تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):کسی که از روی بی میلی،بدون عذر و علت نمازجماعت را که اجتماع مسلمانان است ترک کند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816971268




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

معادله چند مجهولي بيكاري در اقتصاد ايران


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: معادله چند مجهولي بيكاري در اقتصاد ايران
نویسنده : هادي غلامحسيني 
در شرايط فعلي جامعه ايران، بيكاري يكي از دغدغه‌هاي اصلي سياستمداران و دولتمردان است. در مطالعات و تحليل‌هاي كارشناسي اغلب از سرمايه‌گذاري جديد (ازطرف تقاضا) و رشد جمعيت فعال (از طرف عرضه) به عنوان عوامل اساسي و تعيين‌كننده بيكاري ياد مي‌شود.
نيروي انساني به عنوان يكي از عوامل اصلي توليد از زمان آدام اسميت مورد توجه اقتصاددانان بود و با كامل شدن كيفيت اين عامل، نقش و اهميت آن در معادلات اقتصادي افزايش يافته است. از منظر سياستگذاري، آنچه حساسيت بيشتري دارد،‌ مقوله اشتغال و بيكاري است كه به عنوان يك مقوله اقتصاد كلان، موضوع مطالعات متعددي بوده است. در ايران به ويژه با وقوع پديده انفجار جمعيت از يك سو و مواجه شدن اقتصاد با شرايط ركود- تورمي از سوي ديگر با بيكاري رشد نسبتاً‌ بالايي داشته به‌گونه‌اي كه امروزه ايجاد فرصت‌هاي شغلي به يكي از اساسي‌ترين برنامه‌هاي دولت تبديل شده است.
با توجه به اينكه اقتصاد ايران با پديده‌هايي مانند ابهام در رفع تحريم اقتصادي، سقوط قيمت نفت، ركود اقتصادي، تورم و ركود مواجه بوده، آثار و تكانه‌هاي حاصل از اين پديده‌ها سبب پيچيده‌تر شدن بازار كار و رفتار عاملان اقتصادي شده و مقولاتي چون‌كم‌كاري و بيكاري پنهان، افزايش ساعات كار، شيوع و تشديد پديده چند شغلي و عدم‌استفاده مناسب از ظرفيت‌هاي توليد نقش غالب را در بازار كار داشته است.
در اين زمينه ابعاد مختلف بازار كار، همچون بازار ساير كالاها و خدمات به دو دسته عوامل طرف تقاضا و عوامل طرف عرضه تقسيم مي‌شوند. از طرف عرضه مقولات متعددي قابل بحث و بررسي هستند كه تعداد جمعيت آماده به كار يكي از محورهايي است كه مورد توجه اغلب تحليلگران بوده و هست.
دو متغير مهم، يكي افزايش جمعيت جوياي كار ناشي از رشد جمعيت و ديگري افزايش متقاضيان كار ناشي از تغيير نرخ مشاركت مخصوصاً براي زنان، تعداد كل نيروي انساني كار را تشكيل مي‌دهند.
از طرف تقاضا عوامل متعددي بازار كار را تحت تأثير قرار مي‌دهند كه استفاده از ظرفيت‌هاي توليد، سرمايه‌گذاري جديد و توسعه ظرفيت‌هاي توليد، فناوري جديد و نقش اقتصاد حمايتي از نظر پديده جهاني شدن اقتصاد از جمله مهم‌ترين آنهاست.
موارد فوق از اين جهت مطرح شد كه بگويم حل مسئله بيكاري در ايران يك مسئله يك مجهولي يا دو مجهولي نيست بلكه حفظ فرصت‌هاي شغلي موجود(صيانت از اشتغال) و همچنين خلق فرصت‌هاي جديد شغلي براي حل مسئله بيكاري در ايران نياز به يك برنامه راهبردي در سه بازه زماني كوتاه مدت، ميان مدت و بلندمدت دارد.
از سوي ديگر بايد عنوان داشت كه بخش خصوصي كه مي‌بايست در مسير تقويت اشتغالزايي مورد حمايت قرار گيرد بايد مورد ارزيابي و رصد باشد، چرا‌كه طي سال‌هاي اخير پيوسته منابع قابل ملاحظه‌اي به اين بخش از اقتصاد ايران تزريق شده است ولي در كمال تأسف بازدهي و خروجي چنداني در رابطه با اشتغالزايي مشاهده نشده است. به نظر مي‌رسد برخي از افراد حقيقي و حقوقي بخش خصوصي در اقتصاد ايران تعهد چنداني به استفاده منابع و تسهيلات بانكي تزريق شده به اين بخش براي توسعه اشتغالزايي ندارند.
بدين ترتيب سياستگذاران در حوزه اشتغالزايي بايد بيشتر بخش خصوصي، واقعي و متعهد به انقلاب و نظام و همچنين بخش تعاوني و دولتي را براي توسعه فرصت‌هاي شغلي در كشور مورد حمايت قرار دهند.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن