واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
آیا زنان خرافی تر از مردان هستند؟
روز نو : رمالان برای رونق کارشان و برای اینکه اثبات کنند که هستند دست به کارهای عجیبی میزنند به خصوص در حوزه خواستگار فرستادن. مثلا رمالان، خانمی را که جهت بازگشایی بختش به آنها مراجعه کرده را مورد ارزیابی قرار میدهند و از عوامل خودشان برای آن خانم خواستگار میفرستند
نیره توکلی: هرچقدر انسانها احساس کنند که دور از مواضع قدرت هستند و تصمیماتی که میگیرند فاقد تاثیرگذاری است ممکن است به نیروهایی متوسل شوند که به صورت ماوراء زمینی بتواند این قدرت را حداقل از لحاظ روحی برایشان فراهم کند
آفتاب یزد – گروه اجتماعی : یکی در جستجوی آیندهای بهتر حاضر است موش مرده وموی اسب را بخورد و دیگری تمام دارایی مادی و معنویاش را میدهد تا همسری مناسب بیابد. هردوی آنها میپندارند که کلید حل مشکلاتشان در دستان فردی است با ظاهری عجیب و غریب که در زیرزمین مخوف و تاریک اسکان دارد و به او فالگیر میگویند. فرد سودجویی که از سادگی برخی افراد سوء استفاده کرده و پولهای هنگفتی به جیب میزند. اما گاهی هدفشان رسیدن به پول نیست، بلکه اجرای نقشههای سیاه و نابودی خانوادههایی است که در سودای حل مشکلات به دام آنها گرفتار میشوند. در بازار مکاره این رمالان هر شیوه و شگردی که دلتان بخواهد یافت میشود و هر از چندگاهی اخبارجالب توجهی در این زمینه منتشر میشود. مثل همین خبرکه همین چندی پیش سرهنگ ستار خسروی رئیس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی استان اصفهان گفته بود: «برآوردهای ما نشان میدهد 95 درصد افرادی که به رمالها مراجعه میکنند، خانم هستند و همین امر باعث شده تا زمینه سوءاستفاده از آنان فراهم شود.»
برخی زنان خرافه گرایی را رونق میبخشند
اکنون این پرسش مطرح است با توجه به آمار فوق آیا زنان خرافی تر از مردان هستند. یک جامعه شناس در این خصوص به آفتاب یزد میگوید: این یک واقعیت تلخ است که رواج خرافهگرایی را بیشتر زنان رونق میدهند. یکی از دلایل این موضوع به بُعد احساسی بودن زنان بازمیگردد. آنها در حل معضل و برای رفع مشکلات بیشتر از قوای احساس بهره میجویند نه منطق. احساسات همواره تحت تاثیر زمان و مکان قرار دارد. جعفر بای با بیان اینکه رمالها به راحتی میتوانند احساسات افراد به ویژه زنان را در مسیری قرار دهند که فرد آن رمال را عالم به آینده و همه چیزدان بپندارد، بیان کرد: رمالان بیشتر مسائل و مشکلات زنانه را مورد توجه قرار میدهند مثلا بارها از اطرافیانمان شنیدهایم که فلان رمال استاد بختگشایی است یا فلان فالگیر و دعانویس در زمینه بچهدار شدن زنان مهارت دارد و ... متاسفانه مشکل ازدواج و نازایی در جامعه ما آمار بالایی دارد در نتیجه طبیعی است که مراجعه به رمالان هم افزایش پیدا کند. وی ادامه داد: البته باید تاکید کنم فشارهای اجتماعی و خانوادگی هم در جامعه به زنان و دختران ما وارد میشود که گاهی در رواج خرافهپرستی و مراجعه به رمالان از سوی زنان موثر است؛ فشارهایی برای ازدواج کردن، نداشتن خواستگار، بچهدار شدن و ... این جامعه شناس افزود: یکی دیگر از دلایل مراجعه زنان به رمالان ثروتمندشدن است آن هم یک شبه و بدون زحمت. مثلا زنی به رمال مراجعه میکند و سحر و جادو میگیرد و در مغازه شوهرش میگذارد تا کسب و کارش رونق بیابد. جعفر بای با بیان اینکه نکته جالب توجه در خصوص زنان و نفع آنها برای رمالان این است که این مشتریان در اکثر مواقع مبلغ و معرف رمالان به زنان دیگر میشوند، عنوان کرد: رمالان برای رونق کارشان غیر از شیوه مذاکره در اغلب اوقات برخی از کارهایشان را به نتیجه میرسانند یعنی برای اینکه اثبات کنند که هستند دست به کارهای عجیبی میزنند به خصوص در حوزه خواستگار فرستادن. مثلا رمالان، خانمی را که جهت بازگشایی بختش به آنها مراجعه کرده را مورد ارزیابی قرار میدهند و از عوامل خودشان برای آن خانم خواستگار میفرستند.
ذاتا زنان خرافی تر از مردان نیستند
نیره توکلی دیگر جامعه شناس نظر دیگری دارد و به آفتاب یزد میگوید: از علتهایی که باعث شده برخی از زنها سنتها و خرافات را بیشتر حفظ کنند و به آن اعتقاد داشته باشند این است که بخش اعظم آنان با محیطهای محدود خانه و کارهایی که سطح بالایی ندارد روبه رو هستند و دانش اجتماعی شان ممکن است که کمتر باشد ولی این دلیل نمیشود که زنان ذاتا خرافی تر باشند. وی تاکید کرد: علت گرایش زنان به نیروهای مافوق نیروهای بشر؛ چه به صورت فال بینی و چه به صورت ادیان و مناسکی که جنبه فردی دارد اینکه که از دسترسی به منابع قدرت همچون دانش، تصمیم گیری در امور اجتماعی و امورخانه و...محروم هستند.
این جامعه شناس عنوان کرد: بنابراین هرچقدر انسانها احساس کنند که دور از مواضع قدرت هستند و تصمیماتی که میگیرند فاقد تاثیرگذاری است ممکن است به نیروهایی متوسل شوند که به صورت ماوراء زمینی بتواند این قدرت را حداقل از لحاظ روحی برایشان فراهم کند. همانطور که میبینیم زنها بیشتر از مردان صلوات میفرستند یا برای اجرای مناسک مذهبی هم اصرار بیشتری دارند. نیره توکلی در پایان گفت: ذاتا زنان خرافیتر از مردان نیستند ولی به طور کلی همواره دوری و محرومیت از قدرت در فضای واقعی ، انسانها را ممکن است متوسل به فضاهای غیرواقعی کند.
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]