واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مدیر کانون فرهنگی تربیتی شهید مطهری سمنان در گفت و گو با پانا: اوقات فراغت، مکمل نظام تعلیم و تربیت است مدیر کانون فرهنگی تربیتی شهید مطهری سمنان گفت: گذری اجمالی به كاركردها و ویژگی های اوقات فراغت به وضوح نشان میدهد كه موضوع یاد شده، مناسبترین مكمل برای نظام تعلیم و تربیت است؛ زیرا غیرموظف و آزاد بودن انتخاب در زمان پرداختن به فعالیت ها موجب ایجاد شوق و رغبت میشود و تنوع برنامهها سبب سهولت انتخاب متناسب با علایق و استعدادهای شخص میگردد و علاقمندی جوانان به این عرصه، پویایی آنها را بدنبال دارد.
۱۳۹۵ چهارشنبه ۲ تير ساعت 08:52
مراد دوست محمدیان در گفت و گو با خبرنگار پانا سمنان، در حاشیه مراسم افتتاحیه فعالیت های تابستانی کانون شهید مطهری سمنان، با اشاره به نتایج تحقیقات انجام شده از سوی سازمان ملی جوانان، افزود: اغلب الگوهای رفتاری جوانان را چهرههای مورد علاقه آنان در میان موضوعات فراغتی تشکیل میدهند، از این رو میتوان گفت که اوقات فراغت، زمینهساز رشد شخصیت و شكلگیری هویت جوان است و او را قادر خواهد ساخت که به عنوان عنصری فعال، خلاق و پویا در جریان هویتیابی خویش به ایفای نقش بپردازد. پس بهرهبرداری صحیح و سازماندهی شده از این زمان میتواند در نقش عنصری مكمل، خلأ نظام تعلیم و تربیت رسمی كشور در شكلدهی به هویت جوانان را برطرف نماید.
وی با تاکید بر اینکه اوقات فراغت چنان در پدیده جوانی تنیده است که باید آن را منشاء ساخت و به رسمیت شناخته شدن دوران جوانی دانست، اظهار کرد: تاثیرات مهمی که گذراندن اوقات فراغت در دوران معاصر بر فضای سیاست، فرهنگ، اقتصاد و بر جوامع و خانواده ها گذاشته است، نه تنها مصرف کنندگان صنعت اوقات فراغت، بلکه تولیدکنندگان کالاهای فراغت را نیز به تنوع طلبی و ساختار شکنی وادار کرده است.
مدیر کانون فرهنگی تربیتی شهید مطهری سمنان خاطرنشان کرد: آنچه که، با شنیدن این کلام به ذهن انسان متبادر می شود، شاید به دلیل تکرار این کلام برای دانش آموزان، در فصل تابستان است. در حقیقت اوقات فراغت، زمانی است که در تمام طول روز امکان اتفاق دارد. زمانی که نه تنها جسم، بلکه ذهن هم دارای آرامش نسبی است، در این زمان فرد می تواند، به اموری بپردازد که نه تنها جسم و روح را اذیت نمی کند، بلکه بیشتر از پیش به سکون و آرامش می رساند.
دوست محمدیان تصریح کرد: برای گذراندن اوقات فراغت، عوامل محیطی و آسیب های اجتماعی مختلفی دخالت دارند که علل خانوادگی، همسالان، نابرابری های اجتماعی، فرهنگ و رسانه ها در صدر آن قرار می گیرد.
وی، اوقات فرغت یک امر فرا بخشی دانست و افزود: قطعا با مسائل اقتصادی و فرهنگی در ارتباط مستقیم بوده و در نتیجه، موضوعی چند بعدی است که این لحظات مفرح، که برای انسان فراهم کرده و بعد از گذشت این زمان که امکان دارد، از چند ساعت تا چند روز هم به طول بینجامد، فرد با روحیه ای شاداب و جسمی سلامت، به کارهای روزانه بر می گردد.
مدیر کانون فرهنگی تربیتی شهید مطهری سمنان خاطرنشان کرد: پیش از این بیشتر افراد اوقات فراغت را با کارهای فرهنگی، ورزشی و... و با هدف رفع خستگی، تفریح و سرگرمی و ایجاد و امکان برای بالا بردن سطح معلومات، مشارکت آزاد اجتماعی و پرورش استعدادها، تجدید قوا، دوری از ملال انگیز بودن زندگی روزمره، فرار از کارهای تکراری تحمیلی، ترمیم مشکلات عصبی ناشی از زندگی ماشینی و به دست آوردن نشاط و سرزندگی پر می کردند؛ همچون مطالعه، شرکت در امور فرهنگی، یادگیری کارهای هنری و ...
دوست محمدیان افزود: تعطیلی کلاس های درسی و فارغ شدن جوانان و نوجوانان، از امتحانات آخر سال و به طور کلی اوقات فراغت بدون برنامه، موقعیت آسیب زایی را برای این قشر به عمل می آورد که دیگر آنچنان که شایسته است این کلام نه، رنگ گذشته را دارد و نه بویی از فراغت.
وی با تاکید بر اینکه آنچه در حال حاضر، همه افراد را به خود جذب کرده، سرگرم شدن با دنیای دیجیتال و با فضای برنامه های غیر درسی است که دیگر سن و سال هم مطرح نیست، عنوان کرد: نوع سرگرمی دیگر از اهمیت افتاده و بازی های جذاب و پرهیجان رایانه ای و محیط های مجازی کار را برای ذهن فعال انسان، سخت کرد. ذهنی که می بایست به آرامش و سکوت برسد، حال شده سیبل و هدف تیرهای آنچه که ما آن را پرکردن اوقات فراغت می دانیم؛ اوقاتی که حتی اگر یک ثانیه هم طول بکشد، در همان یک ثانیه هم با تلفن همراه خود پرش می کنیم.
مدیر کانون فرهنگی تربیتی شهید مطهری سمنان افزود: با این شرایط دیگر نه آرامش و نه سلامتی در پی زندگی امروزی ماست و آنچه که بر جای مانده، تنها ضربه های نهایی است که بر پیکره ی اوقات فراغت و ذهن ما می خورد.
دوست محمدیان در پایان تصریح کرد: به همین جهت غنی سازی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان، به ویژه در ایام فراغت آنها از تحصیل، همواره عامل بازدارنده از وقوع آسیب های اجتماعی، تلقی می شود و به همین دلیل مراکز فعالیت های تابستانی می توانند با ارائه برنامه ها و فعالیت های مختلف فرهنگی، مذهبی، هنری، ورزشی، اجتماعی، مهارتی، تکنولوژی و... گام های موثری در شکوفایی استعدادهای دانش آموزان و غنی سازی اوقات فراغت آنان بردارند.
/حسین شاهب/
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]