واضح آرشیو وب فارسی:فارس: تحليلگران آمريكايي از ابتدا هم منتظر دستاورد عمدهاي از سفر اروپايي بوش نبودند
خبرگزاري فارس: رئيس جمهور آمريكا در حالي براي ديدار خداحافظي به اروپا رفت كه موضوع ايران در راس برنامه ديدار وي با رهبران اين قاره قرار داشت.
به گزارش فارس به نقل سايت تحليلي كامندريمز، كارشناسان امور سياسي آمريكا با تاكيد بر عدم موفقيت سفر اروپايي بوش اظهار كردند: از ابتدا مشخص بود كه جرج بوش درصدد است تا با ورود به اسلووني و ديدار با نخست وزير اين كشور و رئيس دورهاي اتحاديه اروپا، همچنين خوزه مانوئل باروسو رئيس كميسيون اروپا درباره محدود كردن روابط اعضاي اين اتحاديه با ايران گفتگو كند.
بوش پس از آن به انگليس، آلمان و فرانسه سفر كرد تا در مورد پيشنويس بيانيه مشترك اتحاديه اروپا و آمريكا و آمادگي دو طرف براي گسترش تحريمها عليه ايران به گفتگو بنشينند.
اين در حالي بود كه در همان زمان بسياري از تحليلگران آمريكايي و اروپايي عقيده داشتند كه"منتظر توافق عمدهاي ميان بوش و ميزبانان او درباره ايران نيستند و در اين ديدارها تنها به صدور بيانيه اكتفا خواهد شد".
"استفن هادلي" مشاور امنيت ملي آمريكا يك هفته پيش از آن در يك مصاحبه مطبوعاتي در اين باره و توافق درباره ساير موارد مورد اختلاف گفت: فكر نميكنم در اين سفر شاهد توافقهاي عمدهاي باشيم."
"آندرئاس اتگس" استاد دانشگاه برلين نيز در اين باره گفت: عدم محبوبيت جورج بوش در اروپا و خاتمه دوران رياست جمهوري او تا چند ماه ديگر، احتمال حصول توافقهاي مهم را كم كرده است".
اتگس در اين باره گفت: "تا زماني كه بوش رئيس جمهور است، به دليل عدم محبوبيتش رد كردن تقاضاي آمريكا راحتتر است."
در ادامه اين گزارش آمده است كه سفر بوش به اروپا در حالي انجام شد كه محبوبيت او در اروپا مانند آمريكا در سطح پاييني قرار داشت و دولتها و مردم منتظر مشخص شدن نتيجه انتخابات بودند.
كارشناسان مسايل سياسي عقيده دارند اكنون نيز محبوبيت بوش در سطح نازلي قرار دارد اما آنها از همان ابتدا اميدي به دستاوردي از سفر وي به اروپا نداشتند.
اين در حالي است كه بوش در مصاحبهاي كه پيش از ورودش به اسلووني از شبكه تلويزوني "پاپتيوي"اين كشور پخش شد، به عدم محبوبيت خود در اروپا اذعان كرد.
وي گفت: "اروپاييها خيلي از مردم آمريكا را دوست دارند. اين ضرورتا به اين معني نيست كه رئيس جمهور آمريكا را هم دوست داشته باشند."
مردم آلمان هم كه قبلا در اعتراض به ديدار بوش از اين كشور تظاهرات گستردهاي برگزار كرده بودند، اين بار از سوي پليس اين كشور براي برگزاري تظاهرات منع شدند.
بوش كه از سوي منتقدان اروپايي به دليل اعمال "ديپلماسي گاوچراني" و اشغال عراق مورد انتقاد قرار دارد، در دوره دوم رياست جمهوري خود تلاش كرد روابط با كشورهاي اروپايي را گرمتر كند.
انتهاي پيام/.
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]