واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: حجم معاملات در خرداد کاهش یافت؛ مسکن گران شد/ بازار مسکن از رکود خارج شد؟
در خردادماه سال جاری تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران به ۱۵ هزار و ۵۰۰ واحد رسید که در مقایسه با ماه مشابه سال قبل ۰.۶ (شش دهم) درصد کاهش نشان میدهد.
به گزارش نامه نیوز، در شرایطی که بازار مسکن در سال های اخیر در رکود به سر می برد و حجم معاملات در بازار کاهش یافته است آمارهای رسمی نشان می دهد حجم معاملات در 3 ماه نخست سال جاری افزایش یافته و این موضوع می تواند نشاندهنده حرکت بازار به سمت رونق باشد.
عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در این رابطه گفته است در سه ماهه اخیر ۲۱ هزار فقره تسهیلات خرید داشتیم که نسبت به سال گذشته بیش از ۱۴ درصد رشد داشته است. در همین مدت ۱۵ هزار و ۵۰۰ فقره تسهیلات ساخت داشتیم که بیش از ۳۴ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است. این ارقام نشان میدهد که در بخش مسکن اتفاقاتی دارد رخ میدهد.
وی گفته است به اعتقاد من بخش مسکن وارد دوره خروج از رکود شده است نه اینکه بخواهد منتظر آینده باشد. در بخش مسکن نکته مهم این است که بحث عرضه و تقاضا را با هم داشته باشیم که آمارها نشان میدهد این اتفاق رخ داده است؛ چرا که تسهیلات ساخت و تسهیلات خرید با رشد بسیار خوب پیش میرود.
وی کاهش نرخ سود تسهیلات مسکن از ۱۳ به ۱۱ درصد را در افزایش پسانداز برای دریافت وام مسکن موثر دانست و معتقد است بعد از اینکه در ماه مبارک رمضان سود تسهیلات مسکن از ۱۳ به ۱۱ درصد کاهش پیدا کرد، روزانه ۴۰۰ نفر برای پسانداز اقدام میکنند که نشان میدهد اندیشه پسانداز در حال نهادینه شدن است و راه خود را پیدا میکند.
همچنین حامد مظاهریان معاون وزیر راه و شهرسازی گفته است دو اتفاق در خرداد 95 افتاد؛ یکی اینکه تورم تک رقمی شد و به 9.8 درصد رسید و دیگر اینکه نرخ سود کاهش قابل توجهی داشت و به 15 درصد رسید. این امر باعث شد افرادی که سرمایه های خود را در بانک گذاشتند به سرمایهگذاری در بازارهای دیگر از جمله مسکن توجه کنند. از اثرات این دو اقدام مثبت، افزایش معاملات و افزایش جزئی در قیمت بود که قیمت مسکن حدود 5 درصد افزایش یافت.
وی با بیان اینکه عوامل مختلفی در بازار مسکن تاثیر می گذارند که نرخ سود می تواند بخشی از این مساله را نمایندگی کند، می گوید در سه سال گذشته نرخ مسکن تقریبا ثابت بود و اگر تورم را محاسبه کنیم می توان گفت ارزش ملک 30 درصد کاهش یافته است. بنابراین افزایش 5 درصدی قیمت مسکن هنوز کمتر از تورم است اما این نشان می دهد که مسکن در حال خروج از رکود است.
اما در این شرایط یک نکته قابل توجه است. بر همین اساس بررسی ها نشان می دهد تقاضا برای دریافت تسهیلات ساخت مسکن تقریبا دو برابر تقاضا برای تسهیلات خرید است و این می تواند به این معنی باشد که سازندگان مسکن به آینده بازار مسکن امیدوار هستند و با این اقدام به دنبال این هستند که با خروج رکود در بازار بتوانند از حباب احتمالی قیمت نهایت استفاده را ببرند.
همچنین در خردادماه سال ۱۳۹۵ تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران به ۱۵ هزار و ۵۰۰ واحد رسید که در مقایسه با ماه مشابه سال قبل ۰.۶ (شش دهم) درصد کاهش نشان میدهد. با این حال قیمت مسکن در پایتخت ۳.۵ درصد رشد داشت که حدود یک سوم نرخ تورم محسوب میشود و میتوان گفت منحنی این بخش رو به پایین است. این افزایش قیمت نیز می تواند امیدواری سازندگان مسکن به افزایش قیمت ها را افزایش دهد.
۱۴ تير ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]