واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در نشستی خبری مطرح شد؛
شبکه اجتماعی دینی در یزد راهاندازی میشود/کمبود روحانی در یزد
شناسهٔ خبر: 3695717 - یکشنبه ۶ تیر ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۰
استانها > یزد
.jwplayer{ display: inline-block; } یزدـ مدیرکل تبلیغات اسلامی استان یزد امروز به مناسبت هفته اطلاع رسانی دینی فعالیتهای اداره کل تبلیغات اسلامی استان یزد در حوزههای مختلف را تشریح کرد. به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید محمدشریف حسینی کوهستانی، پیش از ظهر امروز در نشستی خبری با اشاره به اهمیت کار خبر و اطلاع رسانی و نقش خبرنگاران در جامعه اسلامی اظهار داشت: ملاک کار خبرنگاران و البته آحاد مختلف جامعه، باید شناخت خبر و تعقل و تدبر در خبرها باشد. وی با اشاره به حدیثی از امام جعفر صادق (ع) بیان کرد: در رابطه با خبر باید با عقل رعایت آن را نگاه کرد نه عقل روایت و هر خبری باید با قدرت عقل سنجیده شود و تنها اتکا به راوی خبر نباشد. حسینی کوهستانی، رویکرد سازمان تبلیغات در اجرای برنامه های مختلف را جذب مشارکتهای مردم اعلام کرد و افزود: مخاطبان ما مردم جامعه اسلامی هستند و لازم است و در اجرای برنامه ها حضور و مشارکت مردم جدی و اثرگذار باشد. مدیرکل تبلیغات اسلامی استان یزد، فعالیتهای قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی و به تبع آن اداره کل تبلیغات اسلامی استان یزد را از شاخصترین فعالیتها و برنامهها برشمرد و عنوان کرد: در حال حاضر بالغ بر ۱۱۶ موسسه، اتحادیه و تشکل قرآنی در استان یزد مشغول به فعالیت هستند و از چند سال پیش نیز کل اعتبارات قرآنی با برنامه و البته نظارت در اختیار اتحادیه قرآنی استان قرار می گیرد. وجود ۲۵۰۰ تشکل دینی و مذهبی در استان یزد وی در زمینه تشکلهای دینی نیز یادآور شد: سابقه تشکلهای دینی بسیار طولانی است و بعد از حادثه عاشورا به نحوی تشکلهای دینی و هیئت های عزاداری شکل گرفت که این تشکلها از قداست خاص و ویژه ای برخوردارند.
حسینی کوهستانی با اشاره به برخی نابسامانیهایی که در برگزاری برنامه های هیئت های عزاداری یزد در گذشته وجود داشت، افزود: شورای هیئات مذهبی با مشارکت هیئتها و برگزاری انتخابات بین روسای هیئات مذهبی شکل گرفت و از آن پس تاکنون شاهد نظم و شرایط بهتری در هیئتها و به تبع استقبال بیشتر مردم از برنامه های آنها هستیم. وی عنوان کرد: در حال حاضر ۲ هزار و ۵۰۰ تشکل دینی شامل هیئتهای مذهبی، انجمن های اسلامی و کانونهای فرهنگی در استان یزد مشغول فعالیت هستند و جمعیت قابل توجهی زیرپوشش برنامه های آنها قرار گرفته است. راه اندازی شبکه اجتماعی دینی در آینده ای نزدیک مدیرکل تبلیغات اسلامی استان یزد همچنین از راه اندازی شبکه اجتماعی در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: به منظور به روز رسانی اطلاع رسانی دینی، پیشبینی هایی در این زمینه انجام شده زیرا به هر ترتیب در دنیای امروز، فضای مجازی و شبکه های اجتماعی می توانند در انتقال اخبار و اطلاعات بسیار موثر عمل کنند و باید از این ظرفیت در راستای اطلاع رسانی دینی و تبلیغ نیز استفاده شود. وی همچنین با اشاره به اقدامات پژوهشی که توسط اداره کل تبلیغات اسلامی استان یزد انجام میشود، عنوان کرد: از پایاننامهها و تالیفاتی که دارای موضوع دینی هستند، استقبال می شود و اکنون نیز علاوه بر هفت پایان نامه حمایت شده در این زمینه و تالیفات چاپ شده، سه تالیف دیگر نیز در دست پیگیری است و در صورت احراز شرایط لازم، زیر چاپ می رود. آمار مدارس صدرای یزد به ۱۳ مورد می رسد حسینی کوهستانی، مدارس صدرا را نیز از برنامههای آموزشی برشمرد و افزود: این مدارس خوشبختانه به سرعت جای خود را در میان جامعه دانش آموزی و والدین دانش آموزان باز کرد و از سال ۸۵ تاکنون ۱۱ مدرسه دخترانه و پسرانه صدرا با ۷۵۲ دانش آموز تاسیس و فعال شده اند و امسال نیز دو دبیرستان دیگر به مجموعه دبیرستانهای صدرای استان یزد اضافه خواهد شد.
وی همچنین از توزیع کتاب با مفاهیم و موضوعات دینی و مذهبی در میان کتابخانه های مساجد که با عنوان کتابخانه های شبستان شناخته می شوند، خبر داد و اظهار داشت: تاکنون بیش از ۶۱ هزار جلد کتاب به این کتابخانهها اهدا شده تا هم منبعی برای مطالعه و هم منبعی برای برگزاری مسابقات کتابخوانی باشد. برگزاری دوره های آموزشی برای کارکنان دولت، اصناف و روحانیون حسینی کوهستانی برگزاری دوره های آموزشی را یکی از ماموریتهای اداره کل تبلیغات اسلامی دانست و تصریح کرد: ۱۰ دوره آموزشی برای کارکنان دولت با صدور گواهینامه معتبر برگزار شد و ۶۱۰ نفر در این دوره ها شرکت کردند ضمن اینکه دوره های آموزشی تخصصی نیز برای اصناف و ... با موضوعات مختلف برگزار شد. وی ادامه داد: یکی از مهمترین دوره های آموزشی مربوط به روحانیون و مبلغان دینی بوده است که در آن در قالب شش دوره ۲۷۳ نفر از روحانیون شرکت کرده اند. حسینی کوهستانی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی دیگر نمی توان عامل اصلی طلاق را اعتیاد دانست و به نظر می رسد آسیب های شبکه های ماهواره ای برای تزلزل بنیان خانواده بیش از اعتیاد است، افزود: در این راستا نیز دوره های آموزشی متعددی برگزار شده و گرچه پوشش دادن همه آجاد جامعه دشوار است اما تلاش شده حداقل بخش تاثیرگذار جامعه زیر پوشش این برنامه ها قرار گیرند. ساخت خانه های عالم و مجتمعهای فرهنگی از برکات سفر رهبری به یزد وی در بخش دیگری از این جلسه به تشریح برنامه های عمرانی اداره کل تبلیغات اسلامی استان یزد پرداخت و افزود: سفر مقام معظم رهبری به استان یزد در سال ۸۶ برکات بسیار زیادی برای استان به دنبال داشت و اداره کل تبلیغات اسلامی نیز با استفاده از اعتبارات این سفر برنامه های عمرانی بسیاری را به ثمر رساند.
حسینی کوهستانی یادآور شد: احداث مجتمع های فرهنگی در همه شهرستانهای استان، ایجاد خانه های عالم و ... از آن جمله بوده است و در حال حاضر ۷۴ خانه عالم بهره برداری شده و ۲۰ مورد دیگر نیز در دست اقدام است ضمن اینکه هشت خانه عالم با استفاده از اعتبارات دولتی و پنج خانه عالم نیز با مشارکت مردم و خیران در مناطق مختلف احداث شده است. وی، احداث اردوگاه امام جعفر صادق (ع) در یکی از مناطق ییلاقی استان یزد با صرف هزینه ای بالغ بر ۳۵۰ میلیون ریال را نیز از دیگر اقدامات عمرانی برشمرد و افزود: این فضا در اختیار گروه های مختلف فرهنگی و مذهبی از جمله تشکل های قرآنی، هیئت های مذهبی، روحانیون و حتی خبرنگاران قرار خواهد گرفت. یزد با کمبود روحانی مواجه است حسینی کوهستانی در پاسخ به سئوالی در مورد کمبود روحانی در استان یزد اظهار داشت: در استان یزد با توجه به شرایط خاص مذهبی و وجود تعداد بسیار زیادی مسجد و حسینیه، با کمبود روحانی مواجه هستیم و حتی تلاش شده به منظور رفع نیازهای مدارس در برگزاری نماز جماعت و گفتمانهای دینی از ظرفیت طلبههای مشغول به تحصیل در سالهای پنجم به بعد استفاده کنیم. وی ادامه داد: در حال حاضر ۷۰ درصد نیاز استان در زمینه مبلغ و روحانی تامین شده اما با کمبودهایی نیز مواجه هستیم که امیدواریم با معمم شدن طلاب حوزه های علمیه استان، این نیاز برطرف شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]