واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
بانوان معتاد تبدیل به تامین کننده نیازهای جنسی افراد جامعه شده اند!
روز نو : رویانوری،مدیرعامل انجمن توان افزایی زنان اسیب دیده " یلدا یاران " و پژوهشگر عرصه مسائل و مخاطرات اجتماعی در گفتگویی متفاوت و البته تکان دهنده با اصلاحات نیوز با اشاره به افزایش غیرقابل انکار بانوان معتاد در کشور اظهار داشت:کودکانی که در خیابان به دنیا می آیند و در خیابان از بین میروند حاصل روابط زنان معتاد هستند،زنان معتادی که بی خانمان هستند که از قضا بالاترین میزان رفتارهای پرخطر در میان این بانوان دیده میشود و باید اذعان داشت که رفتارهای ناسازگارانه و ضد اجتماعی در زنان بی خانمان شدیدتر از مردان هستند.
وی با تاکید بر اینکه بانوان معتاد دچارتهاجم های جنسی بسیاری قرار میگیرند،بیان کرد:زنان مصرف کننده موادمخدر به دلیل اعتیاد خود بیشتر دچارتهاجم های جنسی قرار میگیرند و دچار حاملگی های ناخواسته میشوند و متاسفانه در شرایط غیربهداشتی و غیرایمن این فرزندان ناخواسته را به دنیا می آورند و بعد از ان یا آنها را رها میکنند یا اینکه آنها را به عده ای میفروشند یا اجاره میدهند.
نوری با گلایه از سیاست های اتخاذ شده توسط مسئولان و عدم رسیدگی به این معضل رو به گسترش اجتماعی تصریح میکند:مرکزی با خدمات جامع و بدون حلقه مفقوده حمایت رسانی برای رسیدگی به وضعیت زنان معتاد وجود ندارد و هیچ امکانات اساسی و اولیه ای برای آنان و مبتنی بر نیازهای جنسیتی آنان در نظر گرفته نشده است و این زنان پس از خروج از اندک مراکز به اصطلاح درمانی،مجددا به مصرف مواد رو می آوردند و متعاقب ان به چرخه رفتارهای پرخطر جنسی باز میگردند.
مشکلات اجتماعی ریشه در عدم پایش و عدم باور آنها دارد
این پژوهشگر عرصه مطالعات و مخاطرات اجتماعی با اشاره به عدم پایش مشکلات اجتماعی بیان کرد:مشکلات بانوان معتاد و بی خانمان جامعه ما که متاسفانه رو به گسترش است ریشه در عدم پایش این مشکلات دارد،ما زنان معتاد را باورنمیکنیم،ما باورنمیکنیم این بانوان معتاد خواسته یا ناخواسته گسترش دهنده بیماری های چون ایدز(HIV+) در جامعه هستند.
هیچ نهاد قانونی از بانوان معتاد بی خانمان در کشور حمایت نمیکند
نوری ضمن بیان این مطلب که زنان معتادبی خانمان بارها مورد تجاوزهای جنسی قرارمیگیرند،گفت:این قبیل بانوان هیچ نهادی برای فریادخواهی و شکایت از تجاوز به خود ندارند و هیچ نهادی در کشور از این بانوان حمایت نمیکند و به آنان با چشم تحقیر نگاه میکنند لذا جامعه ، حقوقی را برای دفاع از خود به آنها نمی دهد. در واقع باید گفت سیاست گزاران از تجربه کافی برای برخورد و رسیدگی با این قبیل مسائل اجتماعی برخوردار نیستند.
وی با اشاره به برنامه های کشورهای توسعه یافته به منظور برخورد با این معضل تلخ و ریشه کن سازی آن،بیان کرد:در بسیاری از کشورهای توسعه یافته ،وزارت بهداشت،بهزیستی و شهرداری با کمک یکدیگر در ابتدا با تدوین یک برنامه برای حل معضل زنان معتادبی خانمان با جمع آوری داده های آماری دقیق از تعداد این افراد بی خانمان اولین گام را در جهت تنظیم مداخلات برمی دارند. زیرا فقدان اطلاعات درست مانعی در حل مشکلات اجتماعی مخسوب می شود.
مدیرعامل انجمن یلدایاران ادامه داد:کشورهای توسعه یافته با تدارک مسکن هایی موقت برای این افراد و ایجاد مراکز خدمات دهی به بانوان معتاد بی خانمان،ضمن ارائه خدمات روانشناسی به این افراد و ایجاد حس اعتماد به دیگران در آنان در صدد ریشه کن سازی این مشکل هستند در حالی که هیچ یک از این موارد در جامعه ما وجود خارجی ندارد و اساسا ما قصد نداریم زنان بی خانمان معتاد را باور کنیم.
وی با تاکید بر نقشNGOها و سازمان های مردمی غیروابسته به دولت در برخورد با این مشکل اجتماعی اظهار داشت:این قبیل سازمان ها با درک عینی از معضلات اجتماعی ضمن هوشیار سازی هرچه بیشتر جامعه در برخورد صحیح با این مسئله اجتماعی، توجه سیاستگذاران و برنامه ریزان حوزه سلامت را نسبت به اتخاد راه حل مناسب جهت مواجهه با مسائل اجتماعی جلب می نمایند. تا با اقدامات بهنگام از گسترش آسیب های فراوانی که ممکن است جامعه دچارش شود،جلوگیری به عمل آورند.
10درصد معتادان را بانوان تشکیل میدهند
نوری در پاسخ به پرسشی مبنی بر تعداد این بانوان معتاد در سطح کشور بیان کرد:مطابق اخرین مطالعات به عمل آمده باید گفت که از جمعیت معتادان که برآوردهای مختلفی از تعداد انها وجود دارد ،۱۰ درصد را بانوان تشکیل میدهند اما به نظر من این تعداد بسیار بیشتر است و متاسفانه روز به روز نیز بر تعداد آنها افزوده میشود.
این پژوهشگر عرصه مطالعات و مخاطرات اجتماعی با اشاره به تحقیق های خویش بیان کرد:طبق اخرین تحقیقاتی که از بانوان بی خانمان و گرفتار در چنگال اعتیاد تهرانی به عمل آوردم و متوجه شدم حدود ۵۰ درصد این افراد اعتیاد به مصرف شیشه پیدا کرده اند و متاسفانه به لحاظ سلامت روانی در موقعیت بسیار ناسالم و خطر آفرینی به سر میبرند.
25درصد بانوان معتادتهرانی،سابقه اقدام به خودکشی جدی داشته اند!
انجمن یلدا یاران با تاکید بر مخاطره آمیز بودن سلامت روانی بانوان معتاد بی خانمان و لزوم رسیدگی بی وقفه و سریع به آنان خاطرنشان کرد:۲۵ درصد بانوان معتاد کشور سابقه اقدام به خودکشی داشته اند که حاکی از سطح بالای آسیب روانی و اختلالات روان در این گروه از زنان می باشد. از سوی دیگر نتایج این مطالعه نشان داد ۲۸ درصد از زنان مذکور فکر خودکشی را به یدک می کشند. از آنجایی که عارضه اعتیاد در زنان به علت آسیب پذیری عاطفی و روانی آنان منجر به بروز اختلالات پیچیده روان خواهد شد حس بی اعتمادی که در این زنان نسبت به جامعه هر روز افزون می شود این آسیب ها را شدت می بخشد. امیدواریم مسئولان با برنامه های جامع درمانی که مبتنی بر نیازهای واقع بینانه این گروه آسیب پذیر است به حل این مسئله اجتماعی جدی تر بیندیشند تا بیش از این شاهد پر رنگ تر شدن مشکلات و معضلات اعتیاد زنان در کشور نباشیم.
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۳۹۵ - ۰۰:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]