واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: انگليس ديگر ملزم به اجراي تحريمهاي اتحاديه عليه ايران نيست
اگرچه هيچ كس با قاطعيت نميداند كه انگليس با خروج از اتحاديه اروپا بايد منتظر چه عواقبي باشد اما ...
اگرچه هيچ كس با قاطعيت نميداند كه انگليس با خروج از اتحاديه اروپا بايد منتظر چه عواقبي باشد اما به هر حال به نظر ميرسد لندن به خصوص در عرصه سياست خارجي و امنيتي از اين به بعد ديگر ملاحظات اروپايي را كنار گذاشته و احتمالاً رأساً و حتي شايد در هماهنگي آشكارتر با امريكا عمل كند. از زمزمههاي كنار گذاشتن تحريمهاي اروپايي ايران گرفته تا اقدامات مداخلهجويانه بيشتر در عراق و سوريه از نشانههاي زودهنگام جدايي مسير لندن از بروكسل است.
به گزارش خبرگزاري تسنيم، به دنبال رأي مردم انگليس به جدايي از اتحاديه اروپا، احتمال اينكه لندن به زودي تصميم به كنار گذاشتن تحريمها براي گسترش تجارت با ايران بگيرد افزايش يافته است. پايگاه خبري بيزينس تايمز در اين باره نوشت: «هرچند امريكا و ديگر كشورهاي اروپايي ميتوانند با ايران تجارت كنند، اما تجارت با انگليس پس از ترك اتحاديه اروپا احتمالاً از بسياري جهات آسانتر خواهد شد، زيرا لندن ديگر متعهد به مقررات تعيين شده از سوي بروكسل نخواهد بود.» در ادامه اين گزارش آمده است: «برخي تحريمها عليه ايران كه در دو دهه گذشته از سوي اتحاديه اروپا برقرار شده، پس از جدايي انگليس از اتحاديه، لزوماً درباره اين كشور قابل اعمال نخواهد بود.» اين گزارش ميافزايد، گرمتر شدن روابط بين انگليس و ايران ميتواند موجب تقويت روابط اقتصادي بين دو كشور پس از خروج انگليس از اتحاديه اروپا شود. اين پايگاه خبري امريكايي همچنين تأكيد كرده كه تأثيرات تحريمهاي امريكا عليه ايران با تغييرات رخ داده در روابط انگليس و اتحاديه اروپا دستخوش تغيير نخواهد شد. وكلاي مؤسسه شپارد مولين در نيويورك گفتند: «يك انگليس غير عضو اتحاديه اروپا همچنان قادر خواهد بود به طور كلي با ايران تجارت كند تا زماني كه اين معاملات مستلزم دخالت بانكهاي امريكايي، دلار امريكا يا شهروندان امريكايي نباشد.» بر اساس اين گزارش انگليس در موقعيتي است كه بتواند موافقتنامهاي با ايران در زمينه انرژي منعقد كند. وي افزود: «با توجه به اجراي توافق هستهاي از اوايل امسال، اتحاديه اروپا قبلاً شروع به لغو تحريمها عليه ايران كرده و به دنبال فرصتهاي جديد انرژي در اين كشور است.» «در ماه ژانويه ممنوعيت معاملات مالي با ايران از جمله انتقال پول بين مؤسسات مالي و افراد برداشته شد. تجارت نفت و گاز بين ايران و اتحاديه اروپا مجدداً برقرار خواهد شد، در حالي كه تحريمها در زمينه كشتيسازي، بيمه و هوانوردي نيز برداشته شده است.»
اعزام 250 سرباز به عراق
اولين نشانههاي جدايي انگليس از اتحاديه اروپا احتمالاً تحركات بيشتر اين كشور در عرصه سياست خارجي به خصوص در خاورميانه خودنمايي ميكند. روزنامه اينديپندنت انگليس در شماره روز جمعه نوشت: وزارت دفاع اين كشور قصد دارد 250 سرباز را به عراق براي كمك به ارتش اين كشور براي جنگ با داعش بفرستد و پيشمرگهاي اقليم كردستان را نيز به سلاح و تجهيزاتي معادل 12 ميليون پوند مجهز كند. به نوشته اينديپندنت اين تصميم وزارت دفاع انگليس به دنبال پيروزيهاي اخير ارتش عراق در جنگ فلوجه صورت گرفته و قرار است 50 تن از اين سربازان، نيروهاي ارتش عراق را در پايگاه عين الاسد در غرب اين كشور آموزش بدهند. آموزشها بر افزايش سطح آمادگي نيروي زميني عراق و توانايي افراد براي خنثيسازي بمبها متمركز است. اينديپندنت همچنين نوشت: نيروي هوايي انگليس در بيش از 900 حمله هوايي عليه مقرهاي داعش شركت داشته است.
كيسينجر: فرصتي براي امريكاست
وزير خارجه پيشين امريكا و استراتژيست معروف معتقد است با خروج انگليس از اتحاديه اروپا، امريكا نقش مهمي در آينده اين قاره سبز ايفا خواهد كرد. «هنري كيسينجر» در جديدترين اظهارات خود تصميم انگليس براي خروج از اتحاديه اروپا را «نمونهاي كلاسيك از قانون پيامدهاي ناخواسته» خواند و بر اهميت بينالمللي اين تصميم تأكيد كرد. هنري كيسينجر اظهار داشت: «تأثير خروج انگليس بسيار چشمگير است، زيرا هيجانات ناشي از اين اقدام تنها به انگليس يا حتي اروپا محدود نميشود. واكنش توده مردم به نهادهاي اتحاديه اروپا (همانگونه كه در نظرسنجيهاي عمومي مشخص شد) در اكثر كشورهاي مهم بهويژه فرانسه و اسپانيا مشابه يكديگر است.»
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]