واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: چرا سعودیها پرخاشگری میکنند؟ بین الملل > خاورمیانه - پایگاه خبری "شئون خلیجیه" در تحلیلی نوشته است: عربستان باید از دیپلماسی خشن خود دست بردارد.
به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایرنا، پایگاه خبری شئون خلیجیه امروز (سه شنبه) در گزارشی با عنوان " چرا عربستان باید از دیپلماسی خشن خود دست بردارد" به تحلیل وضعیت و جایگاه رو به ارتقاء جمهوری اسلامی ایران در میان کشورهای اسلامی و غربی و نیز تضعیف موقعیت رژیم سعودی به دلیل حمایتش از وهابیت پرداخت. در این گزارش آمده است: اختلاف های اساسی بین اتحادیه اروپا و عربستان سعودی ٬ مانع آن می شود که عربستان سعودی آینده خوبی را در منطقه و جهان برای خود رقم بزند. شئون خلیجیه افزود :از نظر ریاض تصمیم اتحادیه اروپا برای پایان دادن به تحریم های هسته ای ایران، موضع ایران را در تحقق اهداف منطقه ای تقویت می کند ٬امری که سعودی ها آن را یک تهدید بالفعل تلقی می کنند. براساس این گزارش، عربستان سعودی به حمایت غربی ها و آمریکایی ها از خود به مثابه تضمینی اساسی علیه ایران می نگرد و سعودی ها نگرانند از اینکه آمریکایی ها خود را از منطقه خلیج فارس عقب بکشند و اروپا نیز تمایلی برای پر کردن جای خالی امنیتی آنها را نداشته باشد بلکه حتی با ایرانی ها علیه منافع سعودی ها همپیمان نیز بشود. در ادامه این گزارش آمده است: اینجا است که وقتی اروپایی ها از عربستان سعودی به دلیل شروع جنگ علیه مردم یمن انتقاد می کنند ٬سعودی ها خواهان درک نگرانی آنها و سوق دادن ایران به انزوای مجدد هستند و برهمین اساس بود که در سفر اخیر موگرینی دبیر سیاست خارجی اتحادیه اروپا به عربستان، به وی اجازه دیدار با ملک سلمان٬پادشاه این کشور و دیگر مقام های بلندپایه را ندادند و با این کار خود خواستند پیام خشم خود را از بهبود روابط بروکسل با تهران ابلاغ نمایند. این پایگاه خبری افزود: با همه اینها ٬خشم و ناامیدی پیوسته و در درازمدت ٬جایگزین خوبی برای دیپلماسی نیست بلکه ممکن است به منافع سعودی ها ضربه وارد کند. ریاض باید تصمیم اتحادیه اروپا برای عادی سازی روابط با ایران را به عنوان تصمیمی استراتژیک درک کند چرا که ایران یکی از ارکان مقابله با بحران های اساسی محسوب می شود که اروپا با آن درگیر است ؛ این بحران های عبارتند از "عبور از دوران سخت اقتصادی" تهدید تروریسم و موج بی رویه مهاجرت " که اتحادیه اروپا تمایل شدیدی به حل آنها با کمک ایران دارد. شئون خلیجیه افزود: بازار بزرگ ایران فرصت بسیار شگفت انگیزی برای شرکت های اروپایی است که نمی توانند آن را نادیده بگیرند چرا که ایران در ردیف 18 اقتصاد بزرگ جهان از نظر قدرت خرید قرار دارد و تنها اقتصاد بزرگی است که خارج از سازمان تجارت جهانی قرار گرفته و بروکسل نیز اعلام کرده که تمایل دارد ایران وارد سازمان تجارت جهانی بشود. ایران در زمینه مبارزه با تروریسم و گروه تروریستی داعش و القاعده در عراق نیز در کنارآمریکا فعالیت می کند به طوری که همگام با نیروهای عراقی ٬موفقیت های خوبی را در بیرون راندن این گروه تروریستی از استان الانبار داشته اند کما آنکه اتحادیه اروپا نیز مشارکت ایران را به عنوان یکی از ارکان اساسی در حمایت جامعه بین المللی در حمایت از سوریه تلقی می کنند.
این پایگاه خبری عربی افزود: بنابراین رابطه دوستی بین اتحادیه اروپا با ایران در امور امنیتی منطقه برکسی پوشیده نیست و امری نامعقول است که آنها این ارتباط استراتژیک را فدای خواسته های سعودی ها کنند، به همین دلیل بود که اتحادیه اروپا در 25 ژوئن گذشته ٬ صراحتا اعلام کرد که تلاش خود را برای برقراری موازنه بین کشورهای خلیج فارس و ایران در حل بحران های منطقه ای و مبارزه با تروریسم به کار خواهد گرفت. این پایگاه خبری ادامه داد: سعودی ها به جای اینکه به چشم تهدید به مشارکت ایران با کشورهای غربی نگاه کنند ٬بایستی آن را یک فرصت تلقی نمایند هرچند که انتخاب دیگری هم ندارند چرا که انزوای ایران یک گزینه واقعی و عملیاتی نیست. در ادامه این گزارش آمده است: هیلاری کلینتون نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که موضعی تندتر از دولت اوباما اتخاذ کرده است٬به محض انتخابش ٬یک طرح اقدام مشترک فراگیر را با ایران و منطقه در پیش خواهد گرفت. شئون خلیجیه اضافه کرد: در نتیجه ٬سعودی ها از فشار وارد آوردن بر اعضای اتحادیه اروپا مانند انگلیس و فرانسه که حتی رابطه خوبی هم با ریاض دارند٬ سودی نخواهند برد چرا که آنها تمایل شدیدی به ارتباط با تهران دارند، علاوه بر آن، افکار عمومی اتحادیه اروپا نقش تهدید آمیز امروز وهابی های مورد حمایت سعودی ها در این منطقه را درک کرده و آن را می فهمند و بر همین اساس است که کار برای سیاستمداران اروپایی برای نزدیک شدن به سعودی ها بسیار مشکل و پرهزینه خواهد بود. " همه تلاش های سعودی ها در تشکیل جبهه سنی علیه ایران تاکنون به شکست انجامیده و جنگ ریاض علیه مردم یمن نیز برای جامعه جهانی قانع کننده نبوده است، کشورهای بزرگ سنی مذهب مثل ترکیه، پاکستان و مصر همواره از اینکه زیر چتر سیاست سعودی ها بروند ٬متردد بوده اند حتی کشورهای کوچک خلیج فارس نیز روابط ویژه و خاصی با تهران دارند و همیشه خود را مقید نمی دانند که در کنار ریاض باقی بمانند، بر همین اساس است که سعودی ها ضروری و مهم می دانند که به اصلاحاتی داخلی دست بزنند و در همین راستا بوده که طرح چشم انداز 2030 را مطرح کردند تا بتوانند آینده ای امن و آرام را برای این کشور رقم بزنند. پایگاه خبری شئون خلیجیه در پایان نوشت: به هرحال مصلحت و حکمت ایجاب می کند که دیپلمات های سعودی در شیطنت کردن در رابطه با ایران غرق نشوند و به جای آن شایسته است که عربستان سعودی از روابط جدید و نو اتحادیه اروپا با تهران برای ایجاد نوعی نظام امنیتی منطقه ای فراگیر که مورد حمایت اتحادیه اروپا نیز هست، استفاده کنند و برای ایجاد روابط سازنده در جهت کاهش بحران ها و تنش ها بین ایران و عربستان سعودی تلاش نمایند. 5252
کلید واژه ها: عربستان - ایران و عربستان -
سه شنبه 15 تیر 1395 - 10:40:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]