محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831056964
در اجلاس شوراي وزيران صندوق اوپك مطرح شد؛ پيشنهادها و راهكارهاي رييسجمهور كشورمان براي مديريت بهينه بازار انرژي
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: در اجلاس شوراي وزيران صندوق اوپك مطرح شد؛ پيشنهادها و راهكارهاي رييسجمهور كشورمان براي مديريت بهينه بازار انرژي
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
رييسجمهور در بيست و نهمين اجلاس شوراي وزيران صندوق اوپك در شهر اصفهان، خداپرستي ، اخلاق و معنويت را رمز همه موفقيتها و كنار رفتن زورگوييها و خودخواهيها در جهان دانست و تصريح كرد : راه حل نهايي مشكلات جهان، اصلاح نظامات حاكم سياسي و اقتصادي بينالمللي بر اساس عدالت ، انساندوستي ، حفظ كرامت و حقوق انسانهاست .
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، دكتر محمود احمدينژاد همچنين در اين اجلاس پيشنهادهايي براي بهبود و بهينه كردن وضعيت بازار انرژي در جهان از جمله تاسيس بورس جديد نفت با همكاري كشورهاي عضو ، تاسيس بانك اوپك و تاسيس مركزي براي تبادل فناوريهاي توليد و فرآوري نفت ارايه كرد.
متن كامل سخنان رييسجمهور در اين اجلاس به اين شرح است:
بسم الله الرحمن الرحيم
اللهم عجل لوليك الفرج و العافيه و النصر واجعلنا من خير انصاره و اعوانه و المستشهدين بين يديه
آقاي رييس ، وزرا و هياتهاي محترم نمايندگي ، دبيركل محترم صندوق اوپك و اعضاي محترم هيات عامل
خانمها و آقايان
خداوند را سپاس ميگويم كه توفيق حضور در جمع شما را عنايت فرمود و ابتدا از همه كسانيكه از راههاي دور و نزديك براي شركت در اين اجلاس رنج سفر را تحمل كردهاند و به اصفهان، اين شهر تاريخي آمدهاند تشكر ميكنم و به آنان خوشامد ميگويم . جمهوري اسلامي ايران خانه دوم شماست و اميدوارم اقامت خوبي در كشور ايران داشته باشيد و با خاطرات خوشي به كشورهاي خود برگرديد.
ما در اينجا جمع شدهايم تا راهكارهاي مناسبي براي فعالتر نمودن صندوق اوپك پيدا كنيم. بديهي است قبل از آن شناخت و ارزيابي وضعيت كنوني اقتصاد جهاني ميتواند ما را در رسيدن به اهدافمان كمك نمايد .
بسياري از مردم اميدوار بودند با افزايش حجم و تنوع اقدامات اقتصادي ، مالي و پولي در سطوح دو جانبه ، چند جانبه و بين المللي و انباشت تجربههاي فراوان ، نظامات كنوني اقتصادي در جهان بتوانند نقش موثري در شكوفايي اقتصادي ، توسعه تجارت ، تقويت بنيه اقتصادي كشورها به خصوص كشورهاي ضعيف ، حفظ ارزش ذخائر و سرمايهگذاريهاي مختلف ، حفظ امنيت و ثبات در بازار ، كنترل نرخها و تورم و بالاخره افزايش رفاه عمومي ، رفع فقر و بيكاري و ترسيم آيندهاي روشن براي همه شهروندان داشته باشند ؛ اما متاسفانه با گذشت زمان علامتهاي منفي بيشتر شده و زنگهاي خطر به صدا در آمده است . بازار ثبات ندارد ، ارزش پول ملي در كشورهاي مختلف متاثر از عوامل گوناگون متلاطم بوده و امكان پيشبينيهاي واقعگرايانه را در برنامهريزي و سرمايهگذاري و هر نوع فعاليت اقتصادي تا حد زيادي سلب نموده است. فاصله كشورها و طبقات فقير و غني زيادتر ميشود .
قيمت مواد اوليه و مواد غذايي روزافزون است .
توليد اقلام مهم و ضروري رو به كاهش است .
ركود اقتصادي و تورم نگرانكننده است .
و مهمتر اين كه دولتها و شهروندان كشورهاي مختلف نميتوانند آيندهاي روشن از نظر اقتصادي و مالي براي خود ترسيم نمايند.
بدون ترديد ادامه وضع موجود قابل دوام نخواهد بود و به تحولات سريع اجتماعي و سياسي در بسياري از نقاط و برهم خوردن موازنات موجود جهاني منجر خواهد شد . در اينجا اين سوال مطرح ميشود علل بروز اختلالات و ناسامانيهاي مزبور چيست ؟
بررسي و شناخت دقيق علل بروز اين پديده منطقيترين راه براي دستيابي به راهحلهاي مناسب است. عدهاي علت را در مسابقه بيفرجام براي افزايش رشد اقتصادي در بسياري از كشورها ، افزايش قيمت مواد اوليه صنعتي ، افزايش قيمت انرژي ، استفاده از محصولات كشاورزي براي توليد سوخت ، كاهش ارزش دلار و تورم جهاني ، تغييرات زيست محيطي ، خشكساليها و افزايش مصرف جهاني جستجو ميكنند . با فرض درست بودن عوامل مزبور سوال اين است كه علت ريشهاي همين عوامل در جهان چيست؟ آيا چنين شرايطي نتيجه طبيعي مدل توسعه جاري در جهان و مكانيزم بازار نيست ؟ يا اين كه عوامل خارج از آن با دخالتها و اعمال سياستهاي خاصي باعث اين وضعيت نگرانكننده شدهاند.
به نظرم پاسخ اين است كه هر دو عامل مؤثر و البته مكمل يكديگرند.
اصولا نظام توسعه و مكانيسم بازار بدون يك كنترل قوي و تعيينكننده مسلط كه روابط را به صورت عادلانه در جهان تنظيم كند فاقد اعتبار و دوام است و امروز از وجود چنين كنترل كنندهاي بيبهره هستيم، و مهمتر دخالتهاي سازمانيافته ، هدفمند و البته مخرب برخي قدرتهاي سياسي و اقتصادي در موازنات اقتصادي و در بازار است .
اجازه دهيد به يك مورد مهم به پردازم . ميدانيد كه كاهش ارزش برابري دلار و افزايش قيمت انرژي دو روي يك سكه هستند كه از عوامل نابسامانيهاي اخير معرفي ميشوند. به راستي علت اين پديده چيست ؟
مي دانيد كه بخشي از كاهش ارزش دلار انعكاسي و بخشي ديگر ارادي است .
امروز برنامهريزان برخي قدرتهاي بزرگ به ناچار براي كاهش تبعات عملكرد ديروز خود و از سوي ديگر براي تحميل اراده خود بر بازار اقدام به كاهش ارزش دلار ميكنند .
سالهاي طولاني تورم و مشكلات اقتصادي برخي از قدرتها از طريق تزريق دلار بدون پشتوانه به اقتصاد جهاني ، به ساير ملتها تحميل شده است و امروز كه ظرفيت جذب اقتصاد جهاني كاهش يافته و ديگران نيز وارد اين ميدان شدهاند اين آسيبها به كانون اصلي توليد آن بازگشت كرده است . تأمين هزينه جنگها و اشغالگريها ، جبران مصارف سنگين و اسراف گونه و همچنين براي پركردن جيب سرمايهداري جهاني از جيب ملتها به طور گستردهاي دلار بدون پشتوانه تزريق شده است، به نحوي كه امروز انعكاس آن در كاهش روزافزون ارزش دلار به خوبي قابل مشاهده است ؛ پديدهاي كه همه روابط اقتصادي جهان را در معرض تلاشي قرار داده است .
در موضوع انرژي نيز دخالتهاي غيرمسئولانه كاملا مشهود است .
در حالي كه رشد مصرف كمتر از رشد توليد است و بازار انباشته از نفت است قيمتها روند تصاعدي خود را طي ميكند و اين وضعيت كاملا مصنوعي و تحميلي است . بسيار روشن است كه دستهاي پيدا و پنهان و با اهداف سياسي و اقتصادي قيمت را به صورت كاذب كنترل ميكنند . به راستي چرا برخي از قدرتمندان و سرمايهسالاران بينالمللي چنين ميكنند . آيا هدف آنها تامين مخارج جنگها و اشغالگريهاست . آيا هدف آنان توجيهپذيركردن سرمايهگذاري روي منابع جديد انرژي در عمق درياها در قطب شمال و يا ساير مناطق است ، يا مسائل ديگري در كار است . از يك سو به صورت مصنوعي قيمت نفت و انرژي و ماليات بر مصرف آن را بالا نگه ميدارند و از سوي ديگر استحصال سوخت از مواد پايه كشاورزي را ترويج مي كنند و همين را بهانه افزايش قيمت مواد غذايي قرار ميدهند و بدتر از آن در برابر توسعه توليد و استفاده از انرژي پاك و ارزان هستهاي صفآرايي ميكنند .
به نام تجارت آزاد از يك سو مقرراتي نظير كاهش تعرفه واردات كشاورزي و بعضا صنعتي را به ملتها تحميل ميكنند و از سوي ديگر با اعطاي يارانه به بخشهاي مزبور در كشور خود كشاورزان و صنعتگران ساير كشورها را از پا درميآورند . از نظر آنان تحميل مناسبات ناعادلانه ولو اينكه منجر به فقر صدها ميليون نفر شود كار آساني است . آنان مرزهاي اخلاقي و انساني را زيرپا ميگذارند.
دوستان!
سوال اين است كه راه چاره چيست؟ آيا با ساز و كارهاي موجود ميتوان زيادهخواهي بيپايان و اشتهاي سيري ناپذير آنها را كنترل كرد. سازوكار سازمان ملل در حالي كه برخي از اين قدرتها براي شوراي امنيت كه بالاترين نهاد تصميمگيري است ، تكليف تعيين ميكنند و از آن استفاده ابزاري مينمايند چگونه ميتواند شرايط را بسامان كند. اصولاً در حالي كه هر كشوري سياستهاي خاص و مبتني بر منافع خود را دنبال ميكند و همزمان ارادههاي مختلف و انگيزههاي گوناگون و بعضاً شيطاني و با امكانات وسيع دست اندركار اعمال سياستهاي ناعادلانه در مناسبات جهاني هستند ، سازوكارهاي موجود چگونه قادر به حل مسائل هستند . اگر قادر به اصلاح بودند آيا وضعيت جهان به اينجا ميرسيد كه آمارهاي رسمي از بيش از يك ميليارد فقير خبر دهند، در حالي كه فقط سرانه جهاني توليد سالانه غلات بيش از چهارصد كيلوگرم به ازاي هر نفر است؛ بنابراين كاملا روشن است كه وضع موجود حاصل انديشه و مديريت ناسالم و سازوكارهاي حاكم ميباشد و اصلاح آن مستلزم تغيير در انديشه و مديريت و نظامات حاكم بر جهان است. در چنين شرايطي ترويج انديشه ديني و انساني و ارزشهاي اخلاقي و حاكميت مديران صالح و عدالتگستر بيش از پيش ضرورت مي يابد؛ مديريتي كه بر پايه سلامت ، عشق به انسانها و خداپرستي استوار باشد . رقابتهاي براي قدرت و ثروت بايد به رقابت براي خدمت و دوستي تبديل شود و ساز و كارهاي عادلانه جانشين مناسبات يكسويه و ظالمانه گردد .
اينك عليرغم گسترش ياس در بسياري از ملتها از ناكارآمدي سازوكارهاي موجود حاكم بر جهان به دليل اهميت مشكلاتي كه با آن مواجه هستيم پيشنهادات زير را ارائه مينمايم :
1- كاهش روزافزون ارزش دلار از مهمترين مشكلات امروز جهاني است، خسارت ناشي از اين امر اقتصاد جهاني به ويژه كشورهاي صادركننده انرژي را تحت تاثير قرار داده است. افزايش نرخ كالاهاي اساسي نظير گندم ، برنج ، دانههاي روغني و انواع فلزات تحت تاثير اين پديدهاند . 6 ماه پيش در اجلاس سران اوپك اعلام كردم قرائن و شواهد فراواني حكايت از تداوم كاهش ارزش دلار دارد و اينك ميبينيم اين پديده همچنان ادامه دارد و در اين فاصله به ارزش ذخائر ارزي كشورهاي اوپك ضربه وارد شده است و لذا پيشنهاد خود را تكرار ميكنم كه بايد تركيبي از ارزهاي معتبر مبناي معاملات نفتي قرار گيرد و يا كشورهاي عضو ارز جديدي را به همين منظور تعريف كنند .
2-تفاوت درآمد توليد و صادركنندگان انرژي با برخي دولتهاي واردكننده نگرانكننده و غيرعادلانه است.
در اين كشورها حدود 70% از نرخ فروش به مصرفكنندگان نهايي ماليات است. اين يك اجحاف آشكار به مصرفكنندگان است. كاهش مالياتها راه برونرفت از تبعات افزايش نرخ انرژي در اين كشورهاست.
3-تهديدها و نا امنيهاي تحميلي ناشي از خودخواهيها و تصميمات دولتهاي زيادهطلب به خصوص در بعضي از مناطق انرژي خيز جهان با ايجاد التهاب رواني در بازار انرژي آثار منفي فزايندهاي بر اقتصاد جهاني تحميل كرده است.
همچنين تامين هزينههاي لشكركشيها از طريق تحميل مالياتهاي سنگين و كاهش ارزش دلار جبران ميگردد . دولتها و ملتها بايد جلوي چنين اقداماتي را سد كنند و آنان را وادار كنند به جاي اشغالگري و جنگ به صلح و دوستي روي آورند و هزينه هاي نظاميگري خود را صرف كمك به مردم فقير كشورهاي خود كنند . اين به نفع همه است .
4-مجددا بر تاسيس بورس جديد نفت با همكاري اعضاء ، تبديل ذخائر ارزي موجود به ارزهاي معتبر و تاسيس بانك اوپك كه ذخائر ارزي و منافع ملي اعضاء را صيانت ميكند تاكيد مي ورزم .
تاسيس بانك اوپك پيشنهاد آقاي چاوز بود كه پشتيباني كامل خود را از آن اعلام ميكنم .
5- تاسيس مركزي براي تبادل فناوريهاي توليد و فرآوري نفت كه تجربيات اعضا را در اختيار يكديگر قرار دهد، مي تواند در كاهش هزينه توليد و كاهش استيلاي ديگران بر منابع نفتي بسيار موثر باشد.
6-بسياري از كشورهاي ضعيف در نوسانات قيمت انرژي دچار خسارتهاي فراوان ميشوند. تقويت صندوق اوپك و تهيه برنامه راهبردي حمايت از اين كشورها يك امر خداپسندانه ، انساني و تاثيرگذار است .
خانمها و آقايان!
راه حل نهايي مشكلات بازگشت به عدالت است . نظامات حاكم سياسي و اقتصادي بينالمللي بايد مبتني بر عدالت ، انسان دوستي و حفظ كرامت و حقوق انسانها اصلاح شوند.
خداپرستي ، اخلاق و معنويت رمز همه موفقيتهاست . در پرتو اين اصول است كه خودخواهيها و زروگوييها كنار مي رود و انسانهاي صالح تربيت ميشوند و با مديريت و حكومت انسانهاي صالح امر جهان اصلاح ميشود . جهان امروز منتظر دگرگوني و اصلاح و صلح و ثبات و برادري است و همه ميتوانيم در ساختن جهاني پر از عدالت و اخلاق و صلح نقش داشته باشيم .
بشريت به آينده اميدوار است و براي زندگي در جهاني پر از عدل و با حاكمان صالح خود را بايد آماده كند .
در پايان از برگزاركنندگان اجلاس و همه حضار محترم تشكر ميكنم و اميدوارم دستاوردهاي اين اجلاس موثر و مفيد باشد .
انتهاي پيام
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 409]
-
گوناگون
پربازدیدترینها