واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
اوضاع برای زنان سینمای ایران چطور پیش میرود؟
روز نو : داستان مربوط به گذشته است. مربوط به سخنان فردی که حالا از میان ما رفته است. سخنان مرحوم «فرجالله سلحشور» که در زمان خود با موضعگیریهای گاهی تند مواجه شد. سخنانی توسط فرجالله سلحشور گفته شد که حتی اگر با شخصیت او مخالف باشیم، و حرفهای او را تند، همراه با هتک حرمت و تهمت میدانستیم، حالا با صحبتهایی که برخی از بازیگران و هنرمندان عرصه سینما و تلویزیون کردهاند، بخشی از آن از پرده برون افتاده است و شاید هم مصداق این باشد که «چون پرده بر افتد نه تو مانی و نه من!»
مهرماه سال 1390 بود که ناگاه سخنان عجیب و غریب فرجالله سلحشور، کارگردان سریال یوسف پیامبر و دیگر سریالهای مذهبی روی خروجی بسیاری از رسانهها قرار گرفت که او سینمای ایران را به «فاحشهخانه» تشبیه کرده بود. سلحشور گفته بود: اگر در این سینما آثار مستهجن ساخته شود جای تعجب ندارد، از سینمایی که هدایت آن را بنگاههای صهیونیستی در اختیار دارند و خط و ربط آن توسط آنها داده میشود بیش از این نیز انتظار نمیرود.
او با تاکید بر اینکه هالیوود برای سینمای ما تصمیم میگیرد، این را هم اضافه کرد که: جمهوری اسلامی و مسوولان آن، این سینمای مبتذل را پذیرفتهاند، علما نیز این سینما را پذیرفتهاند و حرفی و اعتراضی ندارند و این امر نشاندهنده آن است که به این ابتذال رأی دادهاند، یعنی این فیلمها مورد قبول مسوولان است و اعتراض ما بیفایده است و داد زدن ما مانند ضدانقلابها و اپوزیسیونها است.
آن روز سخنان سلحشور بر خیلیها گران آمد. برخی از افراد سخنان سلحشور را از اساس تهمت دانستند و برخی هم پاسخهایی در رد حرفهای او دادند اما از همان زمان هر از گاهی، بحث از فساد در سینما و تلویزیون مطرح میشد. گروهی بر این اعتقاد بودند که هرچند فساد به آن شوریها که سلحشور توصیفش کرده در سینمای ایران جا ندارد اما این سینما آنچنان هم پاک نیست.
همین دیروز جدیدترین نوع از این اظهارات منتشر شد؛ «شهرزاد کمالزاده» بازیگر سینما و تلویزیون با یکی از رسانهها به گفتوگو نشست و از اوضاع و احوال کاریاش گفت: در حال حاضر مشغول بازی در سریال تلویزیونی «آرام میگیریم» به کارگردانی روحالله سهرابی و تهیهکنندگی فرهاد گلی هستم و باتوجه به مدت زمانی که پشتسر گذاشتیم فکر میکنم حداقل 6 ماهی تا پایان ساخت این مجموع تلویزیونی باقی مانده است.
او به کمکاریهای اهالی سینما و تلویزیون هم اشاره کرد: من فکر میکنم اصلیترین مشکلی که بازیگران ما این روزها با آن مواجه هستند این است که اصلا دیگر کاری وجود ندارد که بخواهند انجام بدهند، تولیدات در رسانه ملی بهشدت پایین آمده است و از زمانی که ساخت تلهفیلمها متوقف شد بازیگران بهشدت با مشکل کمکاری یا بهتر است بگویم بیکاری مواجه شدند.
اما شاید مهمترین بخش از صحبتهای «کمالزاده» مربوط به حواشی تلویزیون باشد که به نظر میرسد بیشتر از متن اهمیت داشته باشد. سخنانی که با تاسف آغاز شد و از موضوعاتی پرده برداشت که البته پیش از او نیز پرستو صالحی به آن پرداخته بود. کمالزاده گفت: متاسفانه حواشی همچنان در سینمای ما حاکم و در روند کار ما تاثیرگذار است اما 100درصد این کار حواشی نیست ولی این را هم باید بگویم یکسری حواشی این روزها در سینمای ایران وجود دارد که به هیچ عنوان نمیتوان آنها را نادیده گرفت. متاسفانه حیف که نمیتوانم اسم کسی را بیاورم اما کسانی این روزها در سینمای ایران هستند که فضای بهشدت ناسالمی را در این حرفه بهوجود آوردهاند، اما این را هم باید بگویم که به نسبت این نقاط منفی، گروهها و انسانهای خوب و سالم نیز در سینما وجود دارند.
او درباره یکی از بازیگران زن که در مصاحبهای گفته بود به اعتقاد من پیشنهاد بیشرمانه در سینما وجود ندارد و اگر دارد چرا به من نمیدهند! گفت: خطاب به آن بازیگری که این موضوع را مطرح کرده میگویم که به جرأت دروغ میگوید و حتی حاضرم مقابل رویش باز تکرار کنم که دروغ میگوید، اصلا مگر میشود در چنین حرفهای به نام سینما حاشیههای منفی و پیشنهادات بیشرمانه وجود نداشته باشد، نه تنها وجود دارد بلکه تاثیر بهشدت تاثیر منفی در روندکار من و امثال من گذاشته است.
پرستو صالحی ازجمله کسانی بود که پیش از این از فساد در سینمای ایران خبر داده بود، او پس از حرفهایی که درباره فساد دامنهدار در سینمای ایرن زده بود با موجی از انتقادات مواجه شد اما پس از آن با یکی از خبرگزاریها مصاحبه کرد و ضمن پافشاری بر حرفهایش گفت: ما باید جلوی ورود افراد معلومالحال به این حرفه را بگیریم. این موضوع نه به جنسیت ربط دارد و نه به هیچ صنف و قشر دیگری. چیزی که وجود دارد این است که همه، همیشه فقط بازیگران را میبینند و آن کارناوالی که در یکسری از دفاتر سینمایی قبل از پیش تولید به راه میافتد را نمیبینند. ما راجع به کار استاد بیضایی یا استاد کیمیایی حرف نمیزنیم؛ راجع به افرادی سخن میگوییم که به اشتباه وارد این عرصه شدهاند. آدمهایی که نه متخصص هستند و نه مشخص است که از کجا آمدهاند. فقط زمان پیش تولید یک کار، کارناوالی از دختران و پسران زیبا رو شروع میشود و میآیند و میروند. یکی پول برای سرمایهگذاری میآورد، دیگری صورت زیبایی دارد و برخی هم مسایل دیگری را وارد کار میکنند. روابطی که هست و مسایلی که وجود دارد و البته این ماجرا زن و مرد هم ندارد.
مجید مظفری هم این موضوع را در یک مصاحبه تایید کرده و گفته بود: اگر خانمی وارد سینما شود و دو فیلم بازی کند و برود، همین چند بازی کارنامه بدی در زندگی آینده آن خانم میشود، به همین دلیل من اجازه نمیدهم دخترم به سینما وارد شده و بازیگر شود.
ماهایا پطروسیان هم ازجمله تاییدکنندگان وجود فساد در سینما و تلویزیون است. او پیش از این و بعد از آنکه سخنان پرستو صالحی در رسانهها منتشر شد، گفته بود که این سخنان حرف تازهای در سینمای ایران نیست.
آنطور که بیشتر هنرمندان در سخنان خود مطرح میکنند، فساد متعلق به تمام سینمای ایران نیست. برخی از افراد که گفته میشود معلوم نیست چگونه وارد سینما و تلویزیون شدهاند گرفتار این موضوعات هستند و معلوم نیست چه کسی باید پاسخ این میزان از فساد تایید شده را بدهد.
فساد در سینما و تلویزیون وجود دارد، چه بخواهیم و چه نخواهیم، چه ناراحت شویم و لب بگزیم و چه به این بهانه که موضوعات صنفی نباید در ملأ عام مطرح شود آنرا پنهان کنیم. فساد هست و باید با آن مقابله کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]