واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: مقصر فیشهای نجومی کیست؟/ روحانی تنهاست/ دو هدف مخالفان دولت
روزنامههای رسمی کشور همانند روزهای گذشته به موضوعات مهم روز مانند فیشهای حقوقی و تحرکات اخیر احمدی نژاد پرداختند.
به گزارش نامه نیوز، روزنامههای صبح امروز با پرداختن به عناوین و موضوعات مختلف سیاسی و اجتماعی روی دکههای روزنامه فروشی رفتند.
روزنامه وطن امروز با مطلبی تحت عنوان مدیران با وامهای نجومی بر مسند بیمه ایران به فیش و حقوقهای کلان اخیر اشاره کرده است و مینویسد: طبق تصمیم وزیر اقتصاد حساب بانکی مدیرعامل بیمه ایران که چندی پیش به دلیل دریافت وامهای میلیونی برکنار شده بود، بسته شد. بعد از انتشار فیشهای حقوق برخی مدیران که حکایت از دریافت حقوقهای نجومی داشت و بعضا نشان میداد این افراد از تسهیلات کلان و نجومی با سود کم بهرهمند شده بودند بر این اساس دولت تصمیم گرفت هیچ ذینفعی حق ندارد درباره ارائه تسهیلات و خدمات به خود تصمیمگیری کند که این موضوع هم توسط جهانگیری معاون اول رئیسجمهور در مراسم ضیافت روحانی با وزرا و استانداران اعلام شد.
روزنامه ابتکار در سرمقاله روز یکشنبه خود با موضوعی تحت عنوان مخالفان دولت در پی 2 هدف به آخرین وضعیت مخالفان پرداخته و نوشت: مخالفان دولت در 14 ماه تا انتخابات دوره دوازدهم ریاست جمهوری، دو هدف اصلی را در دستور کار خود قرار دادهاند: کوتاه کردن قد دولت یازدهم و بیافق کردن حمایت مردم از آن. مخالفان به درستی باور دارند که در انتخابات آینده فاقد چهرهای توانمند برای رقابت هستند اما این وضع را به معنای بسته بودن دستانشان مقابل رقیب نمیدانند.
آنان براین تصورند که با کوتاه کردن اندازه اعتبار دولت نزد مردم خواهند توانست آن را به اندازه دولت سلف خود کنند. اینکار با ایجاد شائبهها و جنجالهایی انجام میشود که چگونگی انتشار گزارشها درباره حقوقهای نجومی برخی مدیران یکی از آخرین موارد آن است.
روزنامه شرق نیز به سخنرانی احمدینژاد در خیابان سمنگان پرداخته است و با تیتری تحت عنوان احمدینژاد در مسجد نارمك سخنرانی میكند/ قیام سمنگان نوشت: احمدینژاد در چندماهه اخیر به مناسبتهای مختلف به این شهر و آن شهر سفر و سخنرانی میكند، با اهالی رسانههای همسو بهدفعات دیدار میكند و دانشجویان را به حضور میپذیرد. نزدیكانش از این حضور او در عرصه عمومی تعبیر «قیام» دارند. به بهانه سفرهایش به شهرهای مختلف به آن نام قیام آمل، قیام زنجان و... دادهاند. حالا قرار است ٢١ ماه رمضان در خیابان سمنگان، در محله زندگیاش نارمك و مسجد نارمك سخنرانی كند. یك گروه تلگرامی حامی او با عنوان «كمپین مردمی دعوت از نماینده مستضعفین» مدعی شده كه این قیام از قیام آمل و زنجان مهمتر و بزرگتر است. پوستری كه به همین مناسبت تهیه شده، از احمدینژاد به عنوان «مرد حامی عدالت و حامی مستضعفان» نام برده است!
روزنامه آرمان با تیتر روحانی تنهاست به حوادث اخیر و تخریب روحانی توسط دلواپسان پرداخته و نوشت: دلواپساني كه تصور ميكنند با اتهام زني به رقباي خود سبب پيروزي هم طيفان و باخت رقيب ميشوند بارها نتيجه عكس آن را پذيرا شدند. سیدمحمد رضا خاتمي ميگويد: «البته ما جزو فراموششدگانيم اما مردم هميشه به ما لطف دارند. رقباي ما اتهاماتي از جمله بيديني، تندروي و براندازي به ما ميزنند كه نيازي به دفاع از خود در مقابل آنها نميبينيم. برداشت من اين است كه جامعه احساس بدي نسبت به ما ندارد. كساني هستيم كه فكر ميكنيم انقلاب به ما هويت و امكان حضور در عرصههاي بالاتر را داد. اين مهمترين ويژگي من و همفكرانم است.ما نبايد در خواب و خيال زندگي كنيم بلكه بايد اين واقعيت جهان امروز را ببينيم. اگر به اين نتيجه رسيديم با مذاكره بهتر ميتوانيم منافع خود را تامين كنيم همين كار را انجام دهيم و حتي اگر ديديم ايجاد رابطه برايمان بهتر است اقدام كنيم.» وي تاکید کرد: « بايد حتي با دشمنان خود نيز مذاكره داشته باشيم. ما ميتوانيم از طريق مذاكره با آن از وي امتياز بگيريم.»
روزنامه ایران با پرداختن به موضوع اجتماعی تحت عنوان محاکمه دوباره دختری که به خاطر مخالفت پدر با ازدواجش،او را کشت نگاهها را به سمت فقر فرهنگی در بسیاری از نقاط کشورمان برد و نوشت: پرونده این مادر و دختر با صدور کیفرخواست به دادگاه کیفری استان تهران فرستاده شد.فریده و دخترش به اتهام قتل حسن پدر خانواده در شعبه 113 دادگاه کیفری تحت محاکمه قرار گرفتند و اولیای دم که پسران و خواهران مرد مقتول بودند، همگی تقاضای قصاص برای این مادر و دختر کردند که هر دو به خاطر قتل عمد به قصاص نفس محکوم شدند.حکم قصاص فریده مادر خانواده در دیوان عالی کشور مهر تأیید خورد، اما حکم قصاص دختر نوجوان با توجه به اعمال ماده 91 قانون مجازات اسلامی از سوی قضات نقض شد و پرونده را برای رسیدگی دوباره به شعبه دوم دادگاه کیفری یک استان تهران فرستادند.
روزنامه شرق نیز با پرداختن به موضوعی که مدتهاست تیتر یک رسانهها است با عنوان مقصر حقوقهای نجومی نوشت: منحصر به این دولت هم نیست. از گذشته روال بوده، در مجامع گزارش میشده، حسابرس قانونی مجوزها را کنترل میکرده و تمام مراحل قانونی سپری میشده است. احتمالا صورتمسئله به لحاظ شکلی مشکلی نداشته؛ وگرنه بازرس قانونی جلوي پرداختها را میگرفت. اما از نظر منطقی و با درنظرگرفتن همه جهات و درنظرداشتن حداقل مزد و معیشت عموم مردم و میانگین حقوقها آیا این مبالغ دریافتی را وجدان عمومی جامعه میپذیرد؟ میتوان آن را هضم کرد؟ امکان توجیه دارد؟ در یک کلام، خیر.
حداقل مزد در سال ٩٤ حدود ٨٥٠ هزار تومان بود و میانگین حقوقها را اگر دست بالا بگریم، حدود ٥,٢ میلیون تومان یا بیشتر و کمتر است و حدود ٦٥ درصد مستمری و مقرریبگیران تأمین اجتماعی حداقل مزد را دریافت میکنند.
روزنامه اعتماد با تیتر مصائب جناح راست در انتخابات آتي به انتخابات سال آینده ریاست جمهوری و مشکلات اصولگرایان پرداخته و نوشته است: يكي از منظر گفتمان جناح راست كه پيروزي و شكست اين جريان در گرو اين مساله است. دوم بحث اجماع و وحدت اين جريان است كه ديگر مولفه اساسي در نتيجه انتخابات ٩٦ خواهد بود. آنچه انتخابات سال ٩٤ در فضاي داخلي كشور رخ داد اين بود كه گفتمان جناح راست نتوانست پايگاه اجتماعي اصولگرايان را به حركت دربياورد و در آن موج ايجاد كند. در تحليل آرايش سياسي نيروهايي كه به مجلس راه پيدا كردند؛ چه تعداد مستقلين و چه تعدادي كه از ليست اميد راه يافت و چه تعداد راهيافتگان طيف افراطي اين جريان اين مساله را نشان ميدهد كه در شهرهايي كه مردم به صورت ليستي راي دادند اين گفتمان از جاذبه لازم برخوردار نبود.
۰۶ تير ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]