واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: استان سمنان، رتبه نخست ضريب نفوذ اينترنت خانوار در کشور
استان سمنان با داشتن ضريب نفوذ 50 درصدي اينترنت خانوار، داراي رتبه نخست در کشور است.
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، مجيد رضا مرادي حقيقي در نشست ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي شهرستان شاهرود، با اشاره به وضعيت مطلوب زيرساخت هاي فناوري اطلاعات در استان گفت: سمنان از نظر شاخص توسعه يافتگي فناوري اطلاعات (IDI) دومين استان پس از تهران است و از سال 89 تا 94 نيز يکي از سه استان برتر کشور بوده است.
مرادی حقیقی افزود: اين امر با توجه به وسعت بسيار زياد استان در مقايسه با جمعيت کم آن بسيار مطلوب است.وی تکميل سيستم 3G و راه اندازي سيستم 4G را يکي از مهم ترين برنامه هاي اپراتورهاي همراه در سال 95 خواند و تأکيد کرد: استان سمنان با داشتن ضريب نفوذ بيش از 100 درصدي تلفن همراه داراي رتبه دوم کشوري است به اين معنا که هر فرد داراي بيش از يک سيم کارت است.
وي با اشاره به پوشش100 درصدي تلفن همراه در شهرها، جاده هاي اصلي و ريلي استان، ابراز داشت: ميزان پوشش جاده هاي فرعي نيز 80 درصد است.
وي ادامه داد: هم اکنون حدود 220 روستاي استان از خدمت ADSL بهره مند هستند.
مدير کل دفتر فناوري اطلاعات، ارتباطات و امنيت استانداري با بيان اينکه در تمام مسيرهاي شهري و بين شهري استان دو مسير فيبر نوري اصلي و پشتيبان وجود دارد، گفت: سمنان از همه استان هاي هم جوار ارتباط فيبر نوري داشته و از نظر پايداري ارتباطات وضعيت خوبي دارد.
مرادي حقيقي وجود پارک علم و فناوري استان، دانشگاه صنعتي و فارغ التحصيلان آن را فرصتي ويژه براي شهرستان شاهرود دانست و افزود: شرکت هاي دانش بنيان فعال در اين عرصه کارهاي ارزشمندي ارايه کرده اند و چندين مورد از اين کارها در سطح ملي مورد قبول واقع شده است.
وي همچنين با برشماري شش طرح وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در حوزه اقتصاد مقاومتي تأکيد کرد: يکي از موضوعات مهم در اين نوع اقتصاد ،بهره برداري از امکانات و ظرفيت هاي موجود کشور است و با استفاده از اين شرايط مي توان شاهد جهشي بزرگ در زمينه ارتباطات در استان بود.
وي ادامه داد: اين عرصه فرصت مناسبي براي ايجاد اشتغال فراهم مي کند و مي توان با توليد محتوا و استفاده از خدمات الکترونيک و دولت همراه به اين امر دست يافت.
مرادي حقيقي توليد و انتشار محتواي بومي را يکي از طرح هاي استان در زمينه اقتصاد مقاومتي عنوان و تصريح کرد: مردم روزانه ميزان زيادي از محتوا را در فضاي مجازي منتشر کرده و سبب توليد ثروت براي اپراتورها مي شوند بدون اينکه درآمدي نصيب توليد کننده آن محتوا شود.
وي با تأکيد بر اينکه مي توان بخشي از منافع مالي را به دست توليد کننده رساند، يادآور شد: بدين ترتيب مي توان بسياري ازمواقع بدون دخالت و سرمايه گذاري دولت اقدام به توليد و قرار دادن آن در مراکز داده کرده از محل استفاده شهروندان در داخل و خارج کشور بهره مند شد.
مدير کل دفتر فناوري اطلاعات، ارتباطات و امنيت استانداري با ابراز تأسف از خروج ارز از کشور به وسيله شبکه هاي مجازي ابراز داشت: بيشتر داده هاي موجود در فضاي مجازي به خارج از کشور رفته و دوباره باز مي گردد بدين ترتيب بخش عمده اي از ارز خارج شده و پهناي باند وسيعي نيز در اين زمينه استفاده مي شود.
مرادي حقيقي اضافه کرد: اگر اين محتوا در بستري در داخل کشور و يا حتي استان قرار گيرد تمام منافع آن به همان منطقه برگشته و هزينه اينترنت شهروندان نيز به شدت کاهش مي يابد.
وي با بيان اينکه اکنون تنها 10 درصد از ظرفيت زيرساخت هاي مخابراتي استان مورد بهره برداري قرار مي گيرد، افزود: استان سمنان با داشتن 103 هزار دانش آموز، 120 هزار دانشجو و بسياري از ظرفيت هاي ويژه در زمينه هاي صنعتي وفرهنگي مي تواند از اين زيرساخت ها به ميزان بيشتري بهره برداري کند.
وي همچنين بهره گيري از APN براي اتصال شبکه داخلي و شبکه دولت به سامانه هاي همراه را يکي ديگر از طرح هاي استان سمنان برشمرد و تصريح کرد: با اين اتصال وابستگي به مکان و زمان براي کارهاي اداري از ميان رفته و تحول بزرگي در بخش دولتي ايجاد مي شود.
مرادي حقيقي همچنين با اشاره به تفاهم نامه دو جانبه اي ميان استانداري و نهاد رياست جمهوري گفت: با اين تفاهم نامه علاوه بر توسعه شبکه دولت در سطح استان، شبکه داخلي دستگاه هاي اجرايي نيز به آن متصل مي شود.وي ادامه داد: يکي از مزاياي اين طرح ساده شدن بسياري از فرآيندها همچون ثبت نامه هاي اداري و احراز هويت مراجعه کنندگان است و به اين ترتيب نيازي به ارايه کپي کارت شناسايي نخواهد بود.
۰۳ تير ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]