واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
پشت پرده رياست مجدد كاظم جلالي در مركز پژوهش ها؛
چرا عارف رئیس مرکز پژوهشها نشد؟!
نتیجه رقابت شکل گرفته میان علی لاریجانی و محمدرضا عارف در دوازدهم خرداد، به سود رئیس مجلس نهم تمام شد و بار دیگر کرسی ریاست به لاریجانی رسید، از همان روز گمانه زنیها بر سر گزینه مرکز پژوهشها شروع شد و تقریبا همه بر این موضوع که گزینه بعدی برای مرکز پژوهشهای مجلس محمدرضا عارف است، نوعی اتفاق نظر داشتند و حتی این گمانهها تا آنجا تقویت شد که در فضای غیر رسمی گفته میشد، لاریجانی شخصا پیشنهاد ریاست مرکز پژوشها را به عارف داده است اما او آن را نپذیرفته یا در حال اندیشیدن به ابعاد این موضوع است. درست بعد از گذشت دو روز از ماجرای تعیین هیات رئیسه، کمیسیونهای تخصصی مشخص شد. گزینه ریاست مرکز پژوهشها نیز هیچ تغییری نکرد و کاظم جلالی بار دیگر راهی این ساختمان شد. حال حاشیه مرکز پژوهشها و گزینش ریاست آن در حالی پررنگ میشود که هنوز اما و اگرها بر سر کاندیدا نشدن عارف در کمیسیون آموزش به قوت خود باقی است.
روز نو : نتیجه رقابت شکل گرفته میان علی لاریجانی و محمدرضا عارف در دوازدهم خرداد، به سود رئیس مجلس نهم تمام شد و بار دیگر کرسی ریاست به لاریجانی رسید، از همان روز گمانه زنیها بر سر گزینه مرکز پژوهشها شروع شد و تقریبا همه بر این موضوع که گزینه بعدی برای مرکز پژوهشهای مجلس محمدرضا عارف است، نوعی اتفاق نظر داشتند و حتی این گمانهها تا آنجا تقویت شد که در فضای غیر رسمی گفته میشد، لاریجانی شخصا پیشنهاد ریاست مرکز پژوشها را به عارف داده است اما او آن را نپذیرفته یا در حال اندیشیدن به ابعاد این موضوع است. درست بعد از گذشت دو روز از ماجرای تعیین هیات رئیسه، کمیسیونهای تخصصی مشخص شد. گزینه ریاست مرکز پژوهشها نیز هیچ تغییری نکرد و کاظم جلالی بار دیگر راهی این ساختمان شد. حال حاشیه مرکز پژوهشها و گزینش ریاست آن در حالی پررنگ میشود که هنوز اما و اگرها بر سر کاندیدا نشدن عارف در کمیسیون آموزش به قوت خود باقی است.
عارف پای همه چیز ایستاده است
وقتی عارف برای کرسی ریاست کمیسیون آموزش و تحقیقات پیش قدم نمیشود و زاهدی تنها رقیب باقی میماند، اما و اگرها بر سر این موضوع تقویت میشود که دلیل رفتار عارف چه بود. طبیعی است در این بین پای شایعات نیز به میان بیاید؛ مانند چیزی که روز گذشته مبنی بر دلخوری عارف از برخوردها در مجلس مطرح شد. «محمد جواد فتحی» در مورد صحت این موضوع به «همدلی» گفت: آقای عارف با صداقت و با نجابت پای همه حرفهایی که زده است ایستاده است. وی ادامه داد: شاید ما در مقابل آنهایی که بداخلاقی میکنند و فنون بازیگری را به خوبی میدانند شکست بخوریم، اما به اصول اخلاقی پایبندیم و مطمئنا بهره آن را خواهیم دید و طرف مقابل هم میتواند بازیهای سیاسی خود را ادامه دهد و در پایان هم موفق باشد. وی افزود: آقای دکتر عارف یک فرد کاملا اخلاقی است وحاضر نیست فضیلتهای اخلاقی و دینی را کنار بگذارد، تا به جای آن یک منصب چند روزه دنیا را به دست بیاورد.
بازی هیات رئیسه با مرکز پژوهشها
نماینده اصلاحطلب مردم تهران در مورد مرکز پژوهشهای مجلس و انتخاب رئیس آن گفت: من فکر میکنم دوستان هیات رئیسه بار دیگر وارد بازی شدند، یعنی اعلام کردند متقاضیان نامنویسی کنند که من ثبت نام کردم. اما بعدها احساس کردم شاید این موضوع برای آن باشد که توجیهی برای خود بخرند. از این بابت که عنوان کنند آقای دکتر عارف برای مرکز پژوهشها ثبت نام نکرد، پس نباید انتظار داشت رئیس مرکز پژوهشها شود.
از من مدارک خواستنند و اعلام کردند ساعت 11 آنجا حاضر شوم و برنامه ارائه کنم، در حالی که همه چیز واضح و مسلم بود که رئیس آن از قبل تعیین شده است، اما فقط خواستم ثابت کنم که این مسئله موضوعی از پیشتعیین شده بود؛ در صورتی که میتوانم به جرئت ثابت کنم که قابلیتهای بیشتری نسبت به برخی افراد داشتم و سابقه اجرایی و علمی من این را تایید میکرد.
فتحی در پاسخ به این سوال که چه کسانی برای مرکز پژوهشها ثبت نام کردند، گفت: آقای دکتر رحیمی جهانآبادی و آقای دکتر کواکبیان را شنیدم که ثبت نام کرده بودند، البته آقای دکتر کواکبیان را ندیدم که ثبت نام کرده باشد، اما آقای دکتر جلالی و آقای دکتر رحیمی را دیدم که برای جلسه هیات رئیسه آمده بودند.
وقتی به عارف تعارف هم زده نشد
تنها محمدجواد فتحی نبود که به موضوع انتخاب مرکز پژوهشها انتقاد داشت، بلکه مصطفی کواکبیان از دیگر نمایندگان اصلاحطلبی بود که انگشت انتقاد خود را به سمت هیات رئیسه و مرکز پژوهشها نشانه رفت. کواکبیان درباره دلایل عدم نامزد شدن دکتر محمدرضا عارف برای ریاست مرکز پژوهشها، در هیات رئیسه مجلس توضیحاتی ارائه داد. وی به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: برخی سناریوها از قبل برای ریاست مرکز پژوهشهای مجلس چیده شده بود. اعضای هیات رئیسه مجلس هیچ تعارفی برای ریاست این مرکز به عارف نداشتهاند تا زمانی که هیچ تعارفی به عارف در این رابطه نشده، دلیلی برای نامزد شدن وی برای مرکز پژوهشهای مجلس وجود ندارد. لازم به ذکر است کاظم جلالی نماینده مردم تهران برای دومین بار با تصمیم هیات رئیسه مجلس به ریاست مرکز پژوهشهای پارلمان انتخاب شد.
به جای پر کرد کمیسیون حقوق قضایی، مرکز پژوهشها را دریابید
یکی از موضوعاتی که با مطرح شدن مرکز پژوهشها بیشتر مورد سوال قرار گرفت آن است که تا چه حد به این مرکز تخصصی نگاه شده است؟! در این راستا محمدجواد فتحی به همدلی گفت: به نظرم اکنون که مجلس با کمبود حقوقدان مواجه است، باید این مرکز تبدیل به پایگاهی برای حقوقدانها میشد؛ وی ادامه داد: وقتی از من درمورد برنامههایم سوال شد، آنجا اعلام کردم من از تمام ظرفیتهای دانشگاه تهران در رشتههای حقوق و سایر علوم استفاده میکنم و آن مرکز پژوهشها را تقویت کنم و به محلی تبدیل کنم که بتواند به مجلس برای تصویب قوانین محکم، کمک کند.
وی تاکید کرد: 27 روز از تشکیل مجلس دهم میگذرد و نزدیک به 40مصوبه مجلس از شورای نگهبان برگشت خورده است، این قانونگذاری مایه تاسف است، لذا وقتی چنین خلایی در مجلس احساس میشود به جای اینکه کمیسیون حقوق قضایی را پر کنید، مرکز پژوهشها را پایگاه و جایگاهی برای کمک به قانونگذاری قرار دهید.
فتحی اظهارداشت: بیش از 20سال در دانشگاه تهران عضو هیات علمی هستم، رئیس دانشکده بودم، قائم مقام پردیس بودم، میتوانستم از این فرصت استفاده کنم، بهتر نبود اجازه میدادند فکر نو وارد مرکز پژوهشها شود تا شاید تغییراتی در این مرکز انجام گیرد. سالی که ریاستم در دانشگاه به اتمام رسید گفتم اجازه دهید فردی با فکر جدیدتر و ایدهای تازه وارد شود و امروز در مورد این مرکز نیز احساس میشد که باید تغییراتی برای کارآمدی بیشتر این مرکز صورت میگرفت، مسئلهای که متاسفانه به آن توجه نشد.
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]