واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: محمد بن سلمان در یک قدمی تخت پادشاهی عربستان
با انتشار شایعاتی مبنی بر بیماری ولیعهد عربستان، گمانهزنیها حاکی از آن است که جانشین ولیعهد عربستان که سومین فرد در رده تصدی قدرت است، عملا به فرد شماره یک این کشور تبدیل شده است.
آفتاب :
پایگاه خبری میدل ایست آی نوشت، پس از سفر اخیر محمد بن سلمان بن عبدالعزیز آل سعود، جانشین ولیعهد و وزیر دفاع عربستان به آمریکا شایعاتی مبنی بر بیماری وخیم محمد بن نایف، ولیعهد عربستان منتشر شد.
به گزارش ایسنا، بروس ریدل، افسر سابق آژانس اطلاعات ملی و عضو تیم انتقال باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا در گفتوگو با ان بی سی نیوز گفت: «محمد بن سلمان 30 ساله به آمریکا سفر کرد چرا که سلمان بن عبدالعزیز، پدر او و محمد بن نایف به عنوان دومین نفر در رسیدن به تخت پادشاهی، هر دو به شدت بیمار هستند. ما روی محمد بن نایف حساب میکردیم و حرکت آگاهانه این است که با بن سلمان هم همین کار را کنیم. این فرصتی برای شناخت اوست.
با این حال فردی مطلع از سعودیها مدعی است که بن نایف 56 ساله در سلامت به سر میبرد و اخیرا هم برای شکار به الجزایر رفته بود. بن نایف برادرزاده ملک سلمان است و سالها همکاری نزدیکی در امور دفاعی و مبارزه با تروریسم با آمریکا داشته و فرد محبوب آمریکا به شمار میرود.
با این وجود این منبع آگاه تاکید کرد، هدف از سفر هفته گذشته جانشین ولیعهد عربستان به آمریکا این بود که او را به متحد شماره یک آمریکا تبدیل کرده و نایف را از صحنه بیرون کند.
وی به سایت رسمی شبکه تلویزیونی ان بی سی آمریکا گفت: ملک سلمان بن عبدالعزیز از سن بالایی برخوردار است و وضعیت سلامتیاش چندان مساعد نیست و شاهزاده محمد بن نایف ولیعهد نیز بسیار بیمار است و زیاد عمر نخواهد کرد و براساس برآوردهای سه تن از مهمترین افراد سازمان اطلاعات آمریکا که ارزیابیهای روی سلامت جسمانی ولیعهد عربستان انجام دادهاند او خارج از گردونه رقابت است.
این گزارش برای اولین بار فاش میکند که بن نایف به خاطر انفجار انتحاری که او را هدف قرار داد و توسط القاعده در سال 2009 صورت گرفت از جراحات خطرناکی رنج میبرد.
ریدل ادامه داد: یکی از سه افسر ارشد سیا در این ارزیابی خود درباره وضعیت جسمانی بن نایف گفته که او رو به موت است اما نفر دوم گفته که در این حد نیست و اعتراف کرده که وضعیت جسمانیاش زیاد خوب نیست و درحال حاضر به زور مسکنهای قوی زنده است.
ریدل میافزاید که بن سلمان کسی بود که تصمیم به اشباع بازار از مقادیر زیاد نفت کرد و بازارهای جهانی را پر کرد و این مساله منجر به فروپاشی قیمتها و کاهش درآمد عربستان به کمتر از نصف شد که طرح ریاضتی کنونی و کاهش خدمترسانیها و تامین کالاهای اساسی را به همراه داشت و باز هم او به خاطر حمایت از اعدام شیخ نمر النمر روحانی شیعه عربستانی منجر به تیره شدن روابط عربستان با ایران و شیعیان عربستان شد. همین فرد نگرانی آمریکا را به خاطر سیاستهای متهورانهاش برانگیخته است.
برخی از مقامهای آمریکایی که در سفر اخیر شاهزاده جوان با او دیدار داشتند، نگران هستند که او نتواند حکومتداری کند و به امنیت منطقه لطمه بزند.
به گفته یک کارشناس سعودی، مقامها در نهاد امنیت ملی معتقدند که عربستان بر سر دو راهی قرار گرفته و اگر شاهزاده بن سلمان موفق عمل نکند، حال و یا بعدا به عنوان پادشاه، در عربستان سعودی با هرج و مرج روبهرو میشود.
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]