واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر گزارش می دهد؛
سایه سیاه قاچاق بر تولید کرمانشاه/ کنترل و نظارت تشدید می شود
شناسهٔ خبر: 3690357 - دوشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۳
استانها > کرمانشاه
.jwplayer{ display: inline-block; } کرمانشاه- ورود کالاهای قاچاق به کرمانشاه را می توان یکی از عوامل رکود تولید و تجارت استان عنوان کرد که بنا به گفته مسئولان تشدید اقدامات کنترلی و نظارتی در این راستا در حال انجام است. خبرگزاری مهر - گروه استانها: قاچاق کالا که به تجارت زیرزمینی شناخته میشود امروزه چالشی جدی و تهدیدی برای تضعیف پایههای اقتصادی یک جامعه است و یکی از علل رکود تولید به شمار میآید. استان کرمانشاه به دلیل داشتن موقعیت مرزی و همسایگی با کشورهای منطقه در طول سالها از آفتهای قاچاق کالا به دور نمانده و شاید یکی از دلایل بیکاری و رکود اقتصادی و ضعف بنیانهای صنعتی و تولیدی استان نیز پدیده شوم قاچاق کالا باشد. در سیاستهای اقتصاد مقاومتی بهصراحت در خصوص حمایت از تولیدات داخل پرداختهشده که دراینارتباط پدیده شوم قاچاق کالا و روند افزایشی آن تهدیدی جدی برای تضعیف واحدهای تولیدی، تشدید بیکاری و کارآمدی کارآفرینان و صاحبان واحدهای اقتصادی محسوب میشود. هدر رفت سرمایههای داخلی نیز از دیگر پیامدهای جولان قاچاقچیان کالا در استان است و لذا در راستای اجرای سیاستها و برنامههای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تشکیل کمیسیونهای استانی و بهویژه کارگروه حمایت از تولید و نظارت بر شفافسازی گردش کالاهای هدف در سطح عرضه با مسئولیت سازمان صنعت، معدن و تجارت میتواند مؤثر باشد. لزوم ساماندهی مبادلات مرزی در سطح بازارچههای مرزی استان معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه در مورد قاچاق کالاهای دخانی از این استان به خبرنگار مهر، گفت: در راستای مفاد قانون مبارزه قاچاق کالا و ارز مصوب دیماه ۹۲ و در اجرای تبصره ذیل ماده ۳ قانون مذکور، کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز در استانها به ریاست استاندار و زیر نظر ستاد و حسب مورد با اعضای متناظر تشکیل میشود که در همین راستا کمیتههای کاری متعدد بهعنوان گروههای کاری زیرمجموعه کمیسیون مذکور در امر مبارزه با کالاهای قاچاق در استانها فعالیت دارند. عباس سجادی راد در تشریح اقدامات صورت گرفته در خصوص مبارزه با قاچاق در استان گفت: کارگروه حمایت از تولید و نظارت بر شفافسازی گردش کالاهای هدف در سطح عرضه با مسئولیت سازمان صنعت، معدن و تجارت با محوریت دبیرخانه کمیسیون استانی مستقر در استانداری تشکیلشده است.
وی تشکیل کارگروه اطلاعات و عملیات با مسئولیت پلیس آگاهی و با عضویت سازمان صنعت، معدن و تجارت و سایر سازمانهای کاشف، کارگروه بهداشت و امنیت غذایی با مسئولیت معاونت غذا و دارو و با عضویت سازمان صنعت، معدن و سایر سازمانهای کاشف را از دیگر اقدامات عنوان کرد. سجادی راد با اشاره به تشکیل کارگروه فرهنگی با مسئولیت صداوسیمای مرکز استان و با عضویت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و سایر سازمانهای کاشف، افزود: با توجه به واگذاری شرکت دخانیات ایران به بخش غیردولتی ادارات شرکت مذکور در استانها بهویژه در خصوص مبارزه با قاچاق کالاهای دخانی نقش چندانی نداشته و بار وظیفهای آنان در عمل بر عهده حوزه نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت است. نبود جایگاه اداری مبارزه با قاچاق کالا و ارز در ساختار جدید سازمانهای صنعت و تجارت وی اظهار کرد: باوجود تعریف مسئولیت حجیم تاکنون هیچ تدبیری باهدف ساختارمند وظایف مذکور از حیث پیشبینی و تأمین اعتبارات موردنیاز، بهکارگیری و جایگاه کارشناسان مجرب و آموزشدیده، مشوقهای انگیزشی و... در ساختار سازمانی استانها اتخاذ نشده است. سجادی راد نبود جایگاه اداری مبارزه با قاچاق کالا و ارز در ساختار جدید سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها را ازجمله مشکلات در این حوزه عنوان کرد. این مسئول تعریف و تبیین جایگاه اداری مبارزه با قاچاق کالا و ارز با پیشبینی اعتبارات و منابع مالی مشخص و کافی باهدف طرح برنامهها و تأمین امکانات اجرایی آن در ساختار سازمانی استانها را ضرورتی اجتنابناپذیر دانست و بیان کرد: تقویت برنامههای فرهنگی باهدف حمایت از کالاهای تولید داخل و اطلاعرسانی در خصوص پرهیز از خرید و مصرف کالاهای قاچاق از طریق رسانه ملی و بهویژه در راستای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی را از دیگر پیشنهادها برشمرد. وی بیان کرد: اتخاذ تدابیر لازم باهدف ارتقای سطح کیفی تولیدات داخلی و پاسخ مناسب به تقاضاهای موجود همچون حمایتهای هدفمند از تولیدات واحدهای توانمند و رقابتپذیر و نشاندار و امکان دسترسی آسان دستگاههای کاشف به سامانههای هوشمند جهت مبارزه جدی و مؤثر با کالاهای قاچاق از مبادی ورودی تا محل مصرف و مهمتر از آن بومی کردن صنعت کالاهایی که تولیدات آنها ازنظر کمی و کیفی در داخل اندک تقاضا برای آنها بالاست، باید موردتوجه باشد. سجادی راد تمرکز جدی بر مبارزه با ورود کالاهای قاچاق در مبادی ورودی به جهت گستردگی سطح عرضه و اعمال روشها و شگردهای معمول توسط قاچاقچیان و عرضهکنندگان در نحوه حمل، نگهداری، خریدوفروش کالاهای قاچاق در سطح بازار را از دیگر راهکارها عنوان کرد. ساماندهی مبادلات مرزی در سطح بازارچههای مرزی، تعاونی مرزنشینان، فعالیت تجارت چمدانی یا کولهباری باهدف ایجاد وحدت رویه یکسان و شفاف در استانهای مرزی کشور ازجمله دیگر پیشنهادهای سجادی راد در امر مقابله با قاچاق کالاست.
انجام اقدامات سختگیرانه از سوی انتظامی استان برای مبارزه با قاچاق کالا معاون عملیات انتظامی استان کرمانشاه نیز در خصوص تمهیدات پلیس برای مبارزه با قاچاق کالا در استان به خبرنگار مهر گفت: قاچاق کالا علاوه بر اینکه مانعی برای تحقق اقتصاد مقاومتی محسوب میشود در داخل سبب تعطیلی کارخانهها و بیرونقی مشاغل است. سرهنگ برزو محمدی بیان کرد: انتظامی استان در کنار مرزبانی بهصورت جدی و سختگیرانه بحث مبارزه با قاچاق کالا را در دستور کار دارد همچنان که درگذشته نیز این رویه وجود داشته است. وی اظهار کرد: با توجه به سختگیریهای انجامگرفته در مرزهای استان شاهد کاهش کالاهای قاچاق بهویژه سوخت در استان بودیم و همین مسئله سبب شده تا هزینه تمامشده کالای قاچاق نیز گرانتر و بازار قاچاقچیان تعطیل شود. سرهنگ محمدی با اشاره به فعالیت تجارت مرزنشینان «کولبری» در استان کرمانشاه گفت: به کولبران کارت اعطاشده و فعالیت آنان در چارچوب مشخصی ابلاغشده و لذا این افراد باید نسبت به موارد ابلاغی توجه داشته باشند. این مقام انتظامی خواستار وحدت رویه دستگاههای مسئول در امر مبارزه با قاچاق کالا و ارز در استان کرمانشاه شد و تأکید کرد: باید وفاق و وحدت رویهای میان نهادهایی همچون گمرک، صنعت، معدن، انتظامی، ستاد مبارزه با قاچاق استانداری و... حاکم باشد. کشف ۵۳ هزار و ۴۲ پاکت سیگار قاچاق طی دوماهه نخست امسال سرهنگ محمدی در ادامه از کشف ۵۳ هزار و ۴۲ پاکت سیگار قاچاق طی دوماهه نخست امسال خبر داد و بیان کرد: طی دوماهه نخست سال ۱۵۶ قلم عتیقهجات قاچاق در استان کشف و ضبط شد. وی همچنین از کشف ۱۷ هزار و۷۲۵ لیتر انواع سوخت قاچاق در استان کرمانشاه طی دو ماه نخست امسال خبر داد و اظهار کرد: طی سال ۹۴ تعداد ۸۵۱ قطعه عتیقه در استان کشف شد. سرهنگ محمدی بیان کرد: در سال گذشته ۴۷۸ هزار و ۴۱۹ پاکت سیگار قاچاق در استان کشف شد همچنین در سال ۹۴ مقدار ۲۲۵ هزار و ۹۷۴ لیتر انواع سوخت قاچاق در استان کشف شد.
دبیر کمیسیون برنامهریزی و نظارت بر قاچاق کالا و ارز استان کرمانشاه نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: کالاهای سلامتمحور باید در اولویت واردات باشند و برای حفظ سلامت مردم از ورود کالاهای غیربهداشتی در مرزها جلوگیری میشود. تشدید اقدامات کنترلی و نظارتی برای جلوگیری از قاچاق کالا به استان رحمتی بابیان اینکه خرید کالا و خروج آن بهصورت انفرادی بلامانع است، تصریح کرد: خرید کالا و خروج آن بهصورت تجمیعی از مرزها ممنوع است. وی با اشاره به دستور کار جاری این نهاد برای تشدید اقدامات کنترلی و نظارتی گفت: باید کمترین میزان آسیبپذیری در عرصه اقلام ممنوع قاچاق را داشته باشیم و شرح وظایف تمام دستگاهها نیز ابلاغشده است. به گزارش خبرنگار مهر، نظارت بیشتر دستگاههای انتظامی در مرزها، افزایش دستمزد کوله بران، احداث بازارچههای مرزی بیشتر برای جلوگیری از قاچاق کالا و ارز میتواند ازجمله راهکارهای مؤثر برای جلوگیری از قاچاق کالا در استان است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]