واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: راز ماندگاری نامگذاری روزجهانی قدس چیست؟ وبلاگ > لاسجردی، حسن - از سال 1358 (1980) که امام خمینی (ره) آخرین جمعه ماه رمضان را روزجهانی قدس اعلام کرده، بیش از 37 سال می گذرد و هر سال این روز تاریخی با اهمیت و شکوه بیشتری برگزار می شود.
این روز جهانی اکنون همه ساله در سراسر ایران قبل از برگزاری مراسم نماز جمعه در آخرین جمعه ماه رمضان با راهپیمایی و تظاهرات مردم در حمایت از فلسطین برپا می شود و در بسیاری از کشورهای اسلامی نظیر لبنان، اندونزی، مالزی، پاکستان، ترکیه، بحرین، عراق و برخی کشورهای غیر اسلامی همانند انگلیس و آمریکا مردم در حمایت از فلسطین تظاهرات برگزار می کنند. حال با توجه به جهانی شدن روز قدس و برپایی این مراسم سیاسی در بسیاری از کشورهای جهان از سوی مردم، تشکل ها و موسسات مردم نهاد (NGO) و حتی احزاب و گروههای سیاسی- حزبی این سوال مطرح است که چرا این روز جهانی هر سال گسترده تر و باشکوهتر از گذشته برگزار می شود و دلیل اصلی تمایل و اشتیاق ملل مختلف دنیا به این موضوع چیست؟ برای پاسخ به این سئوال بنیادین می توان دهها دلیل و عامل شمرد ولی در این مقاله به طور خلاصه به چند دلیل مهم اشاره می شود: 1- برگزاری باشور و نشاط هر ساله روز جهانی قدس نشان می دهد که انگیزه امام خمینی(ره) در مبارزه با استکبار و نظام سلطه به درستی هدفگذاری شده و این نگاه راهبردی هر سال دقیق تر و عمیق تر می شود. 2- رهبر انقلاب بر این باور بوده که هر نوع مبارزه با مظاهر و هواداران آمریکا می تواند به معنای مبارزه با سیاستهای جاه طلبانه کاخ سفید باشد و لذا این سیاست هنوز ادامه دارد! 3- کمک و دستگیری از محرومان و مستضعفان جهان و مظلومان یکی از اصول اساسی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران از نگاه امام خمینی(ره) بود و اینک پس از 38 سال از پیروزی انقلاب این اصل مهم توسط دوستداران امام دنبال می شود. 4- دوراندیشی رهبر انقلاب در نجات یک سرزمین اسلامی از دست غاصبان و اشغالگران از جمله نکاتی است که در دنیا بدلیل زشتی پدیده اشغال مورد توجه افکار عمومی است و این نگاه عمیق هر سال در روز قدس مورد تائید قرار می گیرد. 5- روز جهانی قدس روز به صحنه آمدن قدرت کشورهای اسلامی و مسلمانان در قبال سیاست تهدید و ارعاب رژیم صهیونیستی است و لذا امام خمینی(ره) این روز را روز بازگشت عظمت و عزت و قدرت جهان اسلام در برابر اسرائیل طراحی کرده است. 6- سیاست اسرائیل در چند دهه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی مبتنی بر سرکوب و شکست همه رقبای عرب و غیر عرب بوده است که در 4 جنگ معروف اعراب و اسرائیل به نمایش درآمده ولی حضرت امام (ره) بر این باور بود که باید روح جدیدی در مبارزات علیه اسرائیل شکل بگیرد که اساس آن معنویت باشد. و برای همین مشاهده می شود که مبارزات اعتقادی در سرزمین های اشغالی علیه اسرائیل شکل گرفته و تا امروز مردم فلسطین موفق به تشکیل یک جبهه مقاومت پیروزمندانه در قبال تل آویو شده اند. 7- ایجاد انسجام و همگرایی اسلامی در برابر اسرائیل پس از چند دهه شکست و واگرایی از جمله اهداف روز جهانی قدس بوده که حضرت امام فرمود اگر مسلمانان هر یک، یک سطل آب بریزند اسرائیل را آب خواهد برد. 8- در نگاه امام خمینی(ره) بعنوان یک رهبر حاضر در جهان اسلام مواجهه با اسرائیل یک اصل اساسی بوده چرا که این رژیم سرطانی در تلاش برای اضمحلال و فروپاشی جهان اسلام تلاش می کند و لذا برای مقابله مبارزه همیشگی ضرورت دارد.
سخن آخر اینکه نوآوری و ابداع حضرت امام (ره) در روزگار خویش چشم انداز بلندی در قبال نگاه مردم جهان برای مبارزه با اسرائیل ارائه داد که تاکنون آثار مهمی داشته و این فرآیند می تواند به تفکر " اسرائیل باید از بین برود" منتهی شود.
کلید واژه ها: قدس - بیت المقدس - روز قدس -
شنبه 12 تیر 1395 - 13:55:50
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]