تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):لباس پاكيزه غم و اندوه را برطرف مى كند و باعث پاكيزگى نماز است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827295591




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

لزوم تغییر مسیر بودجه‌های فرهنگی برای حمایت از شعر انقلاب


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: بازخوانی مهر از یک ضیافت؛
لزوم تغییر مسیر بودجه‌های فرهنگی برای حمایت از شعر انقلاب

دیدار شاعران با رهبری


شناسهٔ خبر: 3693056 - جمعه ۴ تیر ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۷
فرهنگ > شعر و ادب

.jwplayer{ display: inline-block; } بر مبنای رهنمود اخیر رهبر انقلاب، دولت به منظور پرورش استعدادهای جوان شعر انقلاب به جای خرج بودجه در نهادها و بنیادهایش، باید آن را هدفمند در اختیار موسسات مردمی فعال در این زمینه قرار دهد. خبرگزاری مهر- گروه فرهنگ: دیدار سالانه نیمه رمضان شاعران کشور با رهبر معظم انقلاب اسلامی را باید یکی از سرفصل‌ها فصل‌الخطاب‌های رویدادهای ادبی در ایران به شمار آورد. دیداری که به جرات می‌توان گفت طی آن استراتژی سالانه جریان شعر انقلاب اسلامی تدوین و رهنمودهای رهبر انقلاب به عنوان یکی از شعرشناسان نخبه و از مبرزترین فعالان فرهنگی در ایران طی آن به دست شاعران و فعالان و مدیران فرهنگی می‌رسد. رهبر انقلاب در دیدار سال جاری خود در سخنان قابل تاملی ضمن یادآوری این نکته که شعر باید حتما موضع داشته باشد عنوان داشتند: شعر باید زنده باشد و نسبت به مسائل جاری و نیازهای کشور موضع داشته باشد. ایشان با تأکید بر لزوم ترویج اشعار و سرودهای زنده و موضع‌دار در سطح وسیع، و مسئولیت صداوسیما و سایر دستگاه‌های مسئول در این زمینه، خاطرنشان کردند: امروز نسبت به گذشته اشعار زنده و برجسته‌ای همچون شعر درباره‌ی فلسطین، یمن، بحرین، دفاع مقدس، شهدای غواص، شهدای مدافع حرم یا مظلومیت مجاهدانی همچون شیخ زکزاکی شیخ مظلوم، شجاع و مصمم نیجریه گفته می‌شود اما متأسفانه این شعرهای مؤثر و روحیه‌بخش، به‌خوبی ترویج و منعکس نمی‌شوند و در این خصوص کوتاهی و کم‌کاری وجود دارد. پس از این دیدار و بیانات رهبر انقلاب جمعی از شاعران کشور در اظهارنظرهای خود به تبیین این بیانات و راهکارهای تحقق آنها پرداختند. علی محمد مودب شاعر و مدیر موسسه فرهنگی شهرستان ادب که فعالیت‌هایش مورد تایید مجدد رهبر انقلاب در جلسه امسال قرار گرفت، در اظهار نظری درباره راهکارهای تحقق و پرورش شاعرانی آگاه و خالق اشعاری موضع دار نسبت به مهمترین مسائل روز جهان اسلام گفت: مساله اصلی این است ما زمینه کار فرهنگی و انقلابی را فراهم نکردیم. وقتی چیزی مطالبه نشود و شاعر در یک مطالبه بزرگ در ارتباط با آن قرار نگیرد بالطبع در دنیای شخصی خود باقی می‌ماند. اگر ما در کشور آدم‌ها را دعوت کنیم که در مقیاس ملی موضوعاتی را در گفتگوهای خود بحث کنند، طبیعی است که دنیای افراد تغییر کند و از عوالم شخصی‌شان دربیایند. وقتی افراد در این مطالبه‌گری قرار بگیرند فکر و جستجویشان وسعت بیشتری پیدا می کند اما وقتی ما مطالبه‌ای ملی نداریم طبیعی است که در دنیای خاص خود بمانند. این مسایل تازه هم می تواند وارد دنیای آدمها شود ولی باید مطالبه اش باشد.

محمد مهدی سیار شاعر و ترانه سرای دیگری که شعر مشترک وی و میلاد عرفان‌پور با عنوان «هتل کوبورگ» مورد تفقد رهبر انقلاب قرار گرفت نیز پس از این دیدار، نظر خود را برای احیا قالب ادبی سرود که مورد تاکید رهبر انقلاب اسلامی بوده است، چنین بیان کرد: نخست باید تجربه تاریخی سرود انقلاب ثبت شود؛ هم تاریخ شفاهی و هم اسناد و اشعار و رویدادهایی که پیرامون آن رخ داده است. این اتفاق می‌تواند منبع خوبی برای محققان و شاعران داخلی و خارجی باشد. این گونه از موسیقی و شعر از درخشانترین جریان‌های هنری در جهان معاصر است و مورد توجه بسیاری قرار خواهد گرفت. در کنار آن پژوهشگران وظیفه دارند که در این زمینه سخن بگویند. ما باید نگاهی حکمت آمیز به پرونده و کارنامه سرود انقلاب اسلامی داشته باشیم و این از واجبات است. مساله بعدی سرایش و تولید موسیقی توسط مجموعه‌های خودجوشی مثل باشگاه موسیقی راه یا شهرستان ادب و سایر جاهایی که هم کارنامه سرود انقلاب پیش چشمشان هست و هم توان تولید دارند. وی تصریح کرد: در کنار این مساله باید این موضوع را در دانشگاه‌ها تقویت کرد. ما در دانشگاه‌ها نیاز به گروه سرود پیشرو داریم که بتواند حرف دانشجو و روز جامعه و انقلاب را با سرود بزند. محمد جواد آسمان از دیگر شاعران حاضر در نشست سال جاری نیز در آسیب‌شناسی علت بی‌توجهی به رهنمودهای رهبر انقلاب در قالب این جلسه سالانه در میان مدیران نیز معتقد است: مقام معظم رهبری از منظر قانون اساسی، بر كرسی ولایت مطلقه‌ فقیه و رهبری كشور تكیه زده‌اند و مسئول رصد و آسیب‌شناسی و هدایت همه‌ی شئون كلان كشور، از جمله ركن فرهنگ هستند. شاید همین برداشت غلط موجب شده كه مسئولان فرهنگی كشور، اغلب تنها به نظاره‌ی ستایشگرانه‌ی این جلسه بنشینند و به رهنمودهای رهبری در این مجلس به چشم «بخشنامه» ننگرند. حقیقت آن است كه عادت دستگاه‌های دولتی به بخشنامه‌های مكتوب، آنان را از اقدام به رهنمودهای شفاهی رهبر معظم انقلاب در حوزه‌ی شعر، غافل كرده است. كما آن كه امسال رهبر انقلاب به صراحت از عملكرد دستگاه‌های فرهنگی دولتی در زمینه‌ی شعر ابراز ناخشنودی و حتّی ناامیدی كردند؛ ایشان فرمودند: «آبی از دستگاه‌های دولتی گرم نمی‌شود». آنچه از منظر این اظهارنظرها قابل دستیابی است لزوم توجه به نهادهای مردمی و غیر دولتی فعال دارای حضور مستمر در بوطیقای شعر معاصر انقلاب اسلامی توسط نهادهای دولتی است. به نظر می‌رسد در راستای تقویت جریان شعر انقلاب بر مبنای رهنمودهای رهبر انقلاب اسلامی به جای خرج بودجه های کلان و مطول در نهادهای و بنیادهای خود ساخته‌اش باید با یک برنامه‌ریزی مدون بودجه‌های خود را صرف رشد مستمر و تداوم فعالیت نهادهایی کند که خارج از بخشنامه‌های دست و پا گیر وزارتی به دنبال پرورش استعدادهای ادبی هستند.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن