاحبه در این خصوص را نپذیرفت. سازمان اطلاعاتی آمریکا (سیا) نیز از اظهار نظر در این خصوص طفره رفت. وزارت خارجه دو کشور ایران و آمریکا نیز در این خصوص اظهار نظری نکردند.
در ایران نیز موافقان ایجاد رابطه با آمریکا با افراد و نهادهای اصول گرا بر سر این مساله کشمکش داشتند. اصول گرایان با جاسوسی دانستن اقدامات آمریکایی ها، معتقدند هرگونه رابطه با آمریکا به ضرر ایران و جمهوری اسلامی است.
در ادامه این مطلب آمده است: ایرانی ها نسبت به دخالت خارجی در امور کشورشان به شدت بی اعتماد و حساس هستند. این بی اعتمادی ناشی از وقایع تاریخی مختلف در این کشور است. از جمله این وقایع میتوان به استثمار نفت ایران از سوی دولت انگلیس، کودتای نظامی با همکاری آمریکا برای برکناری مصدق و دخالت خارجی در زمان حکومت ظالمانه محمدرضاشاه پهلوی اشاره کرد.
در ادامه این مطلب آمده است: گفته می شود این هیئت دانشگاهی به دعوت محمد جواد ظریف به ایران آمده بود؛ اما وزارت خارجه این خبر را تایید نکرده است. سخنگوی «مؤسسه آموزش بین المللی» اظهار کرد این گروه به دعوت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به ایران آمد.
مقامات آمریکایی مدعی شدند آلن گودمن بیشتر عمر خود را صرف فعالیت های آموزشی کرده است و به عنوان یک تحلیلگر در سازمان اطلاعاتی آمریکا فعالیت داشته است و نه به عنوان یک عامل جاسوسی.
یکی از تحلیلگران سازمان اطلاعاتی آمریکا (سیا) ادعا کرد هشدار برخی افراد و نهادهای ایرانی در خصوص اقدامات جاسوسی آمریکا، تنها بهانه ای برای خودداری از برقراری مجدد رابطه با واشینگتن است.
مقامات آمریکایی ادعا می کنند برقراری روابط دانشگاهی بین دو کشور به سود دانشجویان ایرانی است. تعداد دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در دانشگاه های آمریکا در سال های 2013 و 2014 حدود 10 هزار نفر بوده است.
۱۵ تير ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]