واضح آرشیو وب فارسی:الف: تحليل محمدهاشمي از انتخابات 88
محمد هاشميرفسنجاني، عضو شوراي مركزي حزب كارگزاران سازندگي با اشاره به ضرورت تسريع فعاليتهاي اصلاحطلبان به منظور معرفي كانديداي مورد نظر خود براي انتخابات رياستجمهوري دهم اظهار داشت: «بيترديد آنچه مسلم است، رقابتها در انتخابات رياستجمهوري دهم شديد خواهد بود و ضرورت دارد هر دو جناح با يك كانديدا وارد شوند تا آرا تقسيم نشود».
هاشمي در گفتوگو با آفتاب خطاب به اصلاحطلبان نيز افزود: «شانس پيروزي در صورتي بالا ميرود كه براي معرفي يك كانديدا توافق صورت گيرد و كانديدايي هم كه معرفي ميشود از ظرفيت لازم و ضريب نفوذ كافي در كشور برخوردار باشد».
وي اضافه كرد: «اصلاحطلبان اگر هدفشان از شركت در انتخابات پيروزي است، به گونهاي وارد ميدان انتخابات رياستجمهوري دهم شوند كه فرصت كافي را براي مقدمات و معرفي و تعيين برنامههاي خود داشته باشند».
هاشميرفسنجاني با اشاره به شرايط كنوني كشور و حساسيتهاي بسياري كه وجود دارد، تاكيد كرد: «كانديدايي كه اصلاحات معرفي ميكند بايد ظرفيتهاي لازم را براي رياستجمهوري داشته باشد».
” اگر شخص، گروه، حزب و جناحي معتقد است كه ميتواند در انتخابات نقشآفريني كند و اين را وظيفهاي ملي ميداند، حتي اگر در حد معرفي كانديدا هم شده بايد وارد صحنه شود و اگر در آن حد هم نيست بايد از مردم براي مشاركت و حضور دعوت كند. ... “
اشاره به برخي اظهارات مبني بر لزوم مشخص شدن تكليف اصلاحات با حاكميت به دليل ردصلاحيتهاي متعددي كه در انتخاباتهاي گذشته صورت گرفته، گفت: «كسي كه قانون اساسي را پذيرفته و در چارچوب قانون اساسي عمل ميكند جدا از حاكميت نيست و اينگونه نيست كه حاكميت يك چيز باشد و او چيز ديگري».
وي با تاكيد بر اينكه "چنين سخني را از درون جبهه اصلاحات تاكنون نشنيده است"، گفت: «اگر كسي هم اين حرف را ميزند بايد ابتدا تكليف خود را با كشور روشن كند چراكه اين بحثها، بحثهاي درستي نيست و انحرافي است».
محمد هاشميرفسنجاني افزود: «اگر شخص، گروه، حزب و جناحي معتقد است كه ميتواند در انتخابات نقشآفريني كند و اين را وظيفهاي ملي ميداند، حتي اگر در حد معرفي كانديدا هم شده بايد وارد صحنه شود و اگر در آن حد هم نيست بايد از مردم براي مشاركت و حضور دعوت كند».
وي تاكيد كرد: «انتخابات يك امر ملي است و به هيچ فرد و گروهي بستگي ندارد».
محمد هاشمي با اشاره به موضوع ردصلاحيتها به عنوان موضوع اصلي مورد انتقاد اصلاحطلبان در امر انتخابات گفت: «ردصلاحيت هست و علاوه بر آن مشكلات ديگري هم در امر انتخابات هست كه نميتوان آنها را انكار كرد اما بايد با پذيرش همه اين مسايل وارد صحنه شد. بخشي از اين مشكلات ناشي از تفاسير متفاوت است».
وي با اشاره به وظيفه نظارتي شوراي نگهبان بر امر انتخابات به عنوان يك وظيفه قانوني گفت: «آنچه متفاوت است تفسيري است كه از اين وظيفه صورت ميگيرد؛ برخي معتقدند كه بايد اين نظارت استصوابي باشد و برخي ديگر به نظارت استطلاعي اعتقاد دارند».
عضو شوراي مركزي حزب كارگزاران سازندگي همچنين خاطرنشان كرد: «همه بحثها و نقدهاي مختلفي كه در اين زمينه وجود دارد، نبايد در انتخابات و وظيفه گروهها و احزاب نسبت به وظيفه مليشان تاثيرگذار باشد».
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام همچنين با رد اين سخن "كه اصلاحات رسانهاي براي نشر افكار و انديشههاي خود در دسترس ندارد"، اظهار داشت: «اين يك نوع مظلومنمايي است، اصلاحات به اندازه كافي رسانه مكتوب و سايت در اختيار دارد».
عضو حزب كارگزاران سازندگي در عين حال افزود: «البته رسانه ملي برخورد منصفانهاي با جناحها ندارد و امكانات آن تا حدودي در اختيار يك جناح قرار دارد؛ اما اصلاحات بايد بداند كه اطلاعرساني شيوههاي مختلفي دارد و با بهرهگيري از تجربه گفتوگوي رودررو با مردم و حضور در شهرها و استانهاي مختلف از اين فرصت مغتنم بهرهگيري كند».
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 256]